Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 10-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemalnd zuid

Pepperspray tegen honden

AMERSFOORT In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 augustus moesten politiemensen peperspray gebruiken tegen twee honden.

Rond 00.50 uur verzocht het personeel van een ambulance de komst van de politie bij een woning aan de Matthias Withoosstraat. Zij wilden een woning binnen gaan omdat daar een man onwel achter de deur zou liggen. Politiemensen forceerden een raampje en openden de voordeur. Daarop kwamen twee grote agressieve honden de gang in. Een politieman spoot vlak voor de honden wat pepperspray op de grond. Zij roken daaraan en liepen direct de woonkamer in. Daarop kon de bewoner (verdere gegevens onbekend) door de ambulancebroeders op een brancard worden gelegd. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Twee gewonden

WOUDENBERG Op maandag 9 augustus raakten twee personen gewond bij een ongeval met een bromfiets.

Rond 16.00 uur reed een 17-jarige jongen uit Zeist met een bromfiets over het fietspad van de Zeisterweg. Bij hem achterop zat een 19-jarige vrouw uit Amsterdam. Door nog onbekende oorzaak stuurde de jongen de berm in, raakte in een slip en botste tegen een verkeersbord. De jongen liep diverse schaafwonden op, zijn passagiere liep een gebroken been en ook diverse schaafwonden op. Beiden werden per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Fietser gewond

WOUDENBERG Op maandag 9 augustus kwam een man met zijn fiets ten val.

Rond 14.30 uur fietste een 51-jarige man uit Bunnik over de Zeisterweg, komende uit de richting van de Pyramide. Naar zijn eigen zeggen verloor hij met hoge snelheid e macht over het stuur en kwam ten val. Hij liep verwondingen aan een hand en zijn gezicht op en werd per ambulance naar een ziekenhuis in Zeist gebracht.

Met fietsje de winkel uit

AMERSFOORT Op maandag 9 augustus werd een vrouw op winkeldiefstal betrapt.

Rond 13.15 uur liep een vrouw met een peuterfietsje met duwstang een winkel aan de Varkensmarkt uit, zonder het fietsje te hebben betaald. De vrouw, 44 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd door enkele winkelmedewerkers aangehouden en teruggebracht naar de winkel. Toen zij in de winkel hoorde dat de politie werd gebeld, ging zij er vandoor, maar kon onder andere met behulp van een burger weer worden aangehouden.

Zij werd even later overgedragen aan de politie. De verdachte is in het politiebureau verhoord en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.