Travel Unie International Nederland N.V.

HOLLAND INTERNATIONA ...
HOLLAND INTERNATIONAL DEKT VAKANTIEMARKT MET BREED NIEUW WINTERAANBOD

Nieuwe charters naar Brazilië, Jamaica en Cuba, exclusieve RIU- en aparte Frankrijk-brochure

Den Haag, dinsdag 10 augustus 2004 - Voor het winterseizoen 2004-2005 komt bestemmingenspecialist Holland International met een nieuw, afwisselend aanbod van vakanties en reizen. Vanaf 1 november dit jaar vliegt Holland International met HollandExel-charters naar Holguin en Varadero op Cuba en Montego Bay op Jamaica. Het bestaande charteraanbod naar Porto Seguro en Arraial d'Ajudo in Brazilië wordt verder uitgebreid met het sfeervolle Porto de Galinhas en Recife. Naast de brochure 'Wintersport' - met daarin onder meer Amerika, Canada, Noorwegen en Oostenrijk - brengt Holland International deze winter ook een aparte brochure met wintersportaanbod in Frankrijk. Verder biedt deze bestemmingenspecialist onder meer op het Indonesische eiland Bali villa-arrangementen inclusief eigen butler; in Egypte de duik- en strandbestemming Marsa Alaam; met Martinair de nieuwe Trinidad-bestemming Tobago; een 'Soul, Food & Jazz'-excursie door het New Yorkse Harlem; voordelige vluchten met V-Bird vanaf het Duitse Niederrhein; een tapastour door Barcelona en een vergroot aanbod van goedkopere hotels in Londen. Opvallend is de nieuwe Holland International RIU-brochure. Samen met RIU Hotels & Resorts worden exclusief op de Nederlandse markt de vele RIU accommodaties - inclusief de nieuwe hotels op de Bahamas en in Mexico - voor het eerst verzameld in één overzichtelijke brochure gepresenteerd. Bovendien wordt klanten van Holland International ook komende winter weer de mogelijkheid geboden, om vanaf verschillende regionale luchthavens in Nederland, België en Duitsland te vliegen.

Kwalitatief aanbod opnieuw scherp geprijsd
Het ruime en kwalitatieve aanbod van Holland International is opnieuw scherper geprijsd. Deze scherpe prijzen zijn onder meer te danken aan aantrekkelijk ingekochte voordeelkamers op verschillende zonbestemmingen; de eigen charters met HollandExel; de vroegboekkortingen op KLM-vluchten naar Amerika en Canada; de aantrekkelijk geprijsde skipakketen van Intersport; de goedkope vluchten met V-Bird vanaf Niederrhein en voordelige LondonExpress tarieven met de snelle Stena Line HSS. Mark van Nieuwkerk, marketingmanager van Holland International: "Zoals onze klanten van Holland International gewend zijn, verleggen wij ook komende winter weer onze grenzen. Altijd op zoek naar aparte plekjes, bijzondere accommodaties en uitzonderlijke excursies".

Verre reizen van Holland International

Holland International 'Caribbean, Florida, Midden-Amerika en Brazilië' brochure winter 2004-2005
Brazilië. Holland International biedt in de brochure 'Caribbean, Florida, Midden-Amerika en Brazilië' winter 2004-2005, twee nieuwe charterbestemmingen in het populaire en swingende Brazilië: Recife en Porto de Galinhas. Recife is een authentieke en sfeervolle Braziliaanse bestemming met één van de mooiste stranden van Brazilië. Naast een bijzonder laag prijsniveau vindt men hier een grote band met het historische, Nederlandse verleden. Ook helder zeewater, luxueuze shopping malls en uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Bovendien is Recife een uitstekend uitgangspunt voor fly & drives, zoals de 14-daagse rondreis 'De vele kleuren van Brazilië'. De talrijke kanalen, zorgen ervoor dat deze stad ook wel het 'Venetië van Brazilië' wordt genoemd. Op zestig kilometer van Recife ligt Porto de Galinhas, een vakantieoord met een overdaad aan watersportmogelijkheden, dat desondanks het authentieke karakter als vissersdorp heeft behouden. Het nachtleven in Porto de Galinhas bruist, vooral tussen oktober en maart wanneer de Brazilianen zelf met regelmaat vakantie hebben. Het feit dat veel Brazilianen hier een tweede huis hebben, bewijst eens te meer dat Porto de Galinhas geliefd, Braziliaans en toch niet 'toeristisch' is.

