Gemeente Moerdijk


REALISATIE JEUGDVOORZIENINGEN

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om in te stemmen met het voorstel uit het eindrapport Uitwerking Motie Jeugdvoorzieningen om voorzieningen voor jongeren te realiseren in de elf kernen van de gemeente Moerdijk.

In mei 2004 is aan Mastery Consultants B.V. de opdracht gegeven om elf scenarios voor de realisatie van jeugdvoorzieningen in alle kernen van de gemeente Moerdijk aan te leveren. Via een schriftelijke enquête en een enquête op de website van de gemeente kon de jeugd haar wensen aangeven. Aan de hand van die wensen is het eindrapport tot stand gekomen. In het rapport wordt voor bijna iedere kern een overdekte multifunctionele jongerenontmoetingsplek (JOP) en een voetbal en/ of basketbalveldje voorgesteld. Daarnaast wordt gevraagd om aanvullende skatevoorzieningen in een aantal kernen. Alleen voor de kern Langeweg zijn er nog geen concrete wensen bekend. Het college stelt voor om voor deze kern een budget te reserveren, dat ingezet kan worden bij de realisatie van het dorpsplan.

Voor de realisatie van de plannen is vanuit de Jeugdmotie 2003 een budget van 500.000 beschikbaar, waarvan inmiddels 100.000 is besteed aan een regionale skatevoorziening in Zevenbergen. Het resterende bedrag van 400.000 zal evenredig worden ingezet naar grootte van de groep jongeren in een kern.

De commissie Sociale Infrastructuur behandelt het raadsvoorstel op 8 september. De raad buigt zich op 23 september over het voorstel.