Lekstroom, 09.00 uur

Utrecht 10-08-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Bestuurder veroorzaakt aanrijding onder invloed

VIANEN Een dronken automobiliste veroorzaakte maandagmiddag een aanrijding waarbij een vrouw van haar fiets moest springen om niet aangereden te worden.

Een 39-jarige vrouw reed omstreeks 17.25 uur met haar fiets over de Marconiweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een automobiliste op de verkeerde weghelft aanrijden. De bestuurder bleef doorrijden waardoor de vrouw van haar fiets moest springen om een aanrijding te voorkomen. Het slachtoffer was boos en besloot achter het voertuig aan te rijden om te kunnen achterhalen wie de bestuurster was.

Ter hoogte van een bedrijf zag het slachtoffer de auto van de vrouw staan en belde de politie. Uiteindelijk kwam de 55-jarige bestuurster uit Vianen van het voertuig naar buiten en werd aangehouden omdat zij onder invloed was. Op het bureau blies de vrouw 775 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw werd ingenomen. Met een rijverbod van negen uur en een proces-verbaal werd zij naar huis gestuurd.

Fietsendiefstal Nieuwegein

NIEUWEGEIN In en rondom het winkelcentrum City Plaza worden regelmatig fietsen gestolen. In 2003 werd er 957 keer aangifte gedaan van diefstal van een fiets, waarvan 239 rondom winkelcentrum CityPlaza.

Bij de aangifte zijn een aantal zaken van belang, waardoor de fiets als de uwe herkend kan worden. Het gebeurt namelijk regelmatig dat gestolen fietsen worden teruggevonden.

Jaarlijks worden er ongeveer honderd fietsen teruggevonden, slechts tien procent echter komt hiervan terug bij de eigenaar. De overige 90% is niet te achterhalen omdat er geen herkenbare kenmerken door de aangever zijn afgegeven.

Belangrijk

Bekijk nu uw fiets. Zoek het framenummer, een barcode, postcode of datatag dat in uw frame is aangebracht. Dergelijke kenmerken maakt een fiets uniek.

Bij oudere fietsen vindt u deze vaak onder het zadel en onder de trapas (keer uw fiets om).

Bij de nieuwere modellen staat het framenummer (barcode) meestal onderop de zadelstang van de fiets, nabij de kettingkast.

Noteer deze gegevens en bewaar ze goed. Bij de aangifte (die u tegenwoordig via internet kan doen via www.politie.nl/utrecht) vermeldt u zoveel mogelijk van deze gegevens. Dit vergroot de kans op een weerzien met uw fiets.

Fietsenkijkdag

Ook zijn er fietsenkijkdagen waar u zelf kunt komen kijken of uw fiets is gevonden. Deze worden gehouden op het politiebureau te Nieuwegein. De eerstvolgende is op 11 september 2004 tussen 09.00 en 12.00 uur. Op 4 december staat de volgende gepland.

Neem uw aangifte mee. Heeft u geen aangifte gedaan, dan is er geen gelegenheid om de gevonden fietsen te bekijken.

De fietsen die niet naar de rechtmatige eigenaar teruggaan, worden overgebracht naar een verzamelplaats.