Trinidad. Wie met Holland International naar Tobago reist, het rustige eiland nabij Trinidad, vlak voor de kust van Venezuela, vindt het echte 'don't worry be happy'-sfeertje. Tobago is de nieuwe eiland-bestemming die elke zaterdag met Martinair wordt aangevlogen. Mark van Nieuwkerk is enthousiast: "Naast de mooie stranden komt men hier vooral om te duiken, te snorkelen, om vogels te spotten en om te genieten van het fraaie achterland. In vergelijking met de andere British West Indische eilanden - zoals bijvoorbeeld Barbados - zijn de prijzen op Trinidad zeer gunstig zijn. Maar bovenal komt men er voor het ultieme lay back sfeertje". Op het gastvrije Tobago wordt Engels gesproken.

Cuba en Jamaica. Voor Holland International vliegt luchtvaartmaatschappij HollandExel naar de Cubaanse bestemmingen Holguin en Varadero en het Jamaicaanse Montego Bay. Deze eigen charters zorgen opnieuw voor forse prijsverlagingen. In samenwerking met RIU wist Holland International scherpe prijzen voor Jamaica te realiseren. Daarmee wordt Jamaica interessant voor een brede doelgroep. Vanuit de strandbestemmingen Negril, Montego Bay en Ocho Rios zijn met Holland International tal van excursies te maken, zoals de Reggae-excursie en de Bob Marley-tour.

Mexico en Dominicaanse Republiek. Als bestemmingenspecialist blijft Holland International zoeken naar unieke plekken. Het gevolg van deze zoektocht zijn het tropische Bayahibe op de Dominicaanse Republiek, met als aanvlieghaven Punta Cana. Als enige Nederlandse touroperator heeft Holland International een derde vluchtdag op donderdag naar Punta Cana, gecombineerd met de vlucht naar Jamaica. En daarnaast Isla Holbox in Mexico. Op de vluchten van HollandExel worden vanaf deze winter drie klassen aangeboden: Economy Class, Comfort Class en Business Class. In de brochure van Holland International zijn ook de Nederlandse Antillen, Aruba, Costa Rica en Florida opgenomen. Met DutchCaribbeanExel kunnen klanten van Holland International rechtstreeks naar Curaçao vliegen.

Holland International 'Azië' brochure winter 2004-2005 Het aanbod van Holland International in India, Sri Lanka, Maleisië, Indonesië, Singapore en Thailand en op de Malediven is opnieuw afwisselend. Terug van weggeweest in de Azië-brochure van Holland International, is de cruise met de Superstar Virgo, met aanvullende extra's als de befaamde 'Balcony Class' vanaf Singapore. Voor de echte liefhebbers van luxe, is een verlenging in een villa met privé-butler op het Indonesische eiland Bali een aanrader. Veel van de door Holland International aangeboden accommodaties op Bali voldoen aan de eisen van het project 'Natuur en milieubewust toerisme'. Daarnaast biedt Holland International in Indonesië uitbreiding met arrangementen als de 'Mini Heritage', met een bezoek aan de Borobudur en Toraja Land op Sulawesi. Ook een uitgebreid en flexibel aanbod in Maleisië is in de Azië-brochure van Holland International opgenomen. Onder meer een fly-drive inclusief verblijf op het luxueus eiland Pangkor Laut en een nieuw hotelaanbod in Kuala Lumpur behoren tot de mogelijkheden.

Ook komende winter kunnen klanten van bestemmingenspecialist Holland International tegen een geringe toeslag reizen in de Economy Plus-klasse op de vluchten van HollandExel. De chartervluchten van Holland International naar Goa (India) en Colombo (Sri Lanka) worden wegens succes verlengd. In het aanbod is een aantal nieuwe culturele rondreizen door India opgenomen, die naar wens verlengd kunnen worden in het Park Hyatt Resort & Spa te Goa. Daarnaast biedt Holland International reizen naar de Laccadives voor de kust van India, een eilandengroep die ook wel de tweede Malediven worden genoemd. Holland International biedt klanten veel flexibiliteit en dynamiek, doordat het hele aanbod in Azië gesegmenteerd kan worden geboekt.

