Travel Unie International Nederland N.V.

INTERNATIONALE GROEP ...
INTERNATIONALE GROEPSRONDREIZEN ÉÉN GROOT AVONTUUR

Avonturiers ontdekken met Discovery in international gezelschap nieuwe culturen, overweldigende natuur en interessante bevolkingsgroepen

Den Haag, dinsdag 10 augustus 2003 - Avontuurlijke reizen zijn ook in winter 2004-2005 bij uitstek dé manier om nieuwe culturen, interessante bevolkingsgroepen en een overweldigende natuur te beleven. Discovery biedt voor komende winter haar rondreizen over de gehele wereld voor 'jongeren' tot 45 jaar.

Discovery richt zich met haar producten uitsluitend op het avontuurlijke segment groepsrondreizen. Hierbij is bewust niet alles inclusief, zodat de jonge reisconsument de vrijheid heeft om zelf aan zijn reis invulling te geven. Discovery biedt groepsrondreizen in internationaal gezelschap voor reisconsumenten tussen de 18 en 45 jaar. Directeur Jan de Ridder van Discovery: "Door ons brede aanbod van internationale reisorganisaties, is er voor iedere avonturier - alleenreizend of niet - wel iets bijzonders beschikbaar, zoals kampeersafari's in Afrika of culturele hotelrondreizen door Europa. Discovery biedt een flexibel product, dat zowel inclusief vlucht is te boeken, als 'land only'".

Geprolongeerd: 'Discovery Contiki 2004-2005'
Discovery biedt voor komend winterseizoen met de 52-pagina's tellende gids 'Discovery Contiki 2004-2005' vele actieve jongerenrondreizen door de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, UK, Ierland, Nederland, België, Frankrijk, Monaco, Italië, Vaticaanstad, Spanje, Portugal, Griekenland, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Polen, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Wit-Rusland, Rusland, Turkije, Egypte en Marokko.

Nieuw in Europa is de 'Pubs & Country Roads of Ireland', een intieme 8-daagse tour door Ierland met verblijf in 3/4 sterren hotels. Engeland is dit jaar in 8 dagen te combineren met de nieuwe Schotland tour. Die laatste reis is ook apart te boeken voor 5 dagen. De aangeboden tours in Rusland en Scandinavië beginnen nu vanuit Kopenhagen in plaats van Londen. Verder heeft Contiki in mei 2004 haar nieuwe, tweede resort geopend. Dit viersterren resort ligt op het Griekse eiland Mykonos aan een van de beste stranden, heeft een eigen 'dance club'. Brunch en avondeten zijn inbegrepen in de prijs, zoals ook vele activiteiten. Het andere, eerste resort ligt in Australië.

Nieuw in Australië zijn dit jaar de 'Small group outback adventures', een viertal korte avontuurlijke reizen door het achterland van Australië. Directeur Jan de Ridder van Discovery: "Deze korte reizen kunnen perfect worden gecombineerd tot een langere rondreis. Men reist per 4-wheel drive en kampeert onder de sterrenhemel van Australië. Het is dé manier om de 'outback down under' te ontdekken!". Nieuw in Australië is ook dit jaar de 'beaches & reefs' rondreis langs de oostkust van Australië. "Dit is werkelijk een aaneenschakeling van hoogtepunten. De meest schitterende stranden monden uit in de helderblauwe oceaan, waar het onderwaterleven een wereld op zich vormt. Daarnaast liggen er voor de kust prachtige bounty eilandjes en in het binnenland ongerept natuurschoon. Australië heeft veel meer te bieden dan de outback en Ayers Rock!".

Tip van Discovery en Contiki: 'The Grand Explorer' Directeur Jan de Ridder tipt Nieuw Zeeland: "Dit land is een van de meest fascinerende landen ter wereld. Een ongekend natuurschoon, een vriendelijke bevolking, geweldige steden en haar Maori cultuur wisselen elkaar af als je door dit uitgestrekte land reist. Maar het hoogtepunt van Nieuw Zeeland zijn toch wel de mogelijkheden die het land biedt voor een actieve en avontuurlijke vakantie in de natuur. Natuurlijk met Discovery!'.

Geprolongeerd: 'Discovery Suntrek 2003-2005'
Afgelopen zomer introduceerde Discovery reeds haar gids 'Discovery Suntrek 2003-2005'. Ook voor komende winter biedt deze gids weer vele internationale groepsrondreizen door de VS (inclusief Alaska), Canada en Mexico. Nieuwe rondreizen als de 'East Coast Adventure', waarbij de oostkust in 14 dagen wordt bekeken, met aanvang en einde in New York. De 'Northern Rockies', in 14 dagen door de ruige natuur, met aanvang in Seattle en einde in San Francisco. 'The Northwest', in 21 dagen door het noordwesten, met aanvang en einde in San Francisco. En de 'American Dream', een 21 daagse 'comfort tour', met aanvang en einde in San Francisco. Met verblijf in cabins, hotels en ranches.

