ADO Den Haag

PERSBERICHT

Den Haag, dinsdag 10 augustus 2004

T.a.v. de sportredactie

Geert den Ouden naar ADO Den Haag

Geert den Ouden komt de komende twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen, uit voor ADO Den Haag. Nadat ADO Den Haag afgelopen weekend tot overeenstemming kwam met het Zweedse Djurgårdens IF, werd er gisteravond een mondeling akkoord bereikt met de 28-jarige spits.

Den Ouden zal aanstaande woensdag medisch gekeurd worden, waarna bij goedkeuring de transfer definitief wordt afgerond. De spits over zijn overgang: "De toekomstplannen van de club gaven de doorslag in mijn keuze voor ADO Den Haag. Met het voorgenomen nieuwe stadion gaat de club een mooie tijd tegemoet. Daarnaast spreekt de Haagse mentaliteit, die je onder andere terugziet in de onvoorwaardelijke steun van het thuispubliek, mij erg aan."

Den Ouden speelde de afgelopen twee seizoenen voor Djurgårdens IF (DIF). In het eerste jaar van Den Ouden in Zweedse dienst werd DIF, met Stockholm als thuisbasis, voor de tiende keer kampioen van Zweden. Den Ouden speelde in dat seizoen tien duels, waarin hij negen keer tot scoren kwam. Dit seizoen trof hij in twaalf van de tot nu toe veertien gespeelde wedstrijden vier keer doel.

In Nederland speelde Den Ouden eerder voor amateurclub SV Smitshoek, Excelsior en RBC Roosendaal. Voor Excelsior scoorde hij 33 goals in 94 wedstrijden in de Eerste Divisie. Vanaf het seizoen 2001/2002 kwam de 1 meter 93 lange spits uit voor RBC Roosendaal. Met de Brabantse ploeg promoveerde Den Ouden via de nacompetitie naar de Eredivisie. In Roosendaalse dienst scoorde hij in 62 duels 29 doelpunten.


Noot voor de redactie (