Politie Amsterdam-Amstelland

Fietsende straatrovers Prinsengracht

10-8-2004. Maandagmorgen rond kwart over elf werd een 29-jarige vrouw door twee mannen beroofd. De vrouw fietste op de Prinsengracht toen zij ter hoogte van de Looiersgracht werd benaderd door twee Noord-Afrikaanse mannen die op één fiets achter haar reden.

De vrouw werd door een van de mannen vastgepakt en bedreigd met een vuurwapen. De ander stapte ook af en rukte de tas van haar schouder. De daders reden vervolgens weg de Passeerdersstraat in.

Dader 1

Noord-Afrikaans/Arabisch uiterlijk

tussen de 26 en 35 jaar

tenger postuur

tussen de 1.80 en 1.89 meter

kort zwart haar

ongeschoren

opvallend dikke wenkbrauwen

wit t-shirt met daarover een kleurige blouse

spijkerbroek

Dader 2

Noord-Afrikaans/ Arabisch uiterlijk

tussen de 26 en 35 jaar

normaal postuur

tussen de 1.80 en 1.89 meter

kort zwart haar

wit T-shirt met rood rond opschrift

bruine sandalen

Getuigen kunnen bellen met: (020) 559 3221.

---

Gasflessen ontploft bij brand in tuinhuisje

10-8-2004. In de nacht van maandag op dinsdag vloog een huisje op een tuincomplex aan de Riekerweg in brand. De brand begon in een schuur naast het huis. De brandweer had het vuur snel onder controle. Enkele exploderende gasflessen leverden gevaar op voor de omgeving. Mogelijke oorzaak van de brand is een nieuw geinstalleerde koelkast.

Waarschuwing
Op tuincomplexen en campings wordt doorgaans veel gebruik gemaakt van gasflessen. Politie en brandweer willen u erop wijzen dat bij een brand op een dergelijk complex altijd voldoende afstand moet worden gehouden. Er kunnen gasflessen aanwezig zijn die bij ontploffing voor bijzonder veel gevaar kunnen zorgen.

---