Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vergelijk.nl wijst consument de weg in het energiebos Van Eneco's dual fuel tot ONS Energie Select Zekerheid

Utrecht, 10 augustus 2004 De verdere liberalisering van de energiemarkt per 1 juli heeft de consument geen prijzenoorlog tussen de leveranciers opgeleverd. Wel wordt de consument overladen met fraaie nieuwe productbenamingen voor stroom en gas.

Sinds 1 juli 2004 is de consument vrij om een andere leverancier te kiezen voor grijze stroom en gas. Dit was al langer mogelijk voor groene stroom. Daarbij kan de consument nu ook kiezen om elektriciteit en gas van twee verschillende leveranciers af te nemen.
De energiebedrijven reageren niet met een prijzenoorlog om switchende (=overstappende) consumenten aan te trekken of te behouden. De enige opvallende reacties zijn de bijzondere nieuwe productnamen voor het leveren van energie.

Toch kunnen consumenten nog steeds kortingen binnenhalen, getuige de prijsvergelijkingen op Vergelijk.nl. Vooral op gas valt nog te besparen.

De kleinere energiebedrijven proberen de consument te verleiden met stroomprijzen die meer dan 10% lager liggen ten opzichte van de grote namen als Eneco en Essent. Nuon is de eerste grote aanbieder die het de prijsvechters moeilijk lijkt te gaan maken met concurrende tarieven.

Vergelijk.nl biedt de bezoeker een prijsoverzicht van alle energieleveranciers, op basis van het jaarverbruik. Zowel voor gas als grijze of groene stroom en, nu als een van de eerste vergelijkers, ook de combinatie gas en stroom. Het lijkt er op dat met name de grote aanbieders de klanten proberen vast te houden door kortingen te bieden bij afname van stroom én gas. Eneco bedacht daarvoor het dual fuel concept. Dat scheelt een gemiddeld huishouden echter minder dan 1% op de totale energienota.

De energievergelijker: http://www.vergelijk.nl/p/energie.html (i.s.m. Energiewereld.nl)

Over Vergelijk.nl
Het in Utrecht gevestigde bedrijf is in 1999 opgericht door drie partners. Het heeft zich inmiddels ontwikkeld tot één van de grootste prijs- en productvergelijkingssites van Nederland. De site biedt een gemakkelijke manier om diverse producten en diensten te vergelijken op prijs, portokosten en levertijd. Onder meer hardware, ADSL, camera's, DVD's, verzekeringen, stroom- en vluchttarieven. De consument kan de voor hem of haar beste leverancier selecteren en daarna het product of dienst online bestellen, boeken en betalen via de leverancier die het aanbiedt.

Vergelijk.nl is een onafhankelijk bedrijf dat wordt gefinancierd door de eigenaren zelf. Het bedrijf streeft ernaar zo neutraal mogelijk producten, prijzen en aanbieders te vergelijken. Wel worden alleen producten gepresenteerd van leveranciers waarmee een overeenkomst bestaat. Per dag trekt de site gemiddeld 28.000 unieke bezoekers. Vergelijk.nl biedt zijn service ook aan in Engeland, Finland en België.

www.vergelijk.nl

****************


Ingezonden persbericht