Travel Unie International Nederland N.V.

BREED NIEUW WINTERAA ...
BREED NIEUW WINTERAANBOD VAN DIRECT SELLER KRAS SterVakanties

Ammerzoden, dinsdag 10 augustus 2004 - Als vanouds biedt KRAS SterVakanties ook de komende winter weer een uitgebreid en zeer divers winterprogramma aan. Nieuw dit jaar is de lancering van een speciale Thailand-brochure.

Gebleken is dat Thailand zich nog steeds mag verheugen op een groeiende belangstelling en zoals het een goede reisorganisatie betaamt, speelt KRAS SterVakanties in op deze groeiende vraag vanuit de markt door te komen met een aparte brochure. Een programma boordevol geweldige rondreizen en strandvakanties in het land van de Eeuwige Glimlach, waarvoor een grote belangstelling wordt verwacht, mede gezien de zeer gunstige reis-prijsverhouding, waar KRAS SterVakanties inmiddels om bekend staat.

Uiteraard is het oude, vertrouwde aanbod weer present en ook dit jaar weer fors uitgebreid. Het aanbod is voor het merendeel ondergebracht in brochures die niet zozeer op bestemming of reissoort zijn ingedeeld, doch traditioneel op de verschillende doelgroepen zijn gericht. Maar liefst 9 brochures worden op de markt gebracht en deze bijzondere manier van marktbenadering, gekoppeld aan het sterke 4-sporen verkoopbeleid, legt de reisorganisatie uit Ammerzoden geen windeieren. Want de vorige winter gaf al een groei in passagiers en omzet te zien van ruim 30% en ook voor de komende winter rekent KRAS SterVakanties weer op een groei. Het doel is om de komende winter zo'n 110.000 passagiers te vervoeren hetgeen een groei van omstreeks 8% zou betekenen.

Deze optimistische kijk op de toekomst wordt mede gevoed door de huidige zomerboekingen bij KRAS, die een forse plus van om en nabij de 13% te zien geven, hetgeen haaks staat op de ontwikkelingen in de markt. Extra verheugend is daarbij het feit dat ook de omzet groeit, omdat ook de gemiddelde reissom bij KRAS SterVakanties bijna gelijke tred houdt met de passagiersgroei. Het duidelijke merkenbeleid, het zeer dynamische aanbod en het 4-sporen beleid, waarbij internet een steeds belangrijkere rol speelt, zijn daar debet aan.

KRAS SterVakanties winter/sneeuwbrochure
De algemene, 124 pagina's tellende sneeuwbrochure van KRAS SterVakanties biedt weer een keur aan wintersportbestemmingen, waarbij KRAS SterVakanties zich richt op een brede doelgroep, variërend van individuele reizigers per eigen vervoer tot bus-, vliegtuig-, en treinreizen voor groepsreizigers. Ook voor alleengaanden en bridgeliefhebbers zijn er speciale groepsreizen samengesteld.

Geheel nieuwe bestemmingen zijn Turkije, Bulgarije en Spanje. De Spaanse Sierra Nevada is een uitstekende skibestemming die ook nog eens kan worden afgewisseld met culturele uitstapjes in de omgeving. In Bulgarije contracteerde KRAS SterVakanties accommodaties in de omgeving van hypermoderne wintersportplaatsen als Borovets en Bansko. Deze plaatsen bieden uitstekende en zeer goedkope wintersportmogelijkheden. Turkije tenslotte biedt met Erzurum in het Palandokengebergte een sneeuwzekere bestemming met ca. 40 kilometer pisten.

Enkele nieuwe langlaufsafari's zijn in de brochure opgenomen, naar Duitsland en Oostenrijk, die eveneens geschikt zijn voor skiërs en wandelaars. Tevens nieuw 3- en 6-daagse miniski's naar Oostenrijk, Hotel Plankenhof te Pill. Finland kent als nieuwe bestemming Sallatunturi, een perfecte wintersportplaats voor mensen die winterse activiteiten willen afwisselen met luxe en rust.

Ook oude, vertrouwde bestemmingen zijn weer vertegenwoordigd in de brochure: de IJsbrekerscruise, Tsjechië (het Sporthotel Bohemia in Rokytnice) en diverse wintersportregio's in Oostenrijk (Karinthië, Tirol, Salzkammergut) en Zwisterland (Wallis). Ook Italië wordt niet vergeten. In het gebied Super Skirama Dolomiti contracteerde KRAS SterVakanties weer diverse hotels die zowel per auto als per vliegtuig kunnen worden aangedaan. Bekende plaatsen als Molveno, Paganella, Andalo en Pinzolo zijn wederom in de brochure opgenomen. Het gehele skigebied (340 sneeuwzekere pistekilometers) is met 1 skipas toegankelijk en telt ruim 140 skiliften.

