Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 10 augustus 2004

Insluiping in woning

Bewoonster betrapt twee onbekende mannen in haar woning

Almelo

Op maandag 9 augustus '04 omstreeks 17.44 uur komt een 55 jarige vrouw thuis in haar woning aan de Noordikslaan te Almelo. In haar woning hoort zij onbekende stemmen. De vrouw is daarop naar buiten gelopen en ziet plotseling twee mannen hard vanuit haar woning wegrennen. De mannen liepen in de richting van de Kolthofsingel. In de woning ziet de vrouw dat er geld en goederen zijn weggenomen. De mannen waren ongeveer tussen de 20 en 25 jaar, ongeveer 1.80 meter lang. Één van de jongens droeg een groen/turquase T-shirt met een grote 8 afgedrukt. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (bps: 04-098642)

Brand door kortsluiting

Brand was snel geblust.

Almelo

Bij de Politie Twente kwam op maandag 9 augustus '04 omstreeks 15.52 uur een melding van een brand in een woning aan de Hoxwier te Almelo. De 81 jarige bewoonster had rook binnengekregen en zou zich onder doktersbehandeling laten stellen. Het brandje was snel geblust. De vrouw was eten aan het koken en vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan in de afzuigkap. (bps: 04-098588)

Aanrijding met letsel

Motorrijder hield niet voldoende afstand en kon daardoor niet op tijd stilstaan.

Haaksbergen

Op maandag 9 augustus '04 omstreeks 12.29 uur reed een 37 jarige motorrijder uit Almere over de Buurserstraat te Haakbergen. Hij kwam uit de richting van Buurse en reed in de richting van Haaksbergen. Voor hem, in de zelfde rijrichting stond een landbouwvoertuig, een Unimog, voorgesorteerd om af te slaan. Omdat de motorrijder niet op tijd stil stond botste hij tegen het landbouwvoertuig aan. Deze werd bestuurd door een 68 jarige man uit Haaksbergen. De motorrijder is met pijn aan zijn hoofd/nek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. De motor werd afgesleept. (bps: 04-098468)

Fietsendief aangehouden

Alerte stadswacht houdt fietsendief aan.

Enschede

Op maandag 9 augustus '04 omstreeks 19.18 uur zag een medewerker van de Stadswacht dat een 20 jarige man uit Enschede aan het 'rommelen' was met fietsen die gestald stonden aan het Stationsplein te Enschede. Hij zag dat een 19 jarige Enschedeër, die in de buurt stond, doormiddel van gebaren contact had met 20 jarige man. Op een gegeven moment zag de Stadswacht dat de 20 jarige man op een mountainbike hem voorbij fietste. De stadswacht is de man gevolgd en heeft hem aangehouden. De aangehouden man werd overgedragen aan de politie. Hierbij verzette de man zich. Tevens beledigde en bedreigde hij de agenten en de stadswacht. De 19 jarige man heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd over zijn rol. Hij ontkende dat hij medeplichtig was aan de diefstal van de mountainbike. De mountainbike is eigendom van een 31 jarige Enschedeër. De 20 jarige man is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij bood zijn excuses aan voor zijn gedrag tijdens zijn aanhouding. De man bekende de diefstal. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-098662)

Winkeldiefstal

Vrouwen hadden tijdens de diefstal buggy's met twee kleine kinderen bij zich.

Enschede

In een winkel aan het J.J. van Heekplein zag op maandag 9 augustus '04 omstreeks 16.30 uur een 29 jarige beveiligingsmedewerker dat twee vrouwen zich opvallend gedroegen. De vrouwen waren in de winkel samen met twee kleine kinderen in een buggy. De vrouwen verlieten op een gegeven moment de winkel. Omdat de beveiligingmedewerker het niet vertrouwde heeft hij de vrouwen in de parkeergarage aangesproken. Daar zag hij dat in de buggy diverse nieuwe kledingstukken lagen waarvan de labels en prijskaartjes waren afgetrokken. De vrouwen werden door hem aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau bleek dat het ging om een 55 jarige vrouw uit 's-Gravenhage en haar 35 jarige dochter uit Enschede. Zij hadden voor ongeveer E 350,00 aan kleding weggenomen. Na verhoor werden de vrouwen om 18.00 uur in vrijheid gesteld en met de kinderen herenigd. De 55 jarige vrouw verklaarde de diefstal alleen te hebben gepleegd. Tegen de vrouwen is proces-verbaal opmaakt. (bps: 04-098608)

Man steelt fietstassen

Hij nam de tassen onmiddellijk in gebruik door ze vol met flessen bier te laden.

