Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 10 augustus 2004

Op dinsdag 10 augustus 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Evaluatie subsidie Lokale Omroep Capelle
Het college heeft kennisgenomen van de Bereiksmeting Radio Capelle van mei 2003 en van de jaarstukken 2003. Ook heeft het college kennisgenomen van de evaluatie van de subsidierelatie met Stichting Lokale Omroep Capelle aan den IJssel. Geconcludeerd wordt dat het luisterbereik en de naamsbekendheid van Radio Capelle duidelijk groeien. Het college heeft besloten de subsidiëring met de Stichting Lokale Omroep Capelle aan den IJssel met ingang van 2006 onder te brengen in het Welzijnsjaarprogramma. De stichting krijgt eenmalig een subsidie van 26.000,-- zoals voorzien in de meerjarenbegroting 2005.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte].
NB: Hierover wordt een persbericht verspreid.

Intrekken OLIVER en vaststellen herziene regeling OLIVER Het college stelt de raad voor de Gemeenschappelijke Regeling Volwasseneneducatie Rijnmond (OLIVER) 2004-2006 in te trekken en de herziene Gemeenschappelijke Regeling Volwasseneneducatie Rijnmond 2004-2006 vast te stellen. Vanwege juridische bezwaren wordt in de nieuwe regeling de portefeuillehouder van de Stadsregio Rotterdam niet benoemd tot lid van het algemeen bestuur, maar als buitengewoon lid in het dagelijks bestuur.
[Procedurevoorstel: agenda commissie Dienstverlening en gemeenteraad].

Vergunningaanvraag voor het houden van de CultuurMarkt Stichting De Cultuurpromenade heeft vergunning aangevraagd voor het houden van de CultuurMarkt 2004 op zaterdag 11 september 2004. De burgemeester heeft vergunning verleend voor het houden van dit evenement. Het college heeft vergunning verleend voor het ten gehore brengen van mechanische en levende muziek, het maken van reclame en het plaatsen van kraampjes en podiumwagens.

Tarievenlijst 2004 Crematorium en Begraafplaats Schollevaar Het college heeft kennisgenomen van de tarievenlijst 2004 van Crematorium en Begraafplaats Schollevaar. Naar aanleiding van de vragen ex artikel 40 van de Christenunie over onder andere de tariefontwikkeling is een onderzoek ingesteld. Hieruit blijkt dat op onderdelen de tarieven meer dan trendmatig stegen de afgelopen jaren. Hiervoor heeft het bestuur meerdere redenen aangegeven. Het college heeft voor 2005 duidelijke afspraken met het bestuur gemaakt. Stijging ten opzichte van het vorige jaar met meer dan het afgesproken prijsindexcijfer wordt alleen toegestaan bij een aanvaardbare onderbouwing. Het in de erfpachtovereenkomst genoemde, maar inmiddels vervallen prijsindexcijfer is in overleg met de stichting en volgens advies van het CBS vervangen door het consumentenprijsindexcijfer, reeks alle huishoudens, totaal.

Handhavingsverordening Wet werk en bijstand en handhavingsbeleidsplan 2004 t/m 2006
De Wet werk en bijstand (WWB) bepaalt dat de gemeenteraad regels moet stellen voor de bestrijding van het ten onrechte ontvangen van bijstand en het bestrijden van misbruik en oneigenlijk gebruik van de WWB. Het college heeft ingestemd met het ontwerpraadsvoorstel en de conceptraadsbesluiten voor de handhavingsverordening Wet werk en bijstand. Het besluit tot vaststelling van deze verordening wordt referendabel verklaard in het kader van de Tijdelijke referendumwet.
[Procedurevoorstel: agenda commissie Dienstverlening en gemeenteraad].

Externe projectleider bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen Het college heeft besloten een externe projectleider aan te trekken om de haalbaarheid van een bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen te onderzoeken. Met het CWI zijn inmiddels afspraken gemaakt over de verdeling van de kosten. Als het bedrijfsverzamelgebouw haalbaar blijkt te zijn, zullen de kosten van de projectleider onderdeel uitmaken van de totale bouwkosten. Wanneer het onderzoek echter uitwijst dat het bedrijfsverzamelgebouw niet haalbaar is, worden de kosten gedeeld door het CWI en de gemeente, met een maximum van totaal 40.000,-- (excl. BTW). De kosten worden in dat geval gedekt vanuit de post onvoorzien.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening].

Boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers
Volgens de Wet inburgering nieuwkomers (WIN) moet het college van burgemeester en wethouders een boete opleggen als een nieuwkomer in strijd handelt met een in de WIN opgenomen verplichting. Daarbij gaat het vooral om het niet of onvoldoende nakomen van de verplichting om een inburgeringsprogramma te volgen. Het college stelt de raad voor de boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers vast te stellen. Het besluit tot vaststelling van deze verordening wordt referendabel verklaard in het kader van de Tijdelijke referendumwet.
[Procedurevoorstel: agenda commissie Dienstverlening en gemeenteraad].

Afstemmingsverordening Wet werk en bijstand
Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en conceptraadsbesluit voor de afstemmingsverordening Wet werk en bijstand vastgesteld. Het besluit tot vaststelling van deze verordening wordt referendabel verklaard in het kader van de Tijdelijke referendumwet.
[Procedurevoorstel: agenda commissie Dienstverlening en gemeenteraad].

Vaststelling bestemmingsplan Middelwatering
Het college stemt in met het voorstel tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Middelwatering 2004.
[Procedurevoorstel: agenda commissie Stedelijke Ontwikkeling 1 september 2004 en raadsvergadering 20 september 2004]

Eerste voortgangsrapportage 2004 (kwartaalverslag nieuwe stijl) DCMR Milieudienst Rijnmond
Het college neemt kennis van de eerste voortgangsrapportage 2004 van de DCMR. Financiële aspecten: de verwachting is dat het werkplan 2004 conform het begrote budget uitgevoerd zal worden. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte]

Huisvestingsrichtlijn en Overeenkomst Woonruimteverdeling Stadsregio Rotterdam 2005
Het college stelt de raad voor om de Overeenkomst Woonruimteverdeling Stadsregio Rotterdam 2005 aan te gaan en per 1 januari 2005 de verordening uit 2003 in te trekken. De overeenkomst vervangt de lokale regelgeving voor de verdeling van de vrijkomende huurwoningen van woningcorporaties. Dit is een gevolg van de op 23 juni door de Stadsregio vastgestelde nieuwe huisvestingsrichtlijn. [Procedurevoorstel: agenda commissie Stedelijke Ontwikkeling en gemeenteraad].
NB: Hierover wordt een persbericht verspreid.