Politie Friesland

Politieberichten van 10/08 (07.00 t/m 13.00 uur)

Fryslân 10-08-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Goutum: poging diefstal boot
Maandag omstreeks 05.30 uur is geprobeerd een boot te stelen vanuit de Wirdumervaart. De boot lag achter de woning van de eigenaar, een 54-jarige man. Ook werd geprobeerd een boot achter de naastgelegen woning te stelen. Doordat de daders veel lawaai maakten werden enkele bewoners wakkers. Kennelijke roken de daders onraad en verdwenen via de burg van de Jonkersleane. Vermoedelijk zijn ze daar in een auto gestapt. De beide boten bleven achter onder andere in de tuin van andere. De sloten waren al doorgeknipt en van een rubberboot was 1 tube reeds leeg. De buitenboordmotor was losgemaakt maar nog niet meegenomen. Alleen een peddel was verdwenen.

Burgum: verdachte diefstal notebook meldt zich
Een 22-jarige man uit Sneek heeft zich maandagochtend gemeld bij de winkel waar hij afgelopen zaterdag een notebook had gestolen. Hij gaf het notebook terug aan de eigenaar en ging vervolgens naar het politiebureau. Hi is als verdachte gehoord. Hij kreeg een boetevoorstel van 600,- van het openbaar ministerie. De foto van de verdachte is inmiddels uit de etalage verwijderd.

Sneek: diefstal motorfiets
Dinsdag tussen 07.45 en 08.30 uur is vanaf de Touwslagersstraat een motorfiets gestolen van een 33-jarige inwoner van Sneek. De motor stond afgesloten naast een bedrijfshal. Het betreft een zwarte Aprilia RSV Mille, kenteken ML-HT-60. Op het voorscherm stond in rode letters MANNI.