Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe Borland® JBuilder® 2005 vereenvoudigt Java-ontwikkeling en optimaliseert softwareprestatie

~ Borland s succesvolle IDE ondersteunt nieuwe Java-standaarden voor webservicesontwikkeling en breidt ALM-capaciteit uit ~

10 augustus 2004 Borland Software Corporation (NASDAQ: NM: BORL) introduceert Borland® JBuilder® 2005, de nieuwste versie van zijn succesvolle cross-platform geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) voor Java". JBuilder 2005, een ontwikkelcomponent van de Borland® Application Lifecycle Management (ALM) suite voor Java, vereenvoudigt en versnelt Java-ontwikkeling en optimaliseert applicatieontwerp en -kwaliteit. JBuilder 2005 biedt ook een baanbrekende functionaliteit op het gebied van security- en prestatiemanagement en uitgebreide integratie met Borland s leidende requirements en software configuratie managementtools. Dit maakt JBuilder 2005 een van de meest complete Java-IDE s en ALM-ontwikkelproducten die momenteel beschikbaar zijn op de markt.

Als één van de meest gewaardeerde marktleiders op het gebied van softwareontwikkeling en Java, begrijpen we de behoefte aan tools die het ontwikkelproces vereenvoudigen en verbeteren, maar die eveneens de industriespecifieke functies bieden die noodzakelijk zijn voor bedrijfsapplicaties, zei George Paolini, vice president en general manager developer tools bij Borland. JBuilder is momenteel de best verkopende Java-IDE, omdat het voldoet aan deze unieke mix van behoeften.

JBuilder 2005 blijft de lijst van nieuwe Java-standaarden aanvoeren, en biedt ondersteuning voor nieuwe standaarden, zoals JavaServer" Faces (JSF) en J2EE" 1.4. Dit zijn belangrijke fundamenten bij de ontwikkeling en inzet van webservices. JBuilder 2005 bevat ook geavanceerde functies voor prestatiemanagement, naadloze integratie met de huidige toonaangevende applicatieservers, uitgebreide integratiemogelijkheden met Borland® CaliberRM" en Borland® StarTeam® en eenvoudige toegang tot third-party aanbieders van ontwikkeltools.

IT-medewerkers worden vandaag de dag geconfronteerd met verschillende uitdagingen, zoals de noodzaak om softwarekwaliteit en -betrouwbaarheid te kunnen garanderen. Dit is met name belangrijk in een omgeving waar tevens gezocht wordt naar een betere productiviteit en een meer consistente planning, zei Thomas Murphy, vice president, META Group. Dit vereist ontwikkeloplossingen die meerdere tools en best practices integreren, evenals tools die naast individuele productiviteit ook teamproductiviteit en consistentie door collaboration mogelijk maken.

Deze nieuwe versie bouwt voort op het recente succes van Borland® JBuilder® X, dat in oktober 2003 werd geïntroduceerd en het best verkocht werd van alle JBuilder versies ooit. JBuilder X heeft een verschillende prijzen gewonnen waaronder de Java Developer s Journal Readers Choice Award, Programmer s Paradise Top Product Award, PC Magazine Best of the Year, en eWeek Lab s Analyst s Choice Award.

Borland® JBuilder® 2005, de meest recente versie van Borland s succesvolle IDE, bevat nieuwe en verbeterde features zoals:
* Geïntegreerde mogelijkheden voor prestatiemanagement;
* Ondersteuning voor JavaServer Faces (JSF) en webapplicaties;
* Ondersteuning voor de nieuwste Java-standaarden;
* Features voor het verbeteren van de softwarekwaliteit en -security;
* Uitgebreide integratie met de Borland ALM-oplossingen.

JBuilder bevat een groot ecosysteem van third-party aanbieders van tools die de functionaliteit van JBuilder via de OpenTools Application Programming Interface (API) uitbreiden. Vooraanstaande leveranciers van tools als Business Objects, eBay, Fortify Software, Sybase en Vignette, bieden SDK s en plug-ins aan als onderdeel van JBuilder 2005.

JBuilder 2005 ondersteunt Borland s streven om Java-ontwikkeling steeds verder te vereenvoudigen. Door het bieden van een snelle methode voor applicatieontwikkeling tilt JBuilder 2005 daarnaast het programmeren in Java naar een hoger niveau, voor zowel de ervaren professionele als startende Java-ontwikkelaar.

Verkrijgbaarheid
JBuilder 2005 verschijnt in drie edities: Borland® JBuilder® Enterprise, vooral geschikt voor J2EE-, webapplicatie- en webservicesontwikkeling, Borland® JBuilder® Developer voor webapplicatie- en code-centric ontwikkeling, en Borland® JBuilder® Foundation, een gratis, volledig functionele omgeving voor Java-ontwikkeling. JBuilder 2005 is geschikt voor Windows®, Linux®, Solaris" en Mac OS® X besturingssystemen.

JBuilder zal via het Borland Benelux kantoor en via lokale resellers te verkrijgen zijn. JBuilder Foundation zal gratis te downloaden zijn op http://www.borland.com/products/downloads/download_jbuilder.html.

(592 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is een toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor softwareontwikkeling en -deployment die zijn ontworpen om de gehele applicatieontwikkelcyclus te versnellen. Door managers, testteams, ontwerpers, ontwikkelaars en implementeerders in real-time met elkaar in contact te brengen, biedt Borland ondernemingen wereldwijd de mogelijkheid hun concurrentiepositie te verbeteren.

Meer informatie over Borland is te vinden op de Borland website, http://www.borland.com, of het Borland Developer Network, http://bdn.borland.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbor Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com