Gemeente Hellevoetsluis


College ziet af van aanleg speelvoorziening bij Uniceflaan

Het college van burgemeester en wethouders hebben naar aanleiding van de gehouden inspraakronde over de aanleg van een extra speelvoorziening nabij de Uniceflaan besloten deze speelplaats niet aan te leggen.
In een eerder stadium was door bewoners verzocht te onderzoeken of een extra speelplek aangelegd kon worden. Dit naar aanleiding van eerdere wijzigingen in de oppervlakte van speelplaatsen. Als mogelijke locatie van die extra speelplek kwam een locatie nabij het park langs de Uniceflaan naar voren. De speelplaats zou ingericht worden voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Omdat deze speelplaats niet voorzien was in het gepresenteerde plan over het centrale park, is een inspraakprocedure gevolgd. Tijdens deze procedure is een aantal bezwaren bij het college ingediend. Wethouder Peter Hofman zegde tijdens de inspraakavond de aanwezige toe zeer kritisch naar de zaak te zullen kijken.
De voor de jonge kinderen gevaarlijke verkeerssituatie, de mogelijke overlast en dat in relatie tot de reeds aanwezige speelvoorzieningen in de omgeving, hebben het college doen besluiten af te zien van de aanleg van de extra speelvoorziening.