Ingezonden persbericht


Amsterdam, 10 augustus 2004

Lufthansa sluit overeenkomst met Air India

Uitbreiding frequentie en netwerk

Lufthansa gaat vanaf 1 oktober 2004 nauw samenwerken met Air India. Wolfgang Mayrhuber, bestuursvoorzitter van Deutsche Lufthansa AG, en V. Thulasidas, voorzitter en algemeen directeur van Air India, sloten vandaag in Mumbai een overeenkomst. De vergaande bilaterale samenwerking omvat onder meer code-sharing om het vluchtaanbod tussen Duitsland en India uit te breiden. In de toekomst zullen de maatschappijen alle vluchten tussen beide landen in code-sharing uitvoeren. Er worden ook nieuwe routes toegevoegd. Klanten kunnen op vluchten van beide maatschappijen punten sparen en inwisselen in het kader van de respectievelijke loyaliteitsprogramma's Miles & More en Flying Returns.

"India is een belangrijke groeimarkt. Lufthansa is al de Europese luchtvaartmaatschappij met het grootste aanbod naar dit land," legt Wolfgang Mayrhuber uit. Hij voegt toe: "We rekenen op de dynamiek van deze markt en verwachten veel van de samenwerking." Lufthansa vindt in Air India de partner met een optimale positie op de thuismarkt. Gezamenlijk zal de strategisch sterke positie worden uitgebouwd teneinde de leidende Europese maatschappij op de route van en naar India te blijven.

Air India zal binnenkort Bangalore en Hyderabad verbinden met Frankfurt en bovendien de frequentie vanaf Delhi opvoeren tot een dagelijkse vlucht die na Frankfurt verdergaat naar de westkust van de VS.

Aansluitend op de code-sharing tussen Duitsland en India, kan op de code van Air India ook geboekt worden voor de Lufthansa verbindingsvluchten van Berlijn, München, Stuttgart en Düsseldorf naar Amsterdam, Genève, Zürich en Lyon en verder naar Washington, Denver, Detroit, Chicago en Los Angeles.

Lufthansa vliegt op dit moment van Frankfurt naar Delhi (één keer per dag), Chennai (één keer per dag) en Bangalore (vijf keer per week), en vanaf München naar Delhi (drie keer per week). Dankzij de nieuwe samenwerking gaat de frequentie omhoog. Per week komen er vanaf Frankfurt zes extra vluchten naar Mumbai en drie extra vluchten naar Delhi. Air India voert deze vluchten uit, terwijl ze voortaan met een Lufthansa code kunnen worden geboekt.

De vandaag getekende overeenkomst vloeit voort uit de intentieverklaring van 26 augustus 2003. De partijen gaan niet alleen samenwerken op het gebied van marketing en verkoop, maar op middenlange termijn ook op andere terreinen zoals IT. Met het pact plaveien Lufthansa en Air India de weg naar het gezamenlijk verder ontwikkelen van het luchtverkeer op de routes India - Europa - VS.

Air India is in 1932 opgericht onder de naam Tata Airlines en in 1946 omgedoopt in Air India Ltd. Het huidige Air India vliegt op 33 bestemmingen van Mumbai en Delhi tot en met plaatsen als Frankfurt, Chicago en New York. Hun vloot telt 33 'wide-body' vliegtuigen. Air India zal voor de winter dienstregeling nog zes toestellen toevoegen. De maatschappij voldoet als één van de eersten aan de hoogste, internationale kwaliteitseisen.

Zie ook: media.lufthansa.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Monique Haras, Van Luyken Communicatie Adviseurs

Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06

e-mail: haras@vanluyken.nl