Zonvakanties van Holland International

Holland International 'Winterzon' brochure winter 2004-2005 Ook in het komende winterseizoen biedt Holland International een compleet aanbod en verschillende extra's op de Canarische Eilanden, Egypte, Tunesië, Turkije, Marokko, Malta, Spanje, Portugal en Madeira. Nieuw in het aanbod zijn de Egyptische bestemmingen Quesir en Marsa Alaam, respectievelijk 135 en 270 kilometer ten zuiden van Hurghada. Voor de kusten van deze twee plaatsen vinden duik- en snorkelliefhebbers nog ongeschonden koraalriffen en een verscheidenheid aan tropische vissen. Het Flamenco Beach Resort, het Akassia Swiss Resort en het Iberotel La Maya - met uitsluitend familiekamers - staan garant voor zorgeloze vakanties.

Nieuw in de Winterzon-brochure van Holland International zijn de rondreizen met Nederlandstalige begeleiding vanuit het Marokkaanse Marrakech. Nieuw is het onderscheid dat Holland International maakt tussen all inclusive en all inclusive superieur en een forse uitbereiding in het aantal accommodaties op Gran Canaria (Spanje), in Agadir (Marokko) en El Gouna en Makadi (Egypte). Ook het speciale logo 'Honeymoon' is nieuw in de brochure 'Winterzon', bij de beschrijving vinden klanten exact welke extra's aan de pasgetrouwden worden geboden.

NIEUW: Holland International 'RIU Hotels & Resorts' brochure winter 2004-2005
Holland International lanceert een unieke, aparte hotel-brochure met vele kwaliteitsaccommodaties van RIU Hotels & Resorts. In de nieuwe, exclusieve brochure, die voor het eerst op de Nederlandse markt wordt gebracht, staan hotels en resorts van RIU op bestemmingen over de gehele wereld. Met dit unieke initiatief richt Holland International zich rechtstreeks tot reisconsumenten die kiezen voor verblijf op toplocaties in het buitenland. De markt voor deze kwalitatieve accommodaties blijft toenemen, terwijl tegelijkertijd de trend naar all inclusive hotels en resorts sterk stijgt.

Wintersportreizen van Holland International

Holland International 'Wintersport' brochure winter 2004-2005 In de brochure 'Wintersport' van Holland International biedt de bestemmingenspecialist naast het reguliere wintersportaanbod, ook bijzondere bestemmingen en spectaculaire arrangementen. De adventure/extreme arrangementen laten de wintersporters hun vakantie op een heel andere manier beleven. Zo kan men bijvoorbeeld overnachten in een iglo in Zermatt, 'off piste' skiën in Solden of bobsleeën op de Olympische baan van Igls. Holland International biedt niet alleen een ruim - en in Italië, Noorwegen en Finland zelfs verder uitgebreid - aanbod in de Europese wintersportoorden, ook wintersporten in Amerika en Canada behoren tot de mogelijkheden. Holland International biedt op de intercontinentale vluchten van KLM aantrekkelijke vroegboekkortingen en luxueuze privé-bungalows in het Amerikaanse wintersportoord Aspen.

Engadin en St. Moritz in het Zwitserse wintersportgebied Graubünden openen het eerste weekend van december uitbundig het skiseizoen. Wie de wintersportplaatsen in dat weekend bezoekt, heeft uiteraard veel mogelijkheden tot skiën, maar ook om met Holland International tal van festiviteiten bij te wonen. Zoals de Corvatsch Snow Night met verlichte nachtski en de grote Winterauftakt Party met deejays en live-muziek. Speciale arrangementen voor dit weekend zijn in de brochure van Holland International opgenomen.

Dat wintersport niet per definitie een prijzige vorm van vakantie vieren is, bewijst Holland International door het geven van gunstige vroegboekkortingen. In Italië krijgen klanten in diverse periodes zelf een gratis skipas. Ook in de vakantieperiodes biedt Holland International Ski Short Breaks naar bestemmingen in Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Duitsland.

NIEUW: Holland International 'Wintersport Frankrijk' brochure winter 2004-2005
Voor het eerst brengt Holland International een aparte brochure met uitsluitend wintersportvakanties naar circa 50 bestemmingen in Frankrijk. De 100 pagina's tellende brochure weerspiegelt het totale wintersportaanbod in Frankrijk waaronder de nieuwe plaatsen Samoëns, Les Saisies, Vallandry, Valloire, St. Sorlin d'Arves, St. Jean d'Arves, La Toussuire, Serre Chevalier,
Orcières-Merlette, Superdévoluy, La Joue du Loup en Vars. Voor het gehele aanbod in Frankrijk geldt bij Holland International 10 procent vroegboekkorting voor vertrek in de gehele maand januari, bij boekingen vóór donderdag 30 september 2004. Gedurende het gehele winterseizoen is er 8,- Euro korting per persoon op de accommodatie wanneer een skipas wordt bijgeboekt. Alle Holland International klanten ontvangen in Samoèns bovendien een VVV-cheque ter waarde van 30,- Euro tot 60,- Euro, welke men kan inleveren bij lokale bars en restaurants.

