2e persbericht van dinsdag 10 augustus 2004

Eindhoven 10-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Invallen in verband met drugsoverlast

De Unit Veelvoorkomende Criminaliteit (UVC) is dinsdagochtend met 50 mensen rond 7.45 uur in vier woningen in Eindhoven binnengevallen. Volgens onderzoek zou vanuit deze panden in harddrugs worden gehandeld. Ook zouden drugs verkocht worden in de binnenstad, in Tongelre en in Woensel Zuid door personen die in deze panden verblijven.

De invallen vonden plaats in woningen aan de Noord Brabantlaan, Jan van Riebeecklaan en aan de Johannesburgstraat. In totaal werden drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 21-jarige bewoner van de Noord Brabantlaan, een 49-jarige bewoonster van de Jan van Riebeecklaan en een 25-jarige Eindhovenaar die in een andere woning aan de Jan van Riebeecklaan verbleef. Bij de 49-jarige vrouw werd een stroomstootwapen aangetroffen en bij de 25-jarige man een vuurwapen. De wapens zijn in beslag genomen. In de woningen werden verpakkingsmaterialen aangetroffen maar geen verdovende middelen. De drie verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

De actie van dinsdagochtend vloeit voort uit eerdere onderzoeken in juli van dit jaar in verband met drugsoverlast. Hierbij werden op 21 juli in Eindhoven vijf aanhoudingen gedaan op de Cornelis Dankertsstraat en op de Keldermansstraat en op 27 juli in Valkenswaard één. De 24-jarige man uit Valkenswaard is in bewaring gesteld evenals een 49-jarige Eindhovenaar. De overige vier verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Het UVC gaat door met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Eindhoven: Gewapende overvaller

Op de Kruisstraat zijn omstreeks 13.35 uur twee mannen van 26 en 29 jaar overvallen. De slachtoffers waren bezig met het bijvullen van de geldautomaat toen zij werden overvallen door twee, met een vuistvuurwapen, gewapende donkere mannen. Na een korte worsteling werden de slachtoffers gedwongen tot afgifte van een onbekend geldbedrag en de autosleutels. Hierna vertrokken de overvallers met medeneming van de auto, een zwarte Opel Astra, in onbekende richting. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij worden verzocht zich te melden op 0900 8844.

Eindhoven: Geld uit handen gegrist

Op t Hofke is dinsdag rond 12.30 uur een 43-jarige vrouw uit Nuenen van haar net gepinde geld beroofd. De vrouw liep met het geld in haar hand naar haar auto toen een onbekende man naar haar toe kwam rennen. Hij griste honderd euro uit haar hand en rende weg. Het gaat om een man met een getinte huidskleur, donker kort haar en bruine ogen. Hij droeg een rood / wit hemd zonder mouwen.

Beek en Donk: Snelheidscontrole

Op de Lekerstraat is dinsdag tussen 14.00 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 50 gecontroleerde voertuigen reden 7 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.

Bergeijk: Snelheidscontrole

Op de Weebosch zijn dinsdag tussen 8.10 en 10.25 uur 223 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 43 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 83 km/u.

Geldrop: Brommobiel gestolen

Vanaf de Laan der 4 Heemskinderen is tussen maandag 12.00 uur en dinsdag 10.30 uur een blauw Aixam brommobiel, type 500-4 SL, gestolen. Het kenteken van het 45-km wagentje is DNJ 877.