Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 augustus 2004

Aanhouding na aanrijding

Man veroorzaakt aanrijding en gaat er vandoor; politie stelt onderzoek in en houdt de verdachte aan

Goor

Maandag 9 augustus werd omstreeks 04.20 uur melding gedaan van twee hard rijdende auto's in de omgeving van de Coornhertstraat in Goor. Even later kwam een melding binnen dat een van deze auto's uit de bocht was gevlogen, tegen een geparkeerd staande auto aan de Molenstraat was gereden en na de aanrijding was doorgereden. Politieagenten stelden een onderzoek in en kwamen op het spoor van de bestuurder van de auto, een 18-jarige man uit Goor. Hij werd omstreeks 06.40 uur in zijn woning in Goor aangehouden. De man was met de auto van zijn ouders een ritje gaan maken, bleek geen rijbewijs te hebben en onder invloed van alcohol te verkeren. Hij bekende de geparkeerd staande auto te hebben aangereden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,77 promille. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. De aangereden auto heeft flinke schade opgelopen en is eigendom van een 32-jarige vrouw uit Goor. De bestuurder van de andere auto, die hard door de omgeving reed, zal nog gehoord worden in verband met verkeersgevaarlijk rijgedrag. (04-098289)

Automobilist gewond

Bestuurder van een auto met aanhanger raakt gewond bij eenzijdig ongeval

Bentelo

Maandagmorgen 9 augustus kwam omstreeks 07.50 uur een melding binnen van een eenzijdig ongeval op de Bentelosestraat in Bentelo. Een bestuurder van een auto met aanhanger, te weten een 18-jarige man uit Vriezenveen, had de macht over het stuur verloren nadat de auto met de rechter wielen in de berm terecht was gekomen. De auto sloeg over de kop en de bestuurder werd hierbij uit de auto geslingerd. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat hij een hersenschudding en lichte verwondingen aan zijn hoofd had opgelopen. Hij moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. (04-098310)

Bromfietser gewond

Bromfietser gaat onderuit en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

De Lutte

Een 16-jarige jongen uit Beuningen reed maandagmiddag 9 augustus omstreeks 13.30 uur op het (brom-)fietspad van de Bentheimerstraat in De Lutte. Door een verkeerde remmanoeuvre ging hij onderuit en botste tegen een boom. De jongen werd met rug- en nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-098506)

Aanrijding met letsel

Twee personen raken gewond bij kop-staart aanrijding

Deurningen

Maandagmiddag 9 augustus reed een 42-jarige automobilist uit Lattrop Breklenkamp over de Deurningerstraat in Deurningen. Op het moment dat de voor hem rijdende auto, bestuurd door een 35-jarige man uit Hoogeveen, door de noodzaak van het verkeer remde, zag de 42-jarige bestuurder geen kans zijn auto op tijd tot stilstand te brengen. Hierdoor ontstond een aanrijding. Beide bestuurders liepen nekklachten op en werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-098631)

Ongeval onder invloed van alcohol

Dronken automobilist aangehouden nadat hij met zijn auto in de sloot was beland

De Lutte

Maandag 9 augustus werd omstreeks 07.25 uur gemeld dat er een auto op de kop in de sloot lag aan de Lutterzandweg in De Lutte. De auto was na een bocht in de linker berm beland, was vervolgens over de weg naar de rechter berm geschoten, waar hij op de kop terechtkwam. Politieagenten hielden de bestuurder, een 21-jarige man uit Lutte, aan omdat zij het vermoeden hadden dat hij onder invloed van alcohol verkeerde Ademanalyse gaf een uitslag van 1,68 promille. Het rijbewijs van de 21-jarige bestuurder werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-098302)

Auto niet gestolen

Dronken man kan zijn auto niet meer terugvinden en doet aangifte van diefstal bij de politie; politie houdt hem aan voor het rijden onder invloed

Denekamp/Rossum

Een 53-jarige man uit Haaksbergen deed maandagmiddag 9 augustus aan het politiebureau in Denekamp aangifte van diefstal van zijn auto. De auto zou in de nacht van zondag 8 op maandag 9 augustus gestolen zijn vanaf het Thijplein in Rossum. Tijdens het opnemen van de aangifte viel het de politieagenten op dat de man sterk naar alcohol rook. Gezien het feit dat de 53-jarige met een auto aan het bureau was gekomen, werd hij omstreeks 16.30 uur aangehouden voor het rijden onder invloed. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,9 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Politieagenten stelden in de genoemde omgeving in Rossum een onderzoek in naar de auto van de 53-jarige man. Al gauw werd zijn auto gevonden. Alles bleek in orde te zijn. Hoogstwaarschijnlijk had hij zodanig veel gedronken dat hij zijn auto die nacht niet meer had kunnen vinden. Hij heeft zijn auto inmiddels weer terug. (04-098599, 04-098572)

Aanhouding na aanrijding

Dronken automobiliste veroorzaakt aanrijding en wordt aangehouden

Oldenzaal

Maandagmiddag 9 augustus reed een 54-jarige vrouw uit Oldenzaal omstreeks 16.35 uur in haar auto op de parkeerplaats bij het winkelcentrum aan de Johanna van Burenlaan in Oldenzaal. Zij hield niet voldoende rechts en kwam daardoor in aanrijding met een haar tegemoetkomende auto, bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Oldenzaal. Omdat de 54-jarige vrouw zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde, hielden politieagenten haar aan. Ademanalyse mislukte omdat de vrouw geen medewerking wilde verlenen. Haar rijbewijs werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (04-098620)

Motor gestolen

Eigenaar doet aangifte van diefstal van een zwarte Honda Super Blackbird

Hengelo

Een 39-jarige man uit Lochem deed aangifte van diefstal van zijn motor, een Honda type CBR 1100XX Super Blackbird, met kenteken ML-JF-20. De motor is mat zwart van kleur en aan de onderzijde zilver gekleurd. Het voertuig werd maandag 9 augustus tussen 09.00 en 17.00 uur gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Lansinkesweg in Hengelo. (04-098615)

Aanhouding wegens belediging

Man beledigt politieagenten en wordt aangehouden

Oldenzaal

Politieagenten waren bij een horecagelegenheid aan de Langestraat in Oldenzaal omdat even daarvoor een melding was binnengekomen van een lastige klant. Nadat de agenten genoemde klant hadden aangesproken op zijn gedrag, ging de man huiswaarts. Terwijl de agenten nog even in gesprek waren met een medewerker, vond een andere klant het nodig de agenten uit te schelden en te beledigen. Hierop werd de verdachte, een 36-jarige man uit Oldenzaal, omstreeks 01.30 uur aangehouden. Aangezien hij behoorlijk onder invloed was, werd hij ter ontnuchtering voor de nacht opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-098758)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --