Travel Unie International Nederland N.V.

ARKE KOMT DIT WINTER ...
ARKE KOMT DIT WINTERSEIZOEN WEER MET ZEER SCHERP GEPRIJSDE VAKANTIES

Nieuwe charterbestemmingen voor Arke, veel all inclusive en opnieuw Arke Kids

Prijsgaranties, vroegboekkortingen en andere prijsvoordelen bepalen prijsimago

Den Haag, dinsdag 10 augustus 2004 - Het prijsgedreven vakantiemerk Arke biedt ook voor winter 2004-2005 weer aantrekkelijk geprijsde vakanties. Dankzij een scherpe inkoop op vakanties rond de Middellandse Zee, maar vooral ook op de populaire verre vakantiebestemmingen. Nieuw deze winter zijn de verre charterbestemmingen rond Recife in Brazilië en op Jamaica en Cuba. Ook op bestemmingen in het Midden-Oosten, vooral in Egypte, is een aanzienlijke uitbreiding gerealiseerd. Naast Egypte zijn ook in Turkije en Tunesië door Arke veel nieuwe All Inclusive accommodaties gecontracteerd. Vanwege de enorme populariteit van deze formule komt Arke met een veel dikkere All Inclusive wintergids. Bovendien is het aantal Arke Kids Clubs ook voor de wintersportgebieden uitgebreid. Arke is thuis in vakanties.

Arke heeft haar wintergidsen volledig gerestyled. De covers en de pagina's hebben een eigentijdser uitstraling gekregen en passen beter bij het hedendaagse Arke. En dat ondanks het feit dat Arke al meer dan 70 jaar thuis is in vakanties. Marketingmanager Mark van Nieuwkerk is blij met de uitstraling: "Het prijsvriendelijke vakantiemerk Arke, met zo veel jaren ervaring, weet immers precies wat vakantiegangers willen. Daarom heeft Arke ook haar pay-off aangepast: Arke. Thuis in vakanties. Nu het merk verder uitgroeit als hèt prijsgedreven kwaliteitsmerk, is de start van het nieuwe winterseizoen gekozen om het vertrouwde, Hollandse karakter nóg sterker te benadrukken. Uit onderzoek blijkt inmiddels dat de consument zeer enthousiast is over het nieuwe, moderne gezicht van Arke". Op elke cover van de Arke gidsen is de zon te zien.

De verre vakanties van Arke

Arke 'Brazilië' gids winter 2004-2005
Altijd lekker warm, een van de mooiste stranden, uitstekend eten en shoppen, bijzondere aardige mensen - het is een cliché, maar écht waar
- en dat tegen een supervoordelig prijsniveau. Arke introduceert deze winter met trots de nieuwste charterbestemmingen in Brazilië: Recife en Porto de Galinhas. Deze uiterst voordelige bestemmingen biedt vakantiegangers fantastische stranden, uitstekende hotels en pousada's, en uitstekende excursiemogelijkheden in bijvoorbeeld Recife en naar Olinda. Recife is de nieuwe aanvlieghaven van Arke met HollandExel, waarmee het totale Brazilië-programma is uitgebreid. Daarmee biedt de Brazilië gids nu voor elk wat wils, van families met kinderen tot de grote groep gepensioneerden. Maar voor echte strandgenieters. Deze laatste groep kan nu ook naar de nieuwe strandbestemming Buzios, vlak bij Rio de Janeiro en naar Maceió via de aanvlieghaven Recife. Voor avonturiers biedt Arke twee nieuwe rondreizen vanuit Recife. Ook de populaire rondreis 'De vele kleuren van Brazilië' start nu vanuit deze aanvliegbestemming. Op Porto Seguro en Arraial d'Ajuda vliegt Arke non-stop met HollandExel. Op alle aangeboden Braziliaanse bestemmingen heeft Arke Nederlandstalige reisleiding.

Arke 'Caribbean' gids winter 2004-2005
Arke introduceert nieuwe charterbestemmingen in de Caribbean: op Cuba en op Jamaica. Jamaica wordt exclusief door Arke voor de Nederlandse markt gecharterd. HollandExel vliegt er op donderdag naar toe. In samenwerking met RIU wist Arke veel scherpere prijzen voor deze bestemming te realiseren. Daarmee wordt Jamaica interessant voor een zeer brede doelgroep. Vanuit de strandbestemmingen Negril, Montego Bay en Ocho Rios zijn tal van leuke excursies te maken, zoals de Reggae excursie en de Bob Marley tour. HollandExel vliegt ook op Cuba, en wel op zondag. Twee nieuwe bestemmingen: Holguin in het oosten en Varadero in het westen. Dat maakt rondreizen extra aantrekkelijk. Vakantiegangers starten in Holguin en eindigen in Varadero, waar ze de rondreis kunnen verlengen met een paar dagen Caribisch strand.

De Arke gids biedt daarnaast ook een grote uitbreiding aan vluchtcapaciteit op de Dominicaanse Republiek, zowel op Punta Cana als op Puerto Plata. Dit dankzij een extra verkeersdag op Punta Cana. Via de aanvlieghaven Punta Cana kunnen vakantiegangers naar de nieuwe bestemming Bayahibe. Naast de Dominicaanse Republiek, Cuba en Jamaica toont de Arke gids ook vakanties naar de Nederlandse Antillen en Aruba.

Arke 'Florida' gids winter 2004-2005
Arke biedt in 2004 al weer 25 jaar lang reizen naar Florida aan. Ook in het winterseizoen geeft Arke het jubileumjaar vervolg met aantrekkelijke prijzen en een bijzonder aanbod. Nieuw zijn vijf cruises vanuit Florida met Disney Cruise Lines, Norwegian Cruise Lines en Royal Caribbean. Ook nieuw in deze Arke gids is de busrondreis 'Florida's Best' in combinatie met een 3- of 4-daagse cruise. Daarnaast introduceert Arke de familierondreis 'Enjoy Florida' en komt het prijsvriendelijke merk met startpakketten waarbij alleen de vlucht, twee hotelovernachtingen en optioneel autohuur is inbegrepen.

Voor vakantiegangers die op hun budget willen letten, is Florida favoriet, vooral nu de koers van de Amerikaanse dollar vrij laag is. Voor wat accommodaties betreft, vallen de speciale 'boutique' hotelletjes op in onder meer South Beach. Ook de vakanties in deze Arke 'Florida' gids kennen aantrekkelijke vroegboekkortingen, zijn uiterst scherp geprijsd en daardoor zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Arke 'Mexico' gids winter 2004-2005
Mexico is een van de belangrijke bestemmingen van Arke. Cancun en Playa del Carmen zijn nog steeds populaire strandbestemmingen. De vluchtcapaciteit op Cancun is zelfs uitgebreid. Daarnaast introduceert Arke Isla Holbox als nieuwe bestemming, ideaal voor natuurgenieters en mensen die willen genieten van een rustige omgeving met schitterende, witte zandstranden. Uiteraard biedt de zonnige en eigentijds vormgegeven gids ook weer een aantal rondreizen. De Arke autotours door de verschillende Mexicaanse gebieden zijn uitvoerbaar in verschillende reisduur.

Pas getrouwde vakantiegangers hebben bij Arke bovendien een streepje voor. In zeer veel hotels ligt een speciale attentie voor honeymooners gereed. De hotels en resorts van RIU hebben bijvoorbeeld een feestelijke fles drank en een fruitmand ter verwelkoming bij aankomst op de kamer gereed liggen. Ook wie niet (net) is getrouwd zit bij Arke goed. Zeker tijdens de vlucht met HollandExel. De vluchten naar en van Mexico (en ander andere charterbestemmingen) worden uitgevoerd in drie klasses: Economy, Economy Plus (extra beenruimte, economy service) en Comfort Class (extra beenruimte en comfort service). Met name de Economy Plus is ten opzichte van andere airlines een enorm pluspunt. Verder kunnen reizigers tegen een zeer kleine toeslag genieten van extra beenruimte (L-klasse). Arke beschikt in het Mexicaanse Cancun en Playa del Carmen over Nederlandstalige reisleiding.

