Ingezonden persbericht


Persbericht

Bestuur meerdere computers met slechts één monitor, toetsenbord en muis

Belkin KVM-switches voor thuis, kantoor en netwerkcentra

Belkin, Schiphol-Rijk, 10 augustus 2004 - De geavanceerde software van vandaag de dag vereist steeds snellere hardware. Dit heeft als gevolg dat oudere computers binnenkort niet snel genoeg meer zijn om bepaalde applicaties te ondersteunen. Echter, dezelfde PC kan nog steeds gebruikt worden voor eenvoudige taken, zoals tekstverwerken en internetten. Een Keyboard Video Mouse (KVM)-switch stelt de gebruiker in staat om meerdere computers te besturen met slechts één muis, toetsenbord en monitor. Hiermee worden onnodige uitgaven voor nieuwe, dure accessoires vermeden. Terwijl KVM-switches worden gebruikt in een serveromgeving om honderden servers vanuit één centrale locatie te beheren, betekent dit thuis dat een oude computer beschikbaar blijft voor eenvoudige functies. Hiermee wordt tijd, geld en ruimte bespaard.

KVM-switches zijn verkrijgbaar in verschillende maten en poortconfiguraties. Van eenvoudige 2-poorts switches met ingebouwde bekabeling en van multi-access switches, waarmee meerdere beheerders tot 256 servers kunnen besturen, tot aan geavanceerde consoles die externe servers toegang bieden via een IP (Internet Protocol)-netwerk vanaf een willekeurig locatie in de wereld.

Van thuiskantooromgeving....
Met de KVM-switches van Belkin kunnen gebruikers vier computers (PS/2 of USB) tegelijkertijd besturen met slechts één console. De setup en configuratie van de zelf-voedende KVM-switches duurt niet lang dankzij de ingebouwde kabel en de Plug-and-Play-functionaliteit. Daarnaast is het een ideale oplossing voor de SOHO-gebruikers die meer dan één PC, Mac of laptop willen bedienen. Het switchen tussen de aangesloten computers kan op eenvoudige wijze via het toetsenbord met sneltoetsen of via een drukknop op de switch.

......tot netwerkcentra
Netwerkbeheerders staan voor een steeds grotere uitdaging. Zelfs kleine bedrijven hebben al meerdere servers nodig om hun applicaties te laten draaien en hebben voldoende ruimte nodig om informatie op te slaan. Daarnaast is een grote flexibiliteit vereist om de verschillende serverinterfaces te kunnen beheren en verschillende beheerders toegang te bieden tot alle servers vanuit verschillende locaties. Bovendien zijn de benodigde invoerapparaten, monitoren en koeling om een serverruimte te ventileren, altijd al een dure aangelegenheid geweest.

Belkin Pro en Enterprise KVM s
Tegenwoordig is er een nieuwe technologie beschikbaar die netwerkbeheerders de mogelijkheid geeft om meer dan 250 servers tegelijkertijd te beheren vanaf verschillende locaties en zelfs extern, op een willekeurige locatie in de wereld, via een IP-netwerk. De Belkin Pro en Enterprise KVM-switches zijn verkrijgbaar in meerdere poortconfiguraties en interfacetypen. De Pro-Serie is ontworpen voor de middelgrote tot grote serveromgevingen en zorgt ervoor dat 256 servers vanaf twee locaties beheerd kunnen worden. Daarnaast beschikken switches uit de Pro-Serie over een On-Screen Display (OSD), waarmee gebruikers, via een gebruikersvriendelijke interface, servers kunnen benoemen en kunnen switchen tussen de aangesloten servers. De Enterprise KVM-switches zijn bedoeld voor gebruik in zeer grote netwerkomgevingen. Zij bieden toegang tot wel 256 servers vanaf maximaal vier consoles tot op een afstand van 300 meter en zijn zelfs via een IP-netwerk te benaderen. De switches uit de Enterprise-Serie zijn uitgerust met IntelliView, een intelligente OSD, die gebruikers in staat stelt servers te besturen, beheren en controleren vanuit een betrouwbare, met een wachtwoord beveiligde interface. De Enterprise-Serie heeft tevens een dual-port switch van slecht 1U hoog, waardoor de benodigde rack-ruimte beperkt wordt. Bovendien zijn de switches flash-upgradeable om zo compatibiliteit met nieuwe servers, configuraties en andere invoerapparaten te kunnen garanderen. De Belkin Enterprise KVM-switches bieden een perfecte balans tussen gebruikersgemak, centralisatie en kosten.

Prijzen

Productnaam Artikelnummer Adviesprijs excl. BTW 2-poorts USB KVM met kabel & audio-ondersteuning F1DL102Uea 60 Euro 2-poorts PS/2 KVM met kabel & audio-ondersteuning F1DL102Pea 60 Euro SOHO 4-poorts USB KVM-switch F1DS104Uea 150 Euro MATRIX met PS/2 & USB 2x16 KVM F1DM216Tea 880 Euro ENTERPRISE MATRIX met CAT5 2x16 KVM F1DW216Cea 1679 Euro

Afbeeldingen van dit product voor print of reproductie zijn te vinden op http://images.belkin.com

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Belkin
Belkin (www.belkin.nl ) is wereldwijd marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen en biedt een brede reeks innovatieve producten voor de computer, elektronische- en audiovisuele apparatuur en de mobiele consument. De diverse productcategorieën bestaan uit 255 wereldwijde patenten met vooraanstaande technologieën op het gebied van USB- en FireWire®-apparaten, draadloze en bekabelde SOHO netwerkproducten, KVM-switches, Bluetooth", het delen van randapparatuur, spanningsbeveiligingsproducten, kabels en Apple iPod®-accessoires. Tevens heeft Belkin zijn assortiment uitgebreid met mobiele telefoon- en PDA-accessoires, laptoptassen en oplossingen voor de mobiele consument. Belkin is een privé-bedrijf met kantoren in Europa, Noord-Amerika, Australië en het Verre Oosten. Het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum bevinden zich in het Engelse Northamptonshire. Daarnaast zijn er kantoren gevestigd in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met: Belkin BV
Susie Day
Tel: +31 (0)20 654 7329
susied@belkin.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Jane Brands of LIlian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0 )40 235 46 00
Fax:+31 (0) 40 235 46 01
E-mail: janeb@lewispr.com of lilianv@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com