Ingezonden persbericht


Portland Europe en Computer Associates slaan de handen ineen

Samenwerking helpt klanten bij verlagen van TCO van pc s en stroomlijnen van IT-processen

Zoetermeer, 10 augustus 2004 - Softwaredistributeur Portland Europe en de Amerikaanse softwaregigant Computer Associates (CA) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het doel van de overeenkomst is het nóg beter bedienen van het MKB en grote bedrijven op het gebied van desktopmanagement door middel van de verkoop van diverse Unicenter-producten, CA s modulaire oplossingen voor een integrale, (kosten)efficiënte en flexibele IT-infrastructuur. CA benut de marktkennis en het omvangrijke resellernetwerk van Portland Europe om in de Benelux bedrijven van iedere grootte te ondersteunen met aankoopadvies, on-line installatie, trainingen én oplossingen op maat.

Portland Europe en CA zijn zich zeer bewust van het feit dat zowel grotere bedrijven als het MKB meer rendement uit hun IT-investeringen willen halen. Een aantrekkelijke kostprijs van een oplossing is hiertoe slechts een eerste aanzet, meent George van Brugge, algemeen directeur van Portland Europe: Voor het bewerkstelligen van een werkelijk hoog rendement moet je het beste van kennis en software in één integrale oplossing bij elkaar brengen met een maximale inzet van alle beschikbare middelen. Concreet betekent dit dat we er alles aan doen om CA-gebruikers snel up and running te krijgen. Om dat te bereiken zetten we pre-sales-advies, on-line installatie en trainingen in, alsmede eerste- en tweedelijns ondersteuning. Dit is sinds jaar en dag onze standaardwerkwijze waar, naast onze resellers, ook gebruikers volop van profiteren. Niet voor niets kiest CA voor een value added distributor als Portland.

Groot installatie- en gebruiksgemak

Ofschoon zijn bedrijf er bijzonder blij mee is, komt de samenwerking met CA voor Van Brugge niet geheel als een verrassing: Wij kenden elkaar van Desktop DNA, de succesvolle Windows-migratietool die sinds enkele jaren deel uitmaakt van ons productportfolio en sinds enige tijd lid is van CA s Unicenter-familie. CA was dus al op de hoogte van de wijze waarop we bedrijven van vijf tot en met duizenden werkplekken via onze resellers bedienen met kwalitatief hoogwaardige software voor pc-management, communicatie en beveiliging. Kenmerkend voor onze producten zijn een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een groot installatie- en gebruiksgemak. Die combinatie op zich is al een garantie voor meer rendement en productiviteit binnen een organisatie of IT-afdeling. Dankzij de samenwerking met CA hebben we ons assortiment kunnen uitbreiden met de bestverkochte managementsoftware ter wereld. Het spreekt voor zich dat de Unicenter-producten voldoen aan de hoge eisen die we als distributeur aan onze software stellen.

Blijvend rendement IT-investeringen

Ook voor Computer Associates is het kersverse samenwerkingsverband een schot in de roos. We zijn uitermate tevreden dat we met een solide en gevestigde partner als Portland onze positie op de markt voor desktopmanagement kunnen versterken, zegt Ronald de Jong, Regional Channel Manager van Computer Associates. We hebben hoge verwachtingen van de samenwerking. Portlands specifieke expertise in deze markt stelt ons in staat het grootbedrijf en het MKB in deze sector te bedienen met handzame oplossingen die het rendement van hun totale IT-operatie zichtbaar verbeteren. Samen kunnen we onze klanten helpen met het verder verlagen van de total cost of ownership van hun pc s en het stroomlijnen van hun IT-processen. Dát is dé manier om blijvend rendement uit je IT-investeringen te halen.

Meer informatie Unicenter-producten

Meer informatie over Unicenter-producten is te vinden op: http://www.portland.nl/xq/asp/method.sup/id.0x00000000000000AD/qx/asp/products.htm

Voor verdere CA persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met:

LEWIS PR

Kim van Bokhoven of Joost Galema,

Tel: 040-235 46 00

e-mail: kimv@lewispr.com of joostg@lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met:

Computer Associates

Gregor Petri:
Tel: 030-604 83 45

e-mail: gregor.petri@ca.com

Voor inlichtingen met betrekking tot Portland Europe kunt u contact opnemen met:

PRZence

Laureen Dix,

Telefoon: 024-641.7383,

laureen.dix@przence.com

Portland Europe

George van Brugge,

Telefoon: 079-363.0063,

e-mail: gbrugge@portland.nl.

Over CA
Computer Associates International, Inc. (NYSE:CA), s werelds grootste managementsoftwarebedrijf, levert software en diensten op het gebied van beheer, security, storage, life cycle en service management. Hiermee kunnen ondernemingen de performance, betrouwbaarheid en efficiency van hun IT-omgevingen optimaliseren. CA is opgericht in 1976, heeft haar hoofdkantoor in Islandia, N.Y. en is actief in meer dan 100 landen. Voor meer informatie, zie http://www.ca.com

© 2004 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Portland Europe
Portland Europe is in 1997 gestart als de eerste elektronische softwaredistributeur in de Benelux. Het bedrijf verkoopt onder het motto Portland levert software, kwaliteit en eenvoud via internet software en softwarelicenties aan meer dan duizend Europese resellers, die de producten snel kunnen downloaden op www.portland.nl. Portland Europe heeft zich als softwareleverancier gespecialiseerd in aantrekkelijk geprijsde producten voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen die zich richten op het betrouwbaar maken en het eenvoudig beheren en beveiligen van hun netwerken, pc s en internetverbindingen. De softwarepakketten die Portland levert kenmerken zich door eenvoudige installatieprocedures en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Portland Europe heeft de exclusieve Benelux-vertegenwoordiging van onder meer Miramar Systems, Alt-N Technologies, WebSpy, Centennial, Intellipool en Qbik.