Arke 'Kenia' gids winter 2004-2005
Voor komend winterseizoen biedt Arke in Kenia diverse aantrekkelijk geprijsde strandvakanties bij Mombasa. Nieuw zijn safari's vanuit Mombasa. Deze vakanties worden gevlogen vanaf Brussel. Vertrouwdheidszoekers, zoals families en grotere groepen, kunnen in Kenia constateren dat Arke ook thuis is in Kenia. Het prijsgedreven merk biedt in de nieuwe gids ook safari-combinatie's in Kenia en Tanzania aan. Dankzij de combinatie met een safari, biedt een Arke strandvakantie veel voor weinig geld. En mede dankzij de Engelse koloniale historie van Kenia is het serviceniveau en de kwaliteit van het eten ten opzichte van de prijs uitermate goed.

Arke 'Thailand' gids winter 2004-2005
Een andere exotische bestemming is Thailand. Hier biedt Arke komende seizoen haar vertrouwdheidzoekers diverse rondreizen en strandvakanties, maar ook individuele arrangementen. Het totale Arke aanbod is uiteraard prijs-georiënteerd. Nieuw is de 15-daagse busrondreis 'De perfecte mix' door zowel het oosten als het noorden van Thailand. De tour toont vakantiegangers veel natuur en culturele elementen als een bezoek aan de Khmer tempels en de bergstam van de Longnek Karen. Wie vooral met de ongerepte natuur van het exotische land wil kennismaken, kiest voor de 'Caravan of Culture'. In een karavaan van maximaal twaalf jeeps verken je tijdens een avontuurlijke tocht vooral de minder bekende gebieden en bergdorpen.

Daarnaast is het aanbod aan arrangementen aanzienlijk uitgebreid. Wie Bangkok nu eens op een andere manier wil ontdekken, doet dat nu per fiets. Fietsen én bamboe-raften kunnen vakantiegangers tijdens het River Kwai-arrangement, een bijzondere mix van actie en cultuur. Ook bijzonder is het arrangement 'Het oude zuiden', dat zich vooral richt op het ontdekken van de prachtige natuur, met interessante stops en boeiende boottochten. Dit arrangement is perfect te combineren met een strandverblijf op Phuket of Koh Samui, of in Pattaya, Hua Hin en Cha Am. Verder uiteraard veel arrangementen in combinatie met een strandvakantie op Phuket, het zonnige eiland in het zuiden van Thailand. Op dit vakantie-eiland introduceert Arke de driesterren accommodatie 'Sabana Resort'.

Arke 'India, Malediven, Sri Lanka' gids winter 2004-2005 Voor de exotische landen India en Sri Lanka biedt Arke een eigen charter aan op Goa in India en Colombo op Sri Lanka. Mede om die reden kan Arke een zeer aantrekkelijk prijsniveau garanderen en haar imago als scherp geprijsd vakantiemerk ook op deze bestemmingen uitbouwen. Op Sri Lanka biedt Arke een à la carte programma aan waarbij vakantiegangers een eigen rondreis samenstellen inclusief auto en privé-chauffeur. Op die manier kunnen reizigers zelf hun tempo bepalen en zijn zij flexibel wat zij wel en niet willen zien op het exotische eiland.

Wie liever op één plek blijft kan bij Arke nu terecht in het driesterren all inclusive Mermaid Hotel. Ook in het Indiase Goa zijn vier nieuwe, bijzondere accommodaties gecontracteerd. Zoals het Saffron Resort (2,5 sterren) in Noord Goa, het Old Anchor Dalmia Resort (3 sterren), dat gebouwd is in de vorm van een boot, het gezellige familiehotel Melodious Waves Beach Holiday Home (1 ster) en het Colonia de Braganza Resort (1 ster). De laatste drie accommodaties alle in Zuid Goa. Op de Malediven komt Arke met 'hotelschip' Island Explorer, centraal gelegen en daardoor een perfect uitgangspunt naar verscheidende topduik- en snorkellocaties. Een absolute aanrader voor elke duiker.