Sterprodukties
Onder het label Sterprodukties brengt KRAS SterVakanties in hoofdzaak culturele en semi-culturele (rond)reizen op de markt die zich sterk onderscheiden in creativiteit, exclusiviteit én in reissom. Het programma is nu nog completer want naast de vele bekende reizen naar o.a. Thailand, Zuid-Afrika, Mexico en Brazilië presenteert Sterprodukties het komende winterseizoen enkele prachtige nieuwe arrangementen. Sterprodukties zorgt door de lage reissommen dat de verre bestemmingen bereikbaar worden voor een brede doelgroep.

Wegens succes geprolongeerd zijn de Antarctica cruises, waarbij Sterprodukties het cruiseschip exclusief afhuurt voor haar klanten. Enkele andere nieuwe bestemmingen voor Sterprodukties zijn Tobego, Peru, Ecuador, Suriname en wintersportreizen naar Spanje, de Sierra Nevada. Tevens gaat Sterprodukties op de thematische tour en komt met wijnreizen naar Zuid-Afrika en Italië.

Ook de vele extra's die Sterprodukties haar klanten al vele jaren met succes aanbiedt, hebben komende winter weer een plaatsje in de brochure gekregen: gratis abonnement op National Geographic, entreekaartjes voor het Wereldmuseum, gratis deelname aan de Lotto, voordelige aanschaf van treinkaartjes,

De ombouw van Sterprodukties naar een meer specialistisch merk kan succesvol worden genoemd. Komende winter zal Sterprodukties zich nog meer positioneren als het bijzondere reizen-merk van KRAS SterVakanties, waarbij vooral thematische reizen en bijzondere bestemmingen en accommodaties aangeboden worden.

Kerst-, en nieuwjaarsreizen
Het vernieuwde programma staat ook dit jaar weer boordevol reisideeën voor de kerst- en nieuwjaarsperiode die inspelen op de behoeften van hen die van plan zijn de feestdagen buiten de deur door te brengen. Daarbij is veel aandacht besteed aan reizen speciaal voor alleengaanden. Het uitgebreide programma bevat voor elk wat wils: cultuur, natuur, wintersfeer en winterzon. Vele extra's, zoals kerstdiners, Glühwein, oudejaarsvieringen en candlelightdiners zijn inbegrepen.

KRAS SterVakanties Overwinteren
Onder de naam 'KRAS SterVakanties Overwinteren' presenteert KRAS SterVakanties ook dit jaar weer haar overwinteringsbrochure (voorheen bekend als 55+ REIZEN). De nieuwe brochure biedt een keur aan overwinteringreizen naar diverse bestemmingen over de hele wereld, variërend in lengte van 8 tot en met 88 dagen.

Een geheel nieuwe bestemming voor KRAS SterVakanties is Tenerife, dat bekend staat om haar vulkanische landschap. KRAS SterVakanties biedt een tweetal hotels aan met een verblijfsduur variërend van 8 tot 50 dagen.

Naast een aantal 'oude bekenden' zoals de Portugese Algarve en Hua Hin en Cha-Am in Thailand, is er ook een aantal nieuwe en aantrekkelijke bestemmingen geselecteerd, waarbij de vliegreis naar Estepona (Costa del Sol) en de fly-drive bestemming Lagos in Portugal eruit springen. Daarnaast is ook het aanbod in Sri Lanka uitgebreid met een 4-tal accommodaties.

De overwinteraars in Thailand en Turkije hebben de mogelijkheid om hun overwinteringsreis te veraangenamen met een minirondreis. In Thailand kan de overwinteraar kiezen uit een drietal minirondreizen, Oost-Thailand, Chiang Mai en Zuid-Thailand. Overwinteren in Turkije kan gecombineerd worden met een 4-daagse stedentrip naar Istanbul of de rondreis Antiek Turkije.

Turkije-reizen
Al vele seizoenen een overweldigend succes, de Turkije-brochure van KRAS SterVakanties. Ook komende winter brengt KRAS SterVakanties een kleurrijk palet aan (winterse) reizen naar dit land aan de Middellandse Zee. De gids biedt voor elk wat wils: van ongedwongen strandvakanties tot culturele rondreizen tot sportieve doe-vakanties. Voor de vroege boekers is er nog een speciale actie: wie voor 31 oktober een reis boekt, krijgt 2 excursies cadeau.

Zo zijn er onder andere strandvakanties naar de bekende badplaatsen aan de Turkse Zuidkust, Belek, Kemer, Side, Antalya en Alanya. Met name in de vakantieperiodes heeft KRAS SterVakanties extra veel capaciteit tot haar beschikking om aan de vraag te kunnen voldoen. Ook voor de overwinteraars is de Turkse Zuidkust een uitstekende bestemming om gedurende de wintermaanden te vertoeven.

