Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cultureel Ticketspecialist International Festivals Bureau (IFB) start vanaf augustus 2004 ook in Nederland

Cultureel ticketspecialist IFB: hét vertrekpunt voor belangwekkende, internationale culturele evenementen

Amsterdam, 10 augustus 2004 - Niet langer hoeven cultuurliefhebbers in de krant waanzinnige recensies of reportages te lezen van prachtige, internationale muziekfestivals, opera's, of overzichtstentoonstellingen. Dankzij de culturele ticketspecialist International Festivals Bureau (IFB) kunnen zij er voortaan live bij zijn! IFB laat zien dat de culturele wereld buiten Nederland dichterbij is dan de meeste cultuurfijnproevers denken.

IFB: wereldwijde ticketspecialist

Met de komst van internet leek de (culturele) wereld kleiner te worden. Met één muisklik was het immers mogelijk om inforijke websites te bezoeken van het Romeinse amfitheater Arena di Verona, de Staatsoper in Wenen, Sydney Opera House of zomerse muziekfestivals als Bregenz. Maar om daadwerkelijk kaartjes te reserveren of informatie op te vragen in het buitenland, dát bleef tot op de dag van vandaag een onmogelijke klus. In Nederland kunnen cultuurliefhebbers sinds augustus 2004 terecht bij het International Festivals Bureau (IFB), een wereldwijde specialist op het gebied van culturele reizen toegangskaarten voor toonaangevende culturele evenementen en tentoonstellingen. IFB weet als geen ander welke prachtige muziekfestivals, belangwekkende opera's en historische kunsttentoonstellingen niet gemist mogen worden.

Omvangrijk cultureel netwerk
IFB onderscheidt zich van andere (internationale) cultuuraanbieders doordat zij ook losse tickets voor de evenementen verkopen. De consument kan dus kiezen voor een compleet arrangement inclusief accommodatie en vervoer, maar ook voor een los entreebewijs. IFB biedt haar klanten bovendien bijna altijd een directe - telefonische - bevestiging over de beschikbaarheid van toegangskaarten. Bovendien kent IFB een totale openheid van prijzen. Niet langer worden er achteraf nog talrijke reserveringskosten berekend; de prijzen bij IFB zijn altijd direct duidelijk. IFB is trots om - na het succes van haar vestigingen in Duitsland, Engeland en Frankrijk nu ook deze betrouwbare, snelle en duidelijke service in Nederland aan te bieden.

International Festivals Bureau (IFB, opgericht in 1963 in Duitsland) is al 40 jaar de grootste ticketleverancier van belangwekkende kunst- en cultuurevenementen. IFB maakt als label deel uit van de Seatem Group, waartoe ook Keith Prowse behoort. Keith Prowse is marktleider op het gebied van entertainment travel en verkoopt toegangskaarten voor evenementen, attracties, themaparken, shows, sportevenementen en excursies over de hele wereld.



Ingezonden persbericht