1e persbericht van dinsdag 10 augustus 2004

Eindhoven 10-08-2004 - Berichten uit de regio

De Rips: Snelheidscontrole

Op de Stippelberg is maandagavond van 18.55 uur tot 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. 65 van de 405 gecontroleerde voertuigen reden er harder dan 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km/u.

Deurne: Inbraak in een bedrijf

In een bedrijf aan de Florijn is dinsdagmorgen omstreeks 00.30 uur een inbraak gepleegd. Men kwam het pand binnen door vernieling van een deur aan de voorzijde. Uit het bedrijf zijn drie computers, een beeldscherm en een modem weggenomen.

Heeze: Fietster aangerand

Maandagmiddag omstreeks 16.00 uur is een 59-jarige fietster uit Geldrop op het toeristische fietspad tussen de Huisvensedijk in Heeze en het Genoenhuis in Geldrop, aangerand. De vrouw fietste daar toen zij voorbijgereden werd door een man op een bordeauxrode snorfiets. Even verder zag zij de man staan en werd plotseling door hem vastgepakt. Het signalement van de man, 40 a 50 jaar oud, lengte ±
1.75 a 1.80 m, flink postuur, donkerblond kort krullend haar, gekleed in een donkerblauwe short en een blauw T shirt zonder mouwen. De man droeg een zonnebril met een zwart montuur. Doordat het slachtoffer hard begon te gillen en doorfietste kon zij aan de man ontkomen. Zij is door een tegemoetkomend echtpaar opgevangen en naar huis gebracht. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden op het nummer 0900-8844.

Eindhoven: Aanhouding na auto-inbraak

Op de Kempensebaan is maandagavond om 18.25 uur een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor ingebroken te hebben in een geparkeerd staande auto aan de Kievitlaan. Getuigen hadden dit gezien en de politie gewaarschuwd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Waalre: Insluiper slaat zijn slag

Een insluiper heeft maandag tussen 10.00 en 12.00 uur uit een woning aan de Primulalaan een tasje met 50 euro, autosleutels en enkele pasjes gestolen. De dader kon binnenkomen door een openstaande voordeur. De bewoners waren op het moment van de diefstal thuis.