KNWV

10/8/2004
TOPZEILEN: Yngling Meting;


--> Zeilvenue Agios Kosmas

Meting
Sommige zaken lopen goed en sommige wat minder.
De meeting van de Yngling eergisteren werd een moeizame bevalling. De klasse is nieuw in de olympische familie en dus krijgen we een vorm van
verscherping van de klasse regels.
Coach Maurice Paardekoper moet steeds de meetafdeling overtuigen dat bepaalde items toegestaan zijn in de klassereglementen waarvan de Olympische meters denken dat het illegaal is.
Ondertussen staan een aantal constructieaspecten nu open met een vraagteken .
De hoogste leiding van de ISAF mag zich hierover buigen.
Dit kost tijd.
De Finn van Jaap Zielhuis ging op dezelfde dag echter probleemloos door de meting en hetzelfde gold voor de 470 van Lisa en Margriet die gisteren goedgekeurd werd.

Zeilershotel en Venue
Alle zeilers zijn nu ingetrokken in het zeilershotel van het NOC/NSF en
gisteren draaide de keuken voor het eerst tot volle tevredenheid. De grote Olympische haven is ondertussen vol en iedereen heeft instructie
gekregen om reserve boten achter de hekken te zetten zoals
afgesproken. In het begin maakte men zich daar niet zo druk over maar sinds ISAF voorzitter Paul Henderson op het terrrein verscheen moesten de Grieken hun tolerantie aanpassen en moest alles wat er officieel niet mag liggen uit de Olympische haven worden verwijderd.
In ieder geval hebben wij van deze tolerante houding prima gebruik kunnen maken om alles voor de strijd goed klaar te zetten.

Accreditatie
De accreditatie van de tijdelijke coaches Dick Coster(470 mannen) en Soren Johnson (Europe) moest op de 9e augustus ingeleverd worden en dat is gebeurd.
Jammer voor de Coster broers want die hadden graag vader Dick Coster erbij gehouden maar er heeft een goede overdracht tussen hoofdcoach 470 Daniel Smith en Dick Coster plaatsgevonden.
Dick Coster heeft een goed stuk voorbreiding neergezet net zoals Soren Johnson die een uiterst waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de laatste
voorbereidingen van Carolijn Brouwer.
De vraag die Carolijn zich steeds stelde: Welke mast en welk zeil gaan we gebruiken is opgelost. Carolijn lacht weer en dat is lang geleden. Teammanager Hessel Evertse stuurt het zeilershotel aan en denkt ondertussen samen met Cees Booi na over de demobilisatie na eindiging van de Olympische Spelen.....ook dat moet gebeuren.

Ziekte
Petronella de Jong (Yngling) leidt nog steeds aan een virusziekte. NOC/NSF arts Tjeerd de Vries en Fysiotherapeut Rene Dannenburg zitten er bovenop....Een punt van veel aandacht.

Teamchef Karst Hut

www.sailing.org/olympics2004 hans.bouscholte@watersportverbond.nl www.athens-2004.com

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl