Politie Groningen

Persberichten dinsdag 10 augustus 2004

provincie Groningen, 10-08-2004 -

Glimmen/Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft maandag op twee locaties snelheidscontroles gehouden. Op de Rijksstraatweg in Glimmen werd maandagmiddag de snelheid gemeten. In totaal passeerden 319 voertuigen de snelheidsmeter, waarvan 37 bestuurders te hard reden. Op de Rijksstraatweg was 75 km/uur de hoogst gemeten snelheid, waar 50 km/uur is toegestaan. Maandagavond vond ook een snelheidscontrole plaats op de Rijksweg, de Provincialeweg N360. Van de in totaal 328 geregistreerde voertuigen reden 66 bestuurders te hard. De snelste rijder reed 108 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Groningen: duur bromfietsritje
De politie heeft maandagmiddag in de Barkmolenstraat een 15-jarige jongen uit Groningen bekeurd na het begaan van enkele overtredingen. De jongen werd op zijn bromfiets gecontroleerd en bleek zijn helm niet te dragen (55 euro). Ook had hij geen bromfietscertificaat (65 euro). Verder constateerden de agenten dat de bromfiets niet verzekerd was. Bij het overhandigen van de bekeuringen zagen de dienders een identiteitskaart van de jongen in zijn portemonnee zitten. Al snel bleek dat de bromfietser valse personalia had opgegeven. (48 euro) De jongen was in werkelijkheid 15 jaar en mocht zodoende ook geen bromfiets besturen. (63 euro). Met vijf bekeuringen op zak mocht hij zijn weg vervolgen.

Groningen: Stadjer aangehouden na diefstal fiets
De politie heeft maandagavond op de Ulgersmaweg een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsdiefstal. De Stadjer had eerder in de middag bij het natuurbad aan de Engelberterweg een mountainbike weggenomen door met een betonschaar het slot door te knippen. De fiets werd vervolgens in zijn auto geladen. De beheerder van het bad zag de diefstal gebeuren en noteerde het kenteken van de auto. De 20-jarige eigenaar uit Westerbroek meldde de diefstal bij de beheerder, waarna de politie werd gewaarschuwd. De verdachte kon met behulp van het kenteken worden opgespoord en aangehouden. Op het politiebureau verklaarde hij dat de fiets inmiddels bij een vriend was gestald. Het voertuig werd op het opgegeven adres aangetroffen. De fiets en de gebruikte betonschaar werden inbeslaggenomen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De Westerbroeker heeft aangifte gedaan. Hij krijgt vandaag zijn eigendom terug. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist rijdt door na aanrijding
De politie heeft maandagnacht op de Zilverlaan een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en het rijden onder invloed. De Stadjer was op de Metaallaan de controle over het stuur kwijtgeraakt en tegen een geparkeerde auto gebotst. Zonder zijn identiteit achter te laten verliet de verdachte de plaats van het ongeval. De politie trof even later op de Zilverlaan de auto van de verdachte aan. Ook de Stadjer kon daar worden ingerekend. Op het politiebureau bleek dat hij 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Van het ongeval heeft de politie een rapportage gemaakt.

Groningen: politie houdt inbreker aan
De politie heeft maandagnacht in een woning aan de Driehovenstraat een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. Anderhalf uur eerder bleek door een onbekende man te zijn ingebroken in de stationsrestauratie aan de Stationsweg. De dader forceerde een ruit van een deur en kon een onbekende hoeveelheid sigaretten buit maken. Vlak na de inbraak meldde een vrouw zich bij de politie. Zij verklaarde dat haar zoon thuis was gekomen en had ingebroken bij het station. De verdachte kon vervolgens worden ingerekend. In de woning trof de politie een tas met tientallen pakjes sigaretten aan. Alle pakjes werden inbeslaggenomen. De Stadjer werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: alcomobilist op herhaling
In de Staringstraat heeft de politie maandagnacht een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de Stadjer bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte bestuurde daarnaast een auto, terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Hij bleek dit jaar voor de vijfde keer voor rijden onder invloed te zijn gepakt. De auto van de verdachte werd op het politiebureau gestald. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Terwijl hij het bureau verliet, schold hij de agenten uit. De Stadjer werd direct weer ingerekend voor belediging. Hij werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord.

Winschoten: ongeval met letsel
Op de Grintweg te Winschoten verleende een 33-jarige automobiliste uit die plaats geen voorrang aan een 89-jarige inwoonster van Winschoten. De beide voertuigen van de Winschoters liepen forse schade op. Door de botsing reed de auto van de 89-jarige vrouw tegen een passerende 20-jarige fietsster uit Westerlee. Zij kwam ten val en moest met letsel naar een ziekenhuis in Winschoten worden gebracht. Ook de 89-jarige automobiliste werd met lichte verwondingen in een ziekenhuis behandeld.

De Groeve: tractor botst met bestelbus
Op de Provincialeweg in De Groeve botste maandagmiddag een 40-jarige tractor bestuurder uit Veendam met zijn voertuig tegen de bestelbus van een 44-jarige inwoner van Slochteren. De tractor bestuurder verleende geen voorrang aan de bestelbus. De 42-jarige echtgenote van de man uit Slochteren moest door de brandweer uit de bus worden geknipt. Zij werd met lichte verwondingen naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Het 8-jarige dochtertje liep een bult op haar hoofd op. De beide voertuigen werden weggesleept.

Groningen: snelheidscontroles
Op diverse wegen in de provincie werden snelheid controles gehouden. Al met al werden in Meedhuizen, Onstwedde, Usquert en Roodeschool bijna drieduizend bestuurders gecontroleerd. In totaal kregen 150 bestuurders een boete opgelegd.