Gemeente Hengelo

Woningbrand Josef Haydnlaan

Woning uitgebrand, geen gewonden

Vanmorgen omstreeks vier uur heeft een brand gewoed in een rijtjeswoning aan de Josef Haydnlaan nr. 32 te Hengelo. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De betreffende woning is volledig uitgebrand en deels ingestort. De woningen op nr. 34 en 30 hebben zware rook- en waterschade opgelopen en lichte brandschade. De woning op nr. 36 heeft lichte rook- en waterschade opgelopen. Om vijf uur had de brandweer de brand onder controle.

De brandweer is om 04.07 uur gealarmeerd door de achterburen van de betreffende woning. Om 04.15 uur was de brandweer ter plaatse. Ook burgemeester Kerckhaert was in alle vroegte ter plaatse. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de brand vermoedelijk is ontstaan op de eerste verdieping. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De technische recherche voert een onderzoek uit naar het ontstaan van de brand.

De bewoners van de woning waren op vakantie, maar zijn inmiddels bereikt. De bewoners van zes omliggende huizen zijn door de politie verzocht hun huizen tijdelijk te verlaten. Zij zijn opgevangen in een zogenaamde verzorgingscontainer die door de brandweer in de buurt van de betreffende huizen is geplaatst. De bewoners van de vier huizen die direct schade hebben opgelopen, kunnen nog niet terug naar hun huis. De brandweer heeft, nadat het sein brandmeester was gegeven, uit de woningen nr. 30, 34 en 36 zoveel mogelijk persoonlijke bezittingen proberen te redden.
Voor de bewoners die niet terug kunnen naar hun huizen wordt door St. Joseph Wonen vervangende woonruimte geregeld.