Om aan de toenemende vraag naar citytrips Istanbul te kunnen voldoen, heeft KRAS SterVakanties haar hotelaanbod in deze Europees-Aziatische stad fors uitgebreid. Daarbij biedt KRAS SterVakanties gratis een 2-tal excursies aan door deze boeiende stad.

Ook de wintersport heeft deze keer een plaatsje gekregen in de Turkije-brochure. Na de zeer succesvolle extra actie op Erzurum van afgelopen winter (met meer dan 1700 in één hotel geboekte passagiers), is deze sneeuwzekere wintersportplaats nu opgenomen in de brochure.

Voor de sportievelingen heeft KRAS SterVakanties een uitgebreid aanbod aan reizen samengesteld. Er is keuze uit tennisvakanties, golfvakanties, schildervakanties en dansvakanties.

Wintersport Frankrijk: wederom met allerlaagste prijsgarantie Uiteraard biedt KRAS SterVakanties ook dit jaar een groot aantal bestemmingen in de Franse Alpen (Noord en Zuid) waaronder bijvoorbeeld de populaire bestemmingen Val Thorens (600 km pistes + bruisende après-ski), La Plagne (425 km pistes) en Avoriaz (650 km pistes). Ook populaire familiebestemmingen Valfrejus en St. Jean D'Arves (met speciale kinderanimatie) zijn present in de nieuwe winterbrochure. Om de wintersportprogramma's zo compleet mogelijk aan te bieden, wordt wederom de mogelijkheid geboden om skimateriaal en skipassen vooraf te reserveren.

Nieuw dit jaar zijn onder andere de speciale groepschalets (tot 15 personen) in of bij de grotere skigebieden. Eveneens nieuw zijn de zogenaamde Wellness-arrangementen (aan de Atlantische Kust of in Bretagne). Deze arrangementen, die in het teken staan van kuren en therapieën, kunnen geboekt worden met 2 speciale wellness-pakketten. Voor wie niet zo van wintersporten houdt, maar toch naar Frankrijk wil, heeft KRAS SterVakanties in de brochure opgenomen winterzonvakanties aan de Cote d'Azur en in de Provence.

Net als vorig jaar zijn de accommodaties uit deze gids uitsluitend via internet te reserveren. En ook dit jaar geldt weer voor alle bestemmingen de allerlaagste prijsgarantie: indien een reissom bij een andere touroperator lager ligt, dan vergoedt KRAS SterVakanties het prijsverschil plus de reserveringskosten ad 15,- Euro.

Thailand compleet
Geheel nieuw in de productrange voor komende winter is de speciale Thailand-brochure die tot stand is gekomen in samenwerking met de plaatselijke vertegenwoordiger van KRAS SterVakanties in Thailand, Special Journey. Deze 76-pagina tellende brochure staat boordevol nieuwe en verrassende reizen die uiteraard voldoen aan de van KRAS SterVakanties bekende allerbeste reis-prijsverhouding.

Naast de vertrouwde rondreizen (o.a. Wonderful Thailand, Amazing Thailand, The Golden Triangle, Grand Tour Thailand) biedt KRAS SterVakanties ook combinatierondreizen aan naar boeiende (buur)landen als Laos, Vietnam, China en Cambodja. Behalve de rondreizen per moderne touringcar, bestaat er ook de mogelijkheid om per fiets, motor of auto een prachtige rondreis te boeken. KRAS SterVakanties komt sportieve gasten tegemoet met speciale wandel- en golfreizen, alleenstaanden met speciale alleenstaandenreizen en stedenliefhebbers met een paar daagjes Bangkok. Het aanbod wordt gecompleteerd met een aantal heerlijke strandvakanties en overwinteringsreizen.

Toekomst
Als sterke, klantgeoriënteerde organisatie, weet KRAS SterVakanties steeds goed in te spelen op de specifieke en vaak ook steeds veranderende wensen en behoeften van de markt. Haar ruim 80-jarige ervaring staat daarbij bovendien borg voor vakanties met een hoge kwaliteit en een lage prijs. Hierbij is het serviceniveau naar de consument zeer hoog en zorgt een gedifferentieerd distributiebeleid voor een groei op de markt, zelfs waar andere marktpartijen achterblijven. KRAS SterVakanties verkoopt bus-, vlieg-, en autovakanties overwegend direct via een eigen klantenbestand (met een database van inmiddels meer dan 600.000 unieke adressen), via internet (www.kras.nl), via 26 eigen reisbureaus en via circa 300 streng geselecteerde reisagenten. In 2004 zullen naar verwachting circa 300.000 mensen een reis boeken bij KRAS SterVakanties in Ammerzoden.