Gemeente Moerdijk


SUBSIDIE VOOR STICHTING EMMAUS LANGEWEG

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten stichting Emmaus Langeweg een eenmalige subsidie ter beschikking te stellen van 750.

Stichting Emmaus heeft een verzoek ingediend voor een bijdrage aan de verbouwing van het voormalige klooster in Langeweg. Emmaus is een woon- en werkgemeenschap en vangt mensen op uit probleemsituaties, met name dak- en thuislozen. Veel vrijwilligers vinden bij de stichting een zinvolle tijdsbesteding, vooral kringloopwerk. De stichting voelt zich betrokken bij het sociale klimaat in de gemeente en probeert mee te bouwen aan de leefbaarheid en sociale samenhang. Met de verbouwing wil de stichting het pand beter geschikt maken voor haar werkzaamheden.

Met de opbrengsten uit het kringloopwerk worden de kosten van onderhoud van de woongemeenschap bekostigd. De stichting werkt zonder structurele subsidies en doet alleen voor uitzonderlijk grote uitgaven, zoals deze verbouwing, een beroep op fondsen en/ of subsidies.

De algemene subsidieverordening van de gemeente Moerdijk kent geen mogelijkheden tot het verstrekken van subsidies voor gebouwen. Aangezien de activiteiten van de stichting voldoende in het belang zijn van de plaatselijke gemeenschap stelt het college een eenmalige waarderingssubsidie beschikbaar van 750.