Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Zestal aan de leiding na vier ronden Hogeschool Zeeland Toernooi

Traditioneel is de vierde ronde van een 9-rondig open toernooi een overgangsronde, waarbij de grootmeesters tegen de meesters spelen alvorens aan het echte werk te beginnen. Kasimdzhanov, Iordachescu en Tiviakov moesten in Vlissingen echter al een halfje inleveren. De wereldkampioen kwam niet tot winst in een toreneindspel met pluspion, terwijl Iordachescu op hardnekkige tegenstand van Tea Lanchava stuitte. Tiviakov tenslotte nam een rustdag tegen Maurice Peek. De koppositie wordt gedeeld door zes spelers, waaronder Daniël Stellwagen, die in de spectaculairste, maar niet noodzakelijk de meest correcte partij van de dag Yochanan Afek versloeg.

Aan kop gaan nu Ikonnikov, Sasikiran, Stellwagen, Schandorff, Werle en Jonkman. De partijen zijn dagelijks live te volgen.
---

Goede start Bianca in Stork Young Masters

Koud terug van het EK in Turkije en, opnieuw met bloemen gehuldigd tijdens de opening van het Stork schaaktoernooi in Hengelo, heeft Bianca nog steeds goede zin. In een sterke partij versloeg zij de plaatselijke lieveling Ali Bitalzadeh. Ali dacht nog even dat hij goed stond, maar Bianca liet zien dat hier sprake was van een hersenschim.

De uitslagen van de eerste ronde:
Michiels, Bart - Michielsen, Joost 1-0
Muhren, Bianca - Bitalzadeh, Ali 1-0
Sebag, Marie - Leenhouts, Koen 1-0
Zhigalko, Sergei - Dimitrijevic, Aleksandra 1-0 Zhigalko, Andrey - Papa, Severin ½-½

De partijen zijn dagelijks live te volgen vanaf 14.00 uur.
---

Kom naar de fotostudio van Voorloper!

Voorloper, het jeugdblad van de KNSB, heeft op donderdag 12 augustus van 10.30 12.30 uur tijdens het STORK OPEN Nederlandse Jeugdkampioenschappen een heuse fotostudio ingericht met Voorlopers topfotograaf Jaap Oldenkamp. Waar? In de foyer van bioscoop Space (Brugstraat 41) in Hengelo. Op dat moment moet namelijk de E-jeugd zich verplicht registreren voor het toernooi. Om 12.00 uur wordt het E-toernooi geopend en om 13.00 uur beginnen de wedstrijden. Tijd genoeg dus om even op de foto te gaan..

In de fotostudio kun je op de foto met . je lievelingsschaakstuk, je mascotte of nog liever met je eigen bijzondere schaakspel. Heb jij een nog mooier schaakspel dan het Peruaanse schaakspel dat op de voorkant van de laatste Voorloper staat? Of een leuk schaakspel van stripfiguren, van bijzonder formaat (superklein of juist supergroot) of apart materiaal? Neem het mee en ga op de foto!

De mooiste foto komt op de voorkant van de volgende Voorloper die eind september verschijnt. En wat als er vele mooie fotos zijn? Dan hebben we gelijk fotomateriaal voor de komende voorkanten van Voorloper. Doen!

---

Simultaan met Daniël Stellwagen op Max Euweplein

Zaterdag 21 augustus 2004 kan men meedoen aan een simultaanwedstrijd op het Max Euweplein in Amsterdam tegen Daniël Stellwagen, Nederlands sterkste jeugdschaker op dit moment. De simultaan begint om 13.30 uur en men kan aanschuiven tot 15.00 uur. Opgeven voor deelname aan deze simultaan kan vanaf 13.15 uur. Deelname is gratis.

Het Max Euwe-Centrum organiseert deze zomer op vijf zaterdagen simultaans op het Max Euweplein. De eerste waren op 17 juli (Hans Ree) en 7 augustus (Genna Sosonko). Na Stellwagen zullen er nog simultaans gehouden worden op 4 en 18 september. De namen van de simultaangevers worden aangekondigd op de website van het Max Euwe-Centrum. De schaakactiviteiten op het Max Euweplein worden gesponsord door Deloitte.

---