Gemeente Krimpen aan den IJssel


Tot 15 september 2004 vindt in de ontmoetingsruimte van het ontmoetingscentrum De Tuyter aan de Nachtegaalstraat een expositie plaats van materietekeningen van Nellie de Mulder. De fascinatie voor tekens uit de oudheid vormt de basis voor haar materietekeningen. De oude schriftsymbolen hebben voor haar een bijzondere betekenis. Niet zozeer de betekenis van de tekens zijn van belang maar meer het beeld dat wordt opgeroepen. Rotstekeningen en hiëroglyfen maken de kunstenaar enthousiast. Daarnaast gaat haar aandacht uit naar eigentijdse beelden- en vormentaal die zij in haar werk samenbrengt met de oude beelden. Zo wordt de schoonheid van de verwering aanschouwelijk en tastbaar gemaakt in haar werk.

Nellie de Mulder houdt van het werken met materie. Het laat een tastbare verhouding met haar werk toe en tevens is haar materiaalgebruik duidelijk herleidbaar, hetgeen het scheppingsproces zichtbaar maakt.

De kunstenaar volgde de studierichting Monumentale Kunst aan de Academie Beeldende Kunsten te Enschede. De kunstenaar exposeert in binnen- en buitenland.

Krimpen aan den IJssel