Politie Zaanstreek-waterland


11:10 09-AUG-04
KROMMENIE, KLEINE BEER EN STATION
Verdachte berovingen gearresteerd
Een 17-jarige Krommenieër is door de politie aangehouden naar aanleiding van twee berovingen. Eind juni heeft de verdachte vermoedelijk twee mannen op Station Krommenie-Assendelft door bedreiging met een mes gedwongen sigaretten en een telefoon af te geven. Nog dezelfde nacht werd een vrouw op de parkeerplaats bij de Kleine Beer in Krommenie beroofd van haar handtas. Zij werd klemgezet tegen haar auto en met een mes bedreigd. De dader eiste geld en zij gaf haar portemonnee aan hem af. De politie onderzoekt of de verdachte in verband kan worden gebracht met een beroving op het Hof van Holland in Zaandam.

16:36 06-AUG-04
VOLENDAM, SLOBBELAND
Tasjesdieven Slobbeland bekennen
Vier jongens uit Purmerend bekenden diefstallen nadat zij in Volendam door de politie werden aangehouden. De jongens, een 10-jarige, twee 11-jarigen en een 12-jarige, waren op drie fietsen vanuit Purmerend naar Edam gereden. Daar werd bij een tankstation snoep en drinken gestolen. In Volendam op het Slobbenland hebben de vier ,in wisselende combinaties ,meerdere tassen met inhoud weggenomen waarin o.a. geld en mobiele telefoons zaten. Uit de snackbar op het Slobbeland hebben zij een doos repen weggenomen. Als laatste werd er een kinderfiets meegenomen.
De jongens hebben meerdere diefstallen uit tassen bekend waarvan echter niet altijd aangifte is gedaan. Gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan worden verzocht zich alsnog bij de politie te melden. De jongens zijn na verhoor aan hun ouders meegegeven.

04:56 10-AUG-04
ZAANDAM, HAARLEMMERMEER
Aanhoudingen na inbraak Haarlemmermeer
Naar aanleiding van een inbraak in een woning in Lijnden in de gemeente Haarlemmermeer zijn in Zaandam twee mannen aangehouden. Bij de inbraak, waarbij een nieuwe auto is ontvreemd, was een kenteken van een auto genoteerd waarvan de eigenaar in Zaandam zou wonen. Tijdens de surveillance werd de auto rijdend aangetroffen en de inzittenden, een 20-jarige en een 18-jarige Zaandammer, zijn door de politie aangehouden en overgedragen aan de politie Kennemerland.

15:54 09-AUG-04
WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
Drie gewonden bij motorongeval
De politie heeft een aanrijding opgenomen waarbij twee motorrijders en een passagier gewond raakten. De motoren reden achter elkaar in de richting van Broek in Waterland. De voorste moest remmen en de achteropkomende motorrijder kon niet tijdig stoppen waardoor beide motoren kwamen te vallen. De voorste rijder, een 58-jarige man uit Monnickendam kreeg een open wond aan de rechter arm. De andere motorrijder, een 45-jarige Purmerender had schaafwonden over zijn hele lichaam en diens passagier, een 25- jarige Purmerendse had pijn in de nek en rechter arm. Allen zijn in het Waterlandziekenhuis behandeld aan de verwondingen. De verwondingen konden ontstaan door het ontbreken van motorkleding.


05:65 10-AUG-04
KROMMENIE, PROVINCIALEWEG
Bestuurder gewond door vrachtauto
De 23-jarige bestuurder van een personenauto is gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtauto. De Heilooër wilde linksaf slaan naar het Vlietsend in Krommenie. Uit de richting van Wormerveer kwam een 46-jarige Zaandijker in een vrachtauto rijden. Beiden hadden groen licht maar de man uit Heiloo verleende de vrachtwagen geen voorrang met de aanrijding als gevolg. De personenauto werd rondom beschadigd. De vrachtauto alleen aan de voorzijde. De gewonde is vervoerd naar het ziekenhuis.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-100804

10:17-11:50 09-AUG-04
EDAM, PROVINCIALEWEG N247
54 km per uur te hard
Op de Provincialeweg N247 in Edam werd maandagochtend een snelheidscontrole gehouden. Een bestuurder haalde een snelheid van 134 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Van alle bestuurders hield 96% zich overigens keurig aan de snelheid. Op de Provincialeweg N518, 80 km per uur, in Marken werd 's middags ook op snelheid gecontroleerd. Hier reed één op de tien weggebruikers te hard. De hoogste snelheid bedroeg 116 km per uur.

22:20 09-AUG-04
ZAANDIJK, GUISWEG

Teveel gedronken

Op de Guisweg in Zaandijk werd maandagavond een 38-jarige man uit Zaandam aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. De automobilist had ruim twee keer zoveel alcohol op als is toegestaan en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. De bestuurder kan rekenen op een boete van minimaal 390 euro.


---- --