Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 10 augustus 2004

* VROUW STEEKT ECHTGENOOT NEER
BARENDRECHT - Maandagavond rond half twaalf stak een 39-jarige Barendrechtse haar 41-jarige man neer in hun woning aan de Rossinisingel. Relationele problemen lagen ten grondslag aan de steekpartij. Nadat het echtpaar onenigheid had gekregen stak de vrouw haar man. De gewaarschuwde politie trof de ernstig gewonde man aan. Hij werd overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. De 39-jarige vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De recherche van district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* PREVENTIEF FOUILLEREN
Door politiepersoneel van de districten Feyenoord-Ridderster en Zuid werd maandagmiddag en -avond preventief gefouilleerd op de Dordtselaan, de wijk Bloemhof-Noord, de Boulevard-Zuid en Rieder-Zuid.
In totaal werden 203 personen en 17 auto's gecontroleerd. Er werden geen aanhouding verricht in het kader van de Wet Wapens en Munitie; wel werd van twee messen afstand gedaan. Twee mannen zijn aangehouden voor diefstal/heling van een fiets en voor het negeren van een stopteken. Tevens werden er zes bekeuringen uitgedeeld onder andere voor belediging, het opgeven van een valse naam en het negeren van een verblijfsontzegging.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
De politie van het district De Noordhoek stelde maandagmiddag in een pand aan de Lisstraat een onderzoek in. In een ruimte werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij met zo'n 530 hennepplanten aangetroffen. De hennepplanten en de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Met de stroomvoorziening voor de kwekerij was geknoeid. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Middaguitgave maandag 9 augustus 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politiepersoneel van het district Zuid ontmantelde zondagavond omstreeks elf uur in een woning in de Balkenstraat een hennepkwekerij. Zo'n 290 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. De 48-jarige bewoner, die tijdens de ontmanteling van de hennepkwekerij thuis kwam, werd op grond van de Opiumwet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* MAN VERMIST
De 20-jarige man IIhan Cifci wordt sedert zaterdag 7 augustus jl. rond elf uur 's avonds, vermist. Hij is van Turkse afkomst en woont in de wijk Bloemhof.
De vermiste gebruikt medicijnen voor schizofrenie. Hij kan een gevaar vormen voor zichzelf zijn wanneer hij zijn medicatie niet gebruikt. Communicatie met hem kan ook zeer stroef verlopen. Signalement: lang 1.77m; breed postuur; licht getinte huid; bruine ogen en kort zwart haar. Hij heeft een opvallend litteken van 3 a 4 centimeter op zijn voorhoofd in de vorm van een winkelhaak. Hij gaat gekleed in een rood Adidas T-shirt, een blauw gebleekte spijkerbroek en grijze Nike-schoenen.
De politie van het district Feijenoord - Ridderster verzoekt mensen die deze man hebben gezien of weten waar hij verblijft om contact op te nemen met de afdeling Jeugdzaken van het voornoemde district via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Ochtenduitgave maandag 9 augustus 2004
Copyright © 2004 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer