Eemland noord, 10.15 uur

Utrecht 10-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Wietlucht

BAARN In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 augustus werden twee inzittenden van een auto aangehouden.

Rond 00.40 uur reden politiemensen over de Hilversumsestraatweg in de richting van Lage Vuursche. Zij zagen een auto met hoge snelheid hen tegemoet komen. De politiemensen keerden hun auto, gingen achter de auto aan en gaven de bestuurder een stopteken. In de auto zaten een 25-jarige vrouw uit Hilversum als bestuurster en een 28-jarige man uit Baarn als passagier.

Toen de politiemensen de vrouw aanspraken, roken zij dat een sterke wietlucht uit de auto kwam en zij zagen een vuilniszak achter in de auto liggen. In de vuilniszak bleek wiet te zitten, waarna de man en vrouw werden aangehouden. De wiet werd in beslag genomen. De verdachten zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Teveel op

SOEST Op maandag 9 augustus werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 20.15 uur controleerde een politieman op de Laanstraat een 47-jarige automobilist uit Soest. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 685 ug/l, ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.