De overland vakanties van Arke

Arke 'Vakantieparken' gids winter 2004-2005
De Arke-gids 'Vakantieparken' biedt families, gezinnen met kinderen, maar ook senioren veel vakantieplezier in diverse vakantieparken in Nederland, België en Duitsland. Nieuw dit seizoen is de toevoeging van Denemarken. Arke heeft het totale aanbod aan vakantieparken uitgebreid. Met meer vakantieparken aan zee en meer aandacht voor faciliteiten op de vakantieparken. Op deze manier is een ruim aanbod ontstaan aan accommodaties voor vakanties dichter bij huis.

Arke 'Sneeuwvakanties' gids winter 2004-2005
Wintersportfanaten die voor een scherpe prijs naar de sneeuw willen, kunnen met Arke naar Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland. Ook wie kinderen heeft, kan nu zonder problemen de sneeuwkettingen om de banden leggen. De dikke Arke gids 'Sneeuwvakanties' biedt nu Arke Kids Clubs in het Zwitserse Engelberg en in het Oostenrijkste Seefeld en St. Ullrich am Pillersee. En voor wie voor het eerst op de latten gaat staan, heeft Arke een 'Learn to ski' programma in het Oostenrijkse Trins ontwikkeld. Uiteraard biedt Arke als prijsvriendelijk merk voor gezinnen met kinderen ook kindvriendelijke accommodaties in Frankrijk aan, en wel in Tignes, La Norma en Aujon.

Daarnaast realiseerde Arke een uitbreiding in de belangrijkste wintersportlanden als Oostenrijk, Italië en Zwitserland. In alle accommodaties in het Zwitserse Engelberg zijn kinderen tot 11/12 jaar gratis. Als prijsvriendelijk vakantiemerk maakt Arke haar imago waar door een prijsgarantie te bieden. Boeking met eigen vervoer uit deze brochure is nooit duurder dan wanneer de cliënt rechtstreeks zou boeken bij de accommodatieverschaffer. Bovendien zijn er diverse vroegboekkortingen en is het vanaf dit seizoen ook mogelijk om een korter verblijf dan zeven nachten te boeken. Kortom: Arke Sneeuwvakanties biedt het grootste aanbod in de meest populaire skibestemmingen.

De winterzonvakanties van Arke

Arke 'All Inclusive' gids winter 2004-2005
De All inclusive vakanties winnen nog steeds aan populariteit. Niet verwonderlijk vóór vertrek weet de vakantieganger wat de vakantie zal gaan kosten, en ter plaatse komen er nauwelijks kosten bij. Met name voor families met kinderen is de All Inclusive vakantie een uitkomst. Vanwege de toenemende vraag heeft Arke deze formule aanzienlijk uitgebreid, vooral op de vakantiebestemmingen in Egypte, Tunesië en Turkije. Arke biedt in Egypte maar liefst 21 all inclusive resorts aan. Vorig seizoen waren dat nog vijf. En wie net dat beetje meer wil, kan vanaf dit seizoen zelfs voor Arke 'Ultra All inclusive' kiezen. In Egypte biedt Arke extra duikmogelijkheden en een extra vlucht op zondag. In Turkije komt het prijsgedreven merk met nieuwe bestemmingen als Belek en Kemer.

Veel accommodaties zijn nieuw in het programma. De all inclusive gids geeft een helder overzicht van alle resorts en verschillen in het concept. Het ene resort biedt bijvoorbeeld extra sportactiviteiten, de andere accommodatie heeft een gratis introductieduik. Bovendien staan per accommodatie onder de kopjes 'maaltijden & snacks', 'drankjes', 'sport', 'activiteiten & animaties' en 'kinderen' duidelijk aangegeven wat zoal inclusief is bij de betreffende accommodatie. Dat maakt het vergelijken gemakkelijk. Zo biedt Arke voor elk budget een passende all inclusive vakantie.

Voor verschillende bestemmingen is, naast vertrek vanaf diverse regionale luchthavens in Nederland, vertrek ook mogelijk vanaf Brussel en Luik. Bijzonder in deze 'All Inclusive'-gids is dat een groot aantal RIU hotels en resorts voor Arke is gecontracteerd. Daarnaast toont de gids aparte, aantrekkelijke kinderprijzen en veel dubbele vroegboekkortingen. Arke biedt nu all inclusive vakanties aan naar Egypte, Tunesië, Turkije, Portugal, het vasteland van Spanje en de Canarische Eilanden.

