Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht 10-08-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Hoogbejaarde man gewond

WIJK BIJ DUURSTEDE Op maandag 9 augustus raakte een bejaarde man gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 13.55 uur fietste een 95-jarige man uit Wijk bij Duurstede over het fietspad langs de Hordenweg. Hij wilde bij een fietsoversteekplaats oversteken, maar verleende daarbij geen voorrang aan een voor hem van links komende 28-jarige automobiliste uit Tiel, met een aanrijding tot gevolg.

De fietser is met een hoofdwond en pijnklachten aan zijn ribben per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht gebracht.

Vissenhulp

RHENEN Op maandag 9 augustus heeft een grote hoeveelheid vissen benauwde momenten gehad.

In de avond kreeg de politie de melding dat vissen op apegapen lagen nabij de Grebbesluis. Ter plaatse bleek het te gaan om de betonnen bak tussen de sluis en het Valleikanaal. Deze zat vol met vis die er niet uit konden omdat de sluis dicht was en de betonnen rand net te hoog was. Enkele jongens waren al druk doende vissen over te scheppen, maar gezien de grote hoeveelheid vis was dit onbegonnen werk. Politiemensen waarschuwden het Waterschap, maar omdat die in eerste instantie niet reageerde, werd de komst van de brandweer verzocht. Net toen de brandweer ter plaatse kwam, werd door het Waterschap op afstand de sluis geopend en werd vers Rijnwater ingelaten.