Politie Drenthe

dinsdagmorgen

Assen 10-08-2004

Afgeleid door "Trektocht"
NOORD SLEEN - Een 27 jarige vrouw uit Noord Sleen is als door een wonder vrijwel ongedeerd gebleven nadat ze maandagmiddag op een perceel land tussen Noord Sleen en Zweeloo onder een gekantelde aardappelrooimachine was beland. De vrouw is door haar vader en een brandweerman bevrijd. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat ze niets had gebroken. Volgens de bestuurder van de tractor zou hij mogelijk afgeleid zijn toen de mensen van De Trektocht van RTV Drenthe voorbij kwamen waardoor hij met de tractor over een bultje zand reed. De rooimachine kantelde daardoor. De bestuurder van de combinatie was zo overstuur van het gebeurde dat hij uiteindelijk meer hulp nodig had dan het slachtoffer. Ook de crew van RTV Drenthe is slachtofferhulp aangeboden.

Politie haalt man uit huis
GIETEN - De politie heeft maandagavond een 40 jarige man uit Gieten wegen huiselijk geweld uit zijn woning gehaald en na voorgeleiding ingesloten. De man zou zijn 17 jarige dochter hebben geslagen. Tijdens de aanhouding en overbrenging naar het bureau bedreigde de man de agenten. De man is na overleg met justitie in verzekering gesteld.

Caravan kantelt op A37
HOOGEVEEN - Een gezin uit Dordrecht, man vrouw en baby van bijna twee jaar, mocht niet mopperen dat het er met slechts een paar glassplinters in de arm van de vrouw vanaf kwam nadat hun combinatie auto / caravan was gekanteld op de A37 bij Hoogeveen. De caravan lag op zijn kant en de auto ging op de kop. Vermoedelijk is een klapband aan te merken als oorzaak.

Politie onderzoekt roekeloos rijgedrag in woonwijk BEILEN - De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie onderzoekt een verkeersongeval op de Lijsterlaan in Beilen.Een 40jarige motorrijder uit Beilen is maandagavond met been- en inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen De man was zijn crossmotor aan het testen toen hij op de Lijsterlaan in Beilen de controle over de motor verloor. Hij botste op een camper en een tuinafscheiding. Volgens buurtbewoners zou de man in de 30 kilometerzone veel te hard gereden hebben.

Met brommer onderuit
MEPPEL - Omdat hij even niet oplette kwam een 20 jarige bromfietser uit Steenwijk met zijn bromfiets ten val op de Steenwijkerstraatweg in Meppel. De man is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Volgens hem keek hij, vlak voor een bocht even achterom en botste hij vervolgens op een paaltje van een verkeersgeleider.

Rijden tijdens ontzegging
EEXT - De politie heeft dinsdagmorgen vroeg op de Brinkstraat in Eext een 41 jarige automobilist uit Assen van de weg gehaald . De man mocht niet rijden omdat hij nog in een periode van ontzegging van de rijbevoegdheid zat. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de auto niet APK gekeurd was en dat er voor de auto geen WA verzekering was afgesloten. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan wegens huiselijk geweld
ASSEN - De politie heeft maandagavond een 21 jarige inwoner van Assen aangehouden en ingesloten. De man wordt ervan verdacht dat hij in de loop van de dag zijn 19 jarige vriendin ernstig mishandeld heeft. Nader onderzoek volgt.