Stedenreizen van Holland International

Holland International 'City Trips' brochure winter 2004-2005 De maar liefst 260 pagina's tellende winterbrochure 'City Trips' van Holland International, bevat opnieuw een keur aan citytrips naar Amsterdam, Maastricht, Antwerpen, Gent, Brugge, Brussel, Luxemburg, Parijs, Nice, Londen, Birmingham, Edinburgh, Dublin, Kopenhagen, Oslo, Stockholm, Helsinki, Moskou, St. Petersburg, Berlijn, Düsseldorf, Keulen, Trier, Frankfurt, München, Wenen, Praag, Budapest, Barcelona, Madrid, Sevilla, Malaga, Lissabon, Porto, Rome, Napels, Florence, Milaan, Venetië, Athene, Istanbul en New York. Niet alleen het hotelaanbod is uitgebreid, ook het huren van een auto in verschillende steden behoort nu standaard tot de mogelijkheden. Zo kunnen klanten van Holland International ook de omgeving buiten de stad op eigen gelegenheid verkennen. Vooral klanten die naar New York, Moskou en St. Petersburg reizen, profiteren van een gunstige dollarkoers, die is doorberekend in de hotelprijzen. Naar verschillende bestemmingen kan komende winter ook vanaf de Duitse luchthavens Niederrhein en Düsseldorf worden gevlogen.

Nieuw in deze brochure van Holland International zijn de CityHighlights en de CityExperience pakketten, die voor verschillende bestemmingen als extra boekbaar bij te boeken zijn. Het CityHighlights-pakket is er voor wie de bekendste bezienswaardigheden wil zien en het CityExperience-pakket is voor degene die van de gebaande paden wil afdwalen en de stad van zijn of haar keuze op heel andere wijze wil beleven. Andere extra's die bij Holland International kunnen worden bijgeboekt variëren per bestemming van openbaar vervoerkaarten en musicals tot spetterende excursies per catamaran en amfibievoertuig.

Ook nieuw deze winter bij Holland International zijn de arrangementen in Antwerpen, Gent, Brugge en Brussel voor hen die in grote lijnen een vast programma willen, met daarbinnen nog volop vrij besteedbare tijd. Met de nieuwe arrangementen leren klanten de steden goed kennen en hoeven ze ter plaatse niet meer tijd te besteden aan de zoektocht naar dat gezellige restaurantje of die heerlijke beautysalon. De arrangementen zijn boekbaar op basis van eigen vervoer en trein.

City trips: Holland International 'New York' brochure winter 2004-2005 Opnieuw heeft Holland International het hotelaanbod in The Big Apple uitgebreid. De winterbrochure telt maar liefst 31 hotels. Een opvallend nieuw hotel in de brochure 'New York' is het twintig kamers tellende hotel Da Vinci, een intiem boutique hotel waar - uitzonderlijk voor New York - ontbijtbuffet is inbegrepen. In het designhotel The Gershwin vinden in het weekend regelmatig optredens plaats van stand-up comedians. Ook het Grand SoHo Hotel - het wereldberoemde en trendy design hotel, waar een gedurfde inrichting perfect samengaat met een voortreffelijke service - is nieuw in de brochure van Holland International. Bijzonder is de loungesessie met een deejay die elke avond plaatsvindt in dit viersterrenhotel.

Holland International komt deze winter met twee fietsexcursies door The Big Apple. Met een gids fietst men circa 4,5 uur door de buurten buiten Manhattan. Een boeiende fietstocht, want dan merkt men pas dat New York meer is dan winkels en wolkenkrabbers. Tijdens de tweede fietstocht van circa 3 uur blijft men op Manhattan, maar fietst men langs het water vanaf Wall Street in het zuiden zo'n tachtig straten omhoog.

Treed met Holland International in de voetsporen van de overbekende New Yorkse dames uit de populaire NET5-serie 'Sex and the City'. Deelnemers aan deze excursie door New York bezoeken meer dan 35 locaties uit de serie, zoals de winkel waar Charlotte haar 'rabbit' kocht - hiervan werden de dag na de uitzending maar liefst 200.000 exemplaren verkocht - en Jimmy's Choo's Boutique. Maar ook de kerk van Samantha's dominee, Steve's Bar en de façade van Carrie's appartement. Kortom, een must voor alle fans van 'Sex and the City'. Nieuw in het programma is de excursie 'Soul, Food & Jazz'. Tijdens deze excursie maakt men tegen zonsondergang een rit door Harlem, waarna een diner en een opzwepende jazzsessie volgen.

