Gemeente Lisse

10-08-2004 Milieubeleidsplan nu ook op website!

In het Milieubeleidsplan 2004-2007 staat welke dingen de gemeente Lisse voor het milieu van plan is en wat ze op dat gebied in elk geval wil bereiken de komende jaren.

De raad heeft het op 28 april jl. vastgesteld. In het plan worden 13 thema´s uitgewerkt die betrekking hebben op het overkoepelende thema milieu. Zo wordt onder andere het thema Externe Veiligheid behandeld waarbij u moet denken aan brandveiligheid, rampenbestrijding en het vervoer van gevaarlijke stoffen. Een ander thema is Bedrijfsgerichte taken. Dit gaat over vergunningverlening en handhaving bij bedrijven. Ook komt het thema Klachten aan bod, over milieuoverlast als geluidhinder en geurhinder. En zo passeren dus nog tien andere onderwerpen de revue. Al met al een interessant en informatief plan dat de moeite van het lezen zeker waard is!

Omdat wij vinden dat ook burgers het milieubeleidsplan eenvoudig moeten kunnen inzien, hebben wij het document op deze website gezet. U vindt het plan op de pagina Bestuurlijke Informatie onder het kopje Beleid en Visie->Milieu. Ieder jaar wordt het milieubeleid geëvalueerd in een milieuverslag en een milieumonitor (samengevoegd in één document: de monitor). De monitor van 2003 is ook terug te vinden op voornoemde pagina.

Hebt u nog vragen over het milieubeleidsplan of de milieumonitor? Neemt u dan contact op met Annemiek Paulussen, telefoon (0252) 433 182.