Ingezonden persbericht


OLIVIER TIELEMANS KOMT REST F3000 SEIZOEN UIT VOOR TEAM ASTROMEGA.

Heist-op-den-Berg, 10 augustus 2004. - Nadat Olivier Tielemans de twee afgelopen races reeds was ingevallen bij Team Astromega, heeft het Belgische topteam vandaag de 19-jarige talentvolle Nederlander gevraagd om ook de komende races in 2004 voor ze uit te komen. Team Astromega heeft in het FIA International F3000 kampioenschap reeds vele overwinningen geboekt en succesvolle coureurs voortgebracht. Tielemans wordt (binnen het enige team uit de Benelux dat deelneemt aan deze serie) teamgenoot van de Belgische coureur Nico Verdonck.

In de voorgaande twee races te Engeland (Silverstone) en Duitsland (Hockenheim) heeft Tielemans reeds kennis kunnen maken met deze prestigieuze raceklasse die als springplank naar de Formule 1 fungeert. Tielemans, die de overstap naar de F3000 maakt nadat hij afgelopen jaar in het Benelux Formule Renault 2000 Kampioenschap uitkwam, is uiteraard enorm enthousiast over deze hem aangeboden kans.

Olivier Tielemans: "Ik ben ontzettend blij met deze kans en uitdaging en ik ben van voornemens om er het beste van te maken in de resterende drie wedstrijden. Hoewel ik geen ervaring had en niet heb kunnen testen zijn de eerste races mij ontzettend goed bevallen. In de komende wedstrijden ga ik proberen waardevolle punten voor het team te scoren. Graag wil ik het team en mijn sponsors bedanken voor het vertrouwen. Ik ben trots dat ik mag uitkomen voor Team Astromega."

Mikke van Hool, teammanager: "De eerste volledige race die Olivier voor ons heeft gereden in Hockenheim was zeer goed. Zonder enige (test)ervaring heeft hij zich verdienstelijk gekwalificeerd en de race uitgereden. Het hele team was hiervan onder de indruk. Bovendien is de feedback die Olivier geeft erg goed. Hij heeft veel potentieel en we verwachten dat hij zich snel zal ontwikkelen. Als dat inderdaad zo is, dan is hij één van de kandidaten om volgend jaar Formule GP2 te rijden voor ons team."

De volgende wedstrijd om het FIA International F3000 Kampioenschap vindt aanstaand weekend plaats in het voorprogramma van de Formule 1 op de Hungaroring (Hongarije).

Insight F1 Motorsport Report

Roelof Oosterhuis
+31 6 52 05 66 37

Kralingse Kerklaan 682
3065 CC Rotterdam
tel +31 10 498 86 00
fax +31 10 412 49 12