City Trips: Holland International 'Parijs' brochure winter 2004-2005 Parijs blijft een boeiende stad. Voor komende winter biedt Holland International een ruimere beschikbaarheid op de Thalys in zowel de eerste als tweede klasse en wederom een gevarieerd aanbod van hotels. Bij de reisbescheiden ontvangt de klant een plattegrond van de metrolijnen zodat direct duidelijk is hoe de ligging van de hotels en bezienswaardigheden zijn ten opzichte van de metrostations.

Holland International komt in de Franse lichtstad met de mogelijkheid vooraf een tafel in één van de vier gecontracteerde restaurants te reserveren. Ze liggen verspreid in het centrum en staan in de 'Parijs' brochure van Holland International, evenals een beschrijving van de restaurants en de menu's. Klanten ontvangen vouchers bij de reisbescheiden die ter plekke kunnen worden ingewisseld. Zo hoeven klanten in Parijs niet meer te zoeken naar een sfeervol restaurant waar je lekker kunt eten en is men bovendien verzekerd van een gereserveerde tafel.

Liefhebbers van kunst en mode kunnen gratis het speciale Holland International Galeries Lafayette arrangement boeken. Men krijgt een plattegrond van Parijs en van het beroemde winkelparadijs, wordt uitgenodigd voor een modeshow op vrijdagmiddag om 15.00 uur en krijgt bij besteding van 30 Euro een originele litho mee naar huis. Andere extra's die kunnen worden bijgeboekt zijn onder meer shows als Lido, Paradis Latin, Crazy Horse en Moulin Rouge.

City Trips: Holland International 'Barcelona' brochure winter 2004-2005
De Mediterane metropool Barcelona blijft ongekend populair. Holland International biedt citytrips naar de Catalaanse hoofdstad voor ieder budget en heeft accommodaties in alle prijsklassen. Maar liefst 21 van de aangeboden accommodaties liggen aan of in de nabijheid van de levendige Rambla. Nieuw in het programma zijn appartementen Allada, ideaal voor klanten die wat meer privacy willen of wat langer willen verblijven in deze stad. Ook Barcelona kan, onder begeleiding van een ervaren gids, per fiets worden verkend. Deze excursie werpt een verrassend andere blik op de stad. Voor liefhebbers van de Spaanse keuken is er een tapas-tour, een individuele excursie langs vier tapas-bars waar in elke bar een gratis tapa en een drankje klaar staan.

City Trips: Holland International 'Londen' brochure winter 2004-2005 Londen bruist 365 dagen per jaar. Echter, in de periode voor en tijdens de kerst is de Britse hoofdstad het meest sfeervol. Dat vertaalt zich door een jarenlange samenwerking met een groot aantal hoteliers echter niet in de prijzen. In de 32 pagina's tellende brochure 'Londen' van Holland International vindt men arrangementen op basis van eigen vervoer, trein, boot of inclusief vlucht, tegen ieder budget. Klanten kunnen de arrangementen nog specialer maken door een excursie bij te boeken of eersterangs kaarten te reserveren voor één van de spetterende musicals in theaterdistrict West End. De prijzen voor het pakket met CityHighlights zijn voor komende winter verlaagd.

City Trips: Holland International 'Rome' brochure winter 2004-2005 Vanaf deze winter kan ook vanaf het Duitse Niederrhein worden gevlogen naar Rome. Deze vluchten worden uitgevoerd door V-Bird. De door Holland International gepubliceerde tarieven van deze luchtvaartmaatschappij zijn inclusief luchthavenbelasting. Bovendien gelden op deze vluchten geen klassentoeslagen. Daarnaast zet de bestemmingenspecialist ook de vluchten vanaf Amsterdam en Brussel voort. Alle 52 hotels in de brochure 'Rome' - variërend van twee tot vijfsterren - liggen in het centrum van de stad. Bij de reisbescheiden treffen klanten van Holland International een duidelijke plattegrond, zodat zichtbaar is hoe de ligging van hotels is ten opzichte van de metro. De brochure 'Rome' van Holland International is het meest complete programma op de Nederlandse markt voor deze Italiaanse stad.