Tip van Discovery en Suntrek: 'Motorcycle tours' Directeur Jan de Ridder tipt de motorvakantie: "Een Suntrek noviteit in haar 'Motorcycle tours' is de mogelijkheid om op enkele rondreizen de comfortabele Amerikaanse 'van' te verruilen voor een echte Harley Davidson motor. Globetrotters kunnen kiezen uit een aantal types Harley Davidson, zoals de Road King, Fatboy, Sportster of Electra Glide".

Tip van Discovery en Suntrek: 'Pista Tropical'
Directeur Jan de Ridder tipt Mexico: "Deze rondreis langs de Indianen cultuur, laat lokale dorpjes en natuurschoon hand in hand gaan. Niet alleen het schiereiland Yucatan heeft veel te bieden, maar ook plaatsen als Teotihuacan, Palenque, Oaxaca, de stranden van Puerto Angel aan de westkust en de hoofdstad Mexico City zijn zeer indrukwekkend!".

Tip van Discovery en Suntrek: 'Florida Fantasy' Directeur Jan de Ridder tipt Florida: "Florida is een bestemming voor het gehele jaar. Miami, Fort Lauderdale, Cape Canaveral, Key West, Daytona Beach, de Everglades, Tampa en Orlando. Wie kent deze plaatsen niet! Voor een heerlijke ontspannen vakantie is Florida de bestemming in Amerika".

Geprolongeerd: 'Discovery Verzamelgids 2004-2005' De nieuwe verzamelgids van Discovery bevat vele avontuurlijke groepsrondreizen van de bekende buitenlandse reisorganisaties The Imaginative Traveller, Intrepid Travel, G.A.P. Adventures en Guerba. Ook voor winter 2004-2005 weer vele bestemmingen in Egypte, Midden Oosten, Marokko, Griekenland, Turkije, Slovenië, Kroatië, India, Nepal, China, Vietnam, Thailand, Maleisië, Singapore, Cambodja, Cuba, Belize, Guatemala, Mexico, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Peru, Bolivia, Paraguay, Brazilië, Chili, Kenia, Tanzania, Zanzibar, Malawi, Zambia, Namibië, Botswana, Zuid-Afrika en Swaziland.

Tip van Discovery en The Imaginative Traveller: 'Images of India and Nepal'
Directeur Jan de Ridder tipt India en Nepal: "Om oog in oog te staan met de culturen uit deze landen, is werkelijk een onbeschrijflijk gevoel. De contrasten zijn enorm; van arm tot rijk, van woestijnen tot tropisch regenwoud en van laagvlakten tot de hoogste bergen ter wereld. De heerlijke keuken doet de rest!"

Tip van Discovery en Intrepid Travel: 'Vietnam Unplugged' Directeur Jan de Ridder tipt Vietnam: "Vietnam is een land dat zich in sneltreinvaart ontwikkelt als toeristische bestemming. Een schitterende natuurschoon, resterende Franse koloniale invloeden en het culturele keizerlijke verleden zijn slechts enkele hoogtepunten. Het echte hoogtepunt van Vietnam is het dagelijkse leven, dankzij de gastvrije en vriendelijke bevolking. Ga eens heerlijk slenteren door de straatjes van de Franse wijk van Hanoi, dan weet je precies wat ik bedoel!"

Tip van Discovery en G.A.P. Adventures: 'Costa Rica Adventures' Directeur Jan de Ridder tipt Costa Rica: "Als je Costa Rica in één woord moet omschrijven, dan is het wel de natuur. Het is werkelijk een aaneenschakeling van natuurschoon. Tropische regenwouden, maagdelijke stranden, overweldigende vulkanen en een exotisch dierenrijk!".

Tip van Discovery en Guerba: 'Wildlife, lakes and plains in Kenia and Tanzania'
Directeur Jan de Ridder tipt Kenia en Tanzania: "Beide zijn de landen voor safari's. Over de uitgestrekte vlaktes kijk je kilometers weg en zie je kudde na kudde aan je voorbij trekken. Je komt er oog in oog te staan met buffels, olifanten, zebra's, leeuwen en cheetah's. Een wereld waarin de dieren bepalen wat de regels zijn. En om het gevoel van safari pas écht te krijgen, ga je natuurlijk in het wild kamperen!".