Ingezonden persbericht


Persbericht

Een tweede leven voor oude computers dankzij de KVM-switches van Belkin bestuur meerdere computers met één monitor, toetsenbord en muis

Schiphol-Rijk, Nederland, 10 augustus 2004 - Je hebt net een nieuwe, snellere computer aangeschaft, maar je wilt de oude PC niet van de hand doen. De oplossing: een Keyboard Video Mouse (KVM)-switch. Met een KVM-switch kunnen meerdere computers bestuurd worden met slechts één toetsenbord, monitor en muis.

De geavanceerde software van vandaag de dag vereist steeds snellere hardware. Dit heeft als gevolg dat oudere computers binnenkort niet snel genoeg meer zijn om bepaalde applicaties te ondersteunen, maar met een KVM-switch kan een oude PC nog gebruikt worden voor eenvoudige taken zoals tekstverwerken. Omdat met dezelfde monitor, toetsenbord en muis meerdere computers bestuurd kunnen worden, vermijdt de gebruiker onnodige uitgaven voor nieuwe, dure accessoires, en bespaart hij bovendien ruimte op het bureau.

KVM-switches zijn verkrijgbaar in verschillende maten, met verschillende functies en prijzen. Van eenvoudige 2-poorts switches met ingebouwde bekabeling tot meer geavanceerdere switches die toegankelijk zijn via Internet Protocol (IP). Een groot voordeel van de KVM-switch is de eenvoudige aansluiting dankzij de Plug-and-Play- functionaliteit. Deze switch configureert praktisch elke computer, of deze nou is aangesloten met PS/2, USB of audio-interfaces.

Van thuiskantooromgeving.....
Entry-level switches ontvangen hun stroom direct via de PS/2- of USB- toetsenbordinterface en hebben daardoor geen aparte stroomvoorziening nodig. KVM-switches garanderen een probleemloze installatie en eenvoudige besturing vanuit één centraal bedieningspaneel. Wanneer twee of meerdere computers aangesloten zijn op een KVM-switch, kan gemakkelijk geschakeld worden tussen de computers via sneltoetsen op het toetsenbord of via een drukknop op de switch. De niet-gebruikte computer blijft in de tussentijd operationeel. De KVM-switches met een On-Screen Display (OSD)-functionaliteit bieden nog meer gebruikersgemak. Met OSD kunnen gebruikers via een gebruikersvriendelijke, grafische interface aangesloten servers benoemen en selecteren. Deze optie is het meest geschikt voor grotere serveromgevingen waar meerdere computers tegelijkertijd gebruikt worden.

.......tot netwerkcentra
Het concept van KVM-switches voor thuisgebruik is overgenomen uit de zakelijke wereld, waar serveromgevingen, die meer dan honderden servers herbergen, zijn aangesloten via KVM-switches en vanuit slechts enkele consoles beheerd worden. Veel fabrikanten, zoals Belkin, gebruiken de voordelen van het netwerk en internet door switches te leveren die via het Internet Protocol werken. Hierdoor is het vanaf elke willekeurige locatie ter wereld mogelijk om toegang tot de switch en de aangesloten computers te krijgen. Dit is vooral praktisch voor netwerkbeheerders die zich fysiek niet in de serverruimte bevinden op het moment dat er zich problemen voordoen en daarom geen directe toegang tot een computer hebben. Een ander voordeel van de IP-KVM is dat afstanden geen belemmeringen meer vormen. Dit betekent dat de bedieningspanelen in het kantoor van de beheerder kunnen staan, terwijl de KVM-switch - om praktische redenen - in de serverruimte geplaatst kan worden.

KVM-switches zijn een praktische en een kosteneffectieve manier om grote omgevingen te beheren. De switches besparen niet alleen rack-ruimte, maar ook hoge kosten die verbonden zijn aan de airconditioned serverruimtes waar meerdere monitoren in gebruik zijn. Bovendien besparen KVM s tijd die normaal nodig zou zijn om de afstanden tussen verschillende serverruimtes/locaties te overbruggen.

Prijzen

Productnaam Artikelnummer Adviesprijs excl. BTW 2-poorts USB KVM met kabel & audio-ondersteuning F1DL102Uea 60 Euro 2-poorts PS/2 KVM met kabel & audio-ondersteuning F1DL102Pea 60 Euro SOHO 4-poorts USB KVM-switch F1DS104Uea 150 Euro MATRIX met PS/2 & USB 2x16 KVM F1DM216Tea 880 Euro ENTERPRISE MATRIX met CAT5 2x16 KVM F1DW216Cea 1679Euro

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Afbeeldingen van dit product voor print of reproductie zijn te vinden op http://images.belkin.com

Over Belkin
Belkin (www.belkin.nl ) is wereldwijd marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen en biedt een brede reeks innovatieve producten voor de computer, elektronische- en audiovisuele apparatuur en de mobiele consument. De diverse productcategorieën bestaan uit 255 wereldwijde patenten met vooraanstaande technologieën op het gebied van USB- en FireWire®-apparaten, draadloze en bekabelde SOHO netwerkproducten, KVM-switches, Bluetooth", het delen van randapparatuur, spanningsbeveiligingsproducten, kabels en Apple iPod®-accessoires. Tevens heeft Belkin zijn assortiment uitgebreid met mobiele telefoon- en PDA-accessoires, laptoptassen en oplossingen voor de mobiele consument.

Belkin is een privé-bedrijf met kantoren in Europa, Noord-Amerika, Australië en het Verre Oosten. Het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum bevindt zich in het Engelse Northamptonshire. Daarnaast zijn er kantoren gevestigd in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met: Belkin BV
Susie Day
Tel: +31 (0)20 654 7329
susied@belkin.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Jane Brands van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0 )40 235 46 00
Fax:+31 (0) 40 235 46 01
E-mail: janeb@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Financial Times Top 20 Best Places to Work, 2004
PRWEEK UK Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US Fastest climbing technology agency, 2004 PRSA Campaign award winner, 2003
Marketing PR Agency of the year finalist, 2003