Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 10 augustus 2004

(


Noordwijkerhout Aanrijding en rijden onder invloed

De politie heeft maandag 9 augustus omstreeks 03.00 uur een 31 jarige automobilist uit Noordwijkerhout aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd op de Wildlaan, nadat de politie een melding had gekregen dat de man met deze auto tegen een geparkeerde auto was gereden de Beatrixstraat. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 1035. De man kreeg een proces-verbaal voor doorrijden na aanrijding en alcoholgebruik. Ook werd van de man zijn rijbewijs ingevorderd.


Katwijk Rijden onder invloed

Controleerde de politie op dinsdag 10 augustus omstreeks 04.10 uur een 37-jarige man uit Katwijk op de Wethouder F.E. Meerburg omdat hij even tevoren vernielingen had gepleegd aan een auto. Bij controle bleek de man ook onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 475 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Door nog openstaande zaken is de verdachte nog ingesloten.


Leiden Aanrijding tussen auto en snorfiets

Op maandag 9 augustus omstreeks 22.40 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Boshuizerkade. Een 44-jarige bestuurder van een snorfiets uit Leiden reed over de Boshuizerkade en had zijn voertuig niet geheel onder controle. Hierdoor reed hij tegen de achterzijde van een aan de rechterzijde van de weg geparkeerde auto aan. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Van hem werd een bloedproef afgenomen. De man werd met hand-en beenletsel overgebracht naar het LUMC. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.


Leiden Rijden onder invloed

Controleerde de politie op dinsdag 10 augustus omstreeks 01.40 uur een 25-jarige bestuurder uit Leiden op de Stationsweg omdat hij zonder verlichting reed. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 765 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur.


Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed op bromfiets

De politie heeft dinsdag 10 augustus omstreeks 05.00 uur een 54 jarige bromfietser uit Nieuwkoop aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed slingerend over de Prins Bernardlaan en droeg geen helm. Bij controle door de agenten bleek hij een alcoholgehalte te hebben van 645. De man kreeg een proces-verbaal en hij moet zijