Politie Flevoland

Vijf gewonden na aanrijding

Swifterbant 10-08-2004 - Bij een aanrijding op de kruising van de Elandweg met de Biddingweg zijn maandagavond vijf personen gewond geraakt.

Vanuit Biddinghuizen reden vier landbouwvoertuigen, zogenoemde vlaskeerders, over de Biddingweg richting Swifterbant. Bij de Elandweg sloeg deze colonne linksaf. Op dat moment kwam uit dezelfde richting een 29-jarige automobilist uit Swifterbant aanrijden, die de vlaskeerders wilde inhalen. De 29-jarige reed daarbij volgens de verkeersongevallendienst vermoedelijk met hoge snelheid en kon een botsing met de tweede vlaskeerder niet meer voorkomen.

Bij de botsing vloog de auto in brand. Zijn drie passagieres van 16, 18 en 19 jaar uit Swifterbant, konden zelf uit de auto komen, maar de bestuurder zat bekneld. Hierop bevrijden de bestuurders van de andere vlaskeerders hem uit de auto.

De 20-jarige bestuurder van de tweede vlaskeerder was bij de botsing eveneens gewond geraakt. Hij en de automobilist zijn met onbekend letsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De drie inzittenden zijn eveneens per GGD-ambulance overgebracht naar respectievelijk het Sofia ziekenhuis in Zwolle, het Dr. Jansenziekenhuis in Harderwijk en ziekenhuis de Wezenlanden in Zwolle.