Arke 'Winterzonvakanties' gids winter 2004-2005 Rond de Middellandse Zee biedt Arke voor het komende winterseizoen de nodige zon-, zee- en strandvakanties in Egypte, Turkije, Portugal inclusief Madeira, het vasteland van Spanje en de Canarische Eilanden aan. Met stuk voor stuk kwalitatief goede accommodaties tegen een scherpe prijs. Nieuw is de grote uitbreiding aan vakanties en accommodaties in het zonnige Egypte. Bovendien zet Arke nu een extra vlucht op zondag in.

Iets dichter bij huis, aan de Portugese Algarve en op het Spaanse vasteland, is er tevens overwinter-aanbod op basis van 'alleen accommodatie'. Van 29 tot en met zolang men maar wil, met Arke. Vakantiegangers die vooral de voordelige winterzon zoeken, kiezen voor de optie OP=OP: een accommodatie die door Arke is ingekocht tegen zeer aantrekkelijke prijzen, maar met o.a. een beperkte beschikbaarheid.

Voor gezinnen met kinderen introduceert het prijsvriendelijke de Arke Kids Club bungalows Santa Clara op Gran Canaria. En voor vakantiegangers die geen genoeg van de weldadige winterzon kunnen krijgen.heeft Arke de mogelijkheid gecreëerd in Tunesië langer dan vier weken te verblijven. Voor de totale Arke gids 'Winterzonvakanties' geldt: aantrekkelijke vroegboekkortingen en aparte kinderprijzen.

De stedenvakanties van Arke

Arke 'Stedenvakanties' gids winter 2004-2005
Arke Stedenvakanties nodigt stedenliefhebbers uit voor korte vakanties naar Amsterdam, Maastricht, Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Parijs, Londen, Kopenhagen, Berlijn, Düsseldorf, Keulen, München, Lissabon, Barcelona, Madrid, Budapest, Praag, Wenen, Rome, Florence, Milaan, Venetië, Athene en Istanbul.
Het gehele hotelaanbod van Arke is sterk toegenomen, naar maar liefst 360 accommodaties. Er zijn veel accommodaties gecontracteerd die qua prijs de onderkant van de markt bedienen en van grote allotments zijn voorzien. Dit wordt erkend door recent onderzoek van de Consumentenbond, waaruit blijkt dat Arke Stedenvakanties over de hele linie een van de goedkoopste aanbieders van stedenvakanties is. Arke Stedenvakanties profileert zich dan ook meer en meer als prijsgeoriënteerde stedenaanbieder. Omdat Arke met verschillende luchtvaartmaatschappijen werkt, zijn er meerdere vluchtmogelijkheden. Ook de keuze voor regionaal vliegen is aanzienlijk uitgebreid. En treinreizen naar Belgische en Duitse steden zijn via meerdere routes mogelijk. De Arke gids 'Stedenvakanties' heeft een aparte en overzichtelijke prijsbijlage.

Arke 'Parijs & Londen' gids winter 2004-2005
Voor stedenreizigers die sterk prijs georiënteerd zijn en eenvoudig, maar toch goed verzorgd naar Parijs en Londen willen, brengt Arke de aparte 'Parijs & Londen' gids voor komende winter uit. Ook in deze gids treffen stedenreizigers veel accommodaties aan die qua prijs de onderkant van de markt liggen en die van grote allotments zijn voorzien. Nieuw dit winterseizoen is dus het grotere aanbod aan goedkopere hotels. Daarnaast realiseerde Arke een groter en gevarieerder aanbod van excursies. Arke biedt diverse vluchtmogelijkheden met meerdere luchtvaartmaatschappijen, stelt zij stedenreizigers in de gelegenheid comfortabel met de Thalys naar Parijs te reizen of met de Eurostar naar Londen. En wie liever met de boot wil, kan voor de snelle en voordelige bootverbinding kiezen naar Londen met de LondonExpress.