Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 9 augustus 2004

(

Preventie-aktie auto-inbraak Bodegraven

Gemeente Bodegraven en de Bodegraafse politie hebben samen het initiatief genomen tot een auto-inbraakpreventie-aktie. Het AC restaurant en Mc Donalds Bodegraven participeren ook in de aktie. Op verschillende plaatsen in de gemeente Bodegraven worden woensdag 11 augustus borden geplaatst waarmee de automobilist attent wordt gemaakt op auto-inbrekers. Onder het motto 'Niets er in, niets er uit' naar voorbeeld van de Utrechtse politie die het materiaal ontwikkeld heeft, waarschuwen gemeente en politie, automobilisten om geen waardevolle spullen in de auto te laten liggen.

Enkele plaatsen waar de borden worden geplaatst zijn;
parkeerplaats Vromade, Dronenplein, Kerkstraat, Raadhuisplein, Burgemeester Kremerweg t.h.v. de Crolesbrug, Willem de Zwijgerstraat, oprit AC/McDonald's terrein.
De politie controleert al geruime tijd op het onbeheerd en zichtbaar achterlaten van goederen in auto's en deelt daarbij preventiefolders uit. De politie constateert nu reeds, door dit preventiemateriaal, een duidelijk zichtbare daling van het aantal inbraken in Bodegraven.
Tijdens de najaarsmarkt zal de politie ander preventiemateriaal uitdelen.

Zichtbaar achtergelaten, waardevolle goederen, oefenen een grote aantrekkingskracht uit op dieven. Een auto-inbraak is dan ook vaak een gelegenheidsdiefstal.
De politie heeft een aantal praktische en eenvoudige tips:
. Sluit alle portieren van uw auto af;
. Neem altijd alle spullen mee uit de auto;
. Berg niets onder stoelen op of in de achterbak;
. Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem;
. Parkeer uw auto als het even kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.