Ingezonden persbericht


Persbericht

EQUANT MAAKT RESULTATEN BEKEND VAN ONDERZOEK NAAR TRENDS IN COMMUNICATIEOUTSOURCING

acht op de tien bedrijven prefereert aanbieder van communicatiediensten boven systeemintegrator bij uitbesteding communicatie-infrastructuur

10 augustus 2004 Uit een onderzoek onder 70 senior IT-managers van Europese multinationals is gebleken dat meer dan de helft van plan is om binnen 12 tot 18 maanden de communicatie-infrastructuur van hun organisatie geheel of gedeeltelijk uit te besteden. Dit is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek dat uitgevoerd werd tijdens Equants (NYSE: ENT) (Euronext Paris: EQU) jaarlijkse Connect 2004-conferentie in München.

De belangrijkste conclusies uit het onderzoek zijn:


* Het terugdringen van de kosten en het consolideren van netwerken zijn doorslaggevend voor de groei van de markt voor communicatieoutsourcing: 45% van de geïnterviewde bedrijven noemt deze zaken wanneer hen gevraagd wordt naar de drie grootste uitdagingen voor de komende 12 maanden.
* Meer dan 70% gaf aan redelijk vertrouwd of erg vertrouwd te zijn met het uitbesteden van het beheer van de spraak- en data-infrastructuur aan een externe partij.
* Op de vraag wat voor bedrijf de voorkeur had als outsourcingpartner, zei meer dan 85% het meeste vertrouwen te hebben in een aanbieder van communicatiediensten, terwijl slechts 13% voor een systeemintegrator zou kiezen.

Deze bevindingen ondersteunen Equants strategie om te evolueren van een aanbieder van data- en IP-netwerken naar een leverancier van communicatie-infrastructuuroplossingen. Deze evolutie sluit nauw aan bij de strategie van de gehele France Telecom-groep die gericht is op groei in communicatiediensten. Zo wil de groep inspelen op de communicatiebehoeften van multinationals die veranderd zijn door de toenemende complexiteit van IT- en netwerkdiensten.

Multinationals zoals Zurich Financial Services en JT International hebben de controle over hun gehele internationale communicatie-infrastructuur recentelijk al overgedragen aan Equant.

De noodzaak om de complexiteit en de kosten van een zelf beheerde wereldwijde data- en spraakcommunicatie-infastructuur terug te dringen zijn doorslaggevend voor de groei van de markt voor selective outsourcing, zei Larry Velez, program director bij META Group.

Telecomaanbieders zijn goed gepositioneerd om deze kans te benutten, omdat ze de netwerkinfrastructuur bezitten en de kwaliteit hiervan van het begin tot het eind kunnen beheersen. Ze winnen steeds meer vertrouwen binnen de markt door het succesvol consolideren van meerdere applicatietypes op één enkel IP-netwerkplatform om de IT-kosten te verlagen. De meer gediversifieerde telecombedrijven hebben de vaardigheden en de expertise om een klantspecifieke roadmap van value-added diensten te creëren, zoals IP-telefonie, netwerkbeveiliging en conferencingdiensten, en daarmee de TCO verder terug te dringen en meer te halen uit het outsourcingpartnerschap, aldus Velez.

De resultaten van dit onderzoek geven duidelijk weer dat netwerkoutsourcing door CTO s gezien wordt als een manier om IT-kosten te besparen , zei Michel Picaud, senior vice-president en head of Global Solutions bij Equant. Meer en meer organisaties realiseren zich dat het zowel uit kosten- als uit beheerperspectief niet zinnig is om zelf een complexe IP-netwerkinfrastructuur te bouwen en onderhouden. Het is veel beter om dit geheel of gedeeltelijk uit te besteden, zodat het bedrijf zich kan concentreren op zijn kernactiviteiten.

(495 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Equant
Equant, onderdeel van de France Telecom Group, is wereldwijd aanbieder van data- en IP-netwerken. Daarnaast levert het bedrijf geïntegreerde diensten aan multinationals. Het netwerk van Equant verbindt belangrijke, zakelijke centra in 220 landen en gebieden met elkaar. Daarbij biedt Equant in maar liefst 165 landen lokale ondersteuning.

Equant heeft meer dan vijftig jaar ervaring in de datacommunicatiewereld en deze ervaring komt duidelijk naar voren in haar portfolio. Equant biedt het meest uitgebreide aanbod aan beheerde netwerkdiensten, waaronder het toonaangevende IP VPN dat vanaf 31 maart 2004 door 1,200 wereldwijde bedrijven gebruikt wordt. Vanwege haar knowhow en klantgerichtheid, mag het bedrijf vele multinationals ter wereld tot haar klantenkring rekenen.

Equant kreeg op de World Communication Awards de award voor "Best Global Carrier 2003" en "Best Managed Service 2003" toegewezen. Daarnaast gooit het bedrijf voortdurend hoge ogen bij marktonderzoeken naar klanttevredenheid onder grote bedrijven.

This release may contain projections or other forward-looking statements related to Equant that involve risks and uncertainties. Readers are cautioned that these statements are only predictions and may differ materially from actual future results or events. Readers are referred to the documents filed by Equant with the SEC, specifically the most recent filing on SEC Form 20-F, which identify important risk factors that could cause actual results to differ from those contained in the forward-looking statements, including, among other things, risks relating to Equant s history of operating losses, the unpredictability of growth in Equant s markets, changing technology, uncertain and changing regulatory restrictions, Equant s international operations, dependence on suppliers, network security issues, competition, and volatility of Equant s stock price and risks relating to the combination with Global One. All forward-looking statements are based on information available to Equant on the date hereof, and Equant assumes no obligation to update such statements.

CONTACTPERSONEN:

Equant Netherlands BV
Lars Heeg
+31 (0) 20 606 92 63
lars.heeg@equant.com

LEWIS Benelux BV (PR Bureau)
Viviane Brokerhof
+31 (0) 40 235 46 00
vivianeb@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com