Enschede

Een 77 jarige vrouw uit Enschede meldde bij een politieagent, die op de Zuiderhagen te Enschede stond, dat haar fietstassen zojuist waren gestolen. De vrouw wees een 63 jarige man als dader aan. De agent controleerde hierop de man. Hij had de gestolen fietstas inmiddels volgepakt met bier. De agent zag dat de spullen van de 77 jarige mevrouw eronder lagen. De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouw deed aangifte van de diefstal. De 63 jarige man werd naar verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij ontkende de diefstal. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-098610)

Vervelende dronken man

Hij werd aangehouden en opgesloten ter ontnuchtering

Enschede

Op verzoek van personeel van een horecagelegenheid aan de Walstraat in Enschede zijn agenten op maandag 9 augustus naar de zaak gegaan. Daar troffen zij een 35 jarige man uit Enschede op het terras aan die zich heel vervelend gedroeg. De man verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. Op verzoek van het personeel om weg te gaan reageerde de man niet. Ook nadat de agenten hem gevorderd hadden bleef hij op het terras zitten. De agenten hebben de man op een gegeven moment aangehouden voor het niet voldoen van bevel of vordering en het in kennelijke staat van dronkenschap de openbare orde verstoren. De man verzette zich tijdens zijn aanhouding. Hij is opgesloten in het politiebureau. (bps: 04-098645)

Herkomst sieraden bekend

Op 2 augustus werd een tas met sieraden door twee meisjes gevonden op de Kuipersberg te Ootmarsum

Ootmarsum/Oldenzaal

De sieraden die op 2 augustus '04 werden gevonden op de Kuipersberg in Ootmarsum zijn weer terecht bij de rechtmatige eigenaar. En 56 jarige man uit Oldenzaal deed op 4 augustus aangifte van inbraak in zijn woning. Tijdens zijn afwezigheid is er in de nacht van zondag 1 augustus op maandag 2 augustus in zijn woning aan de Deurningerstraat in Oldenzaal ingebroken. Uit de woning werden sieraden weggenomen. Dit bleken de gevonden sieraden te zijn. De eigenaars waren zeer verrast en blij dat hun sieraden reeds terecht waren. Zij hebben de meisjes, die de tas hadden gevonden, inmiddels bezocht met een attentie. (bps: 04-095799)

Insluiping

Meerdere mobiele telefoons werden weggenomen

Losser

Op maandag 9 augustus '04 omstreeks 18.03 werd er melding gemaakt bij de Politie Twente van een insluiping in een gebouw van een zorginstelling aan de Oldenzaalsestraat in Losser. Drie personen missen hun GSM. Even voor het ontdekken van deze diefstallen hebben verschillende getuigen verdachte personen gezien op het terrein. De Politie Twente is een onderzoek gestart. (bps: 04-098665)

Man vernielde ruit

Aanleiding is mogelijk een langslepend conflict over de erfafscheiding.

Hengelo

Op maandag 9 augustus '04 omstreeks 21.53 uur kwam er bij de Politie Twente een melding binnen van een conflict aan de August Vordingstraat in Hengelo. Daar werden de gealarmeerde agenten aangesproken door een 38 jarige bewoonster die helemaal over haar toeren was. De vrouw was bebloed. Zij vertelde dat de 50 jarige schoonzoon van haar 84 jarige buurvrouw die avond plotseling bij haar in de achtertuin had gestaan. Zij was bang voor deze man. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en had een agressieve houding. Daarom is de vrouw haar woning ingegaan en heeft zij de achterdeur gesloten. De man sloeg daarop de ruit van het achterraam in. Hierdoor kreeg de 38 jarige vrouw glas in haar gezicht. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten hebben hierop de 50 jarige man, die in de woning van zijn schoonmoeder was, aangehouden. De man werd opgesloten in het politiebureau. De aanleiding van het conflict tussen beide buren is vermoedelijk een meningsverschil over de erfafscheiding, een coniferen haag. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (bps: 04-098714)

Naam: Chantal Westerhoff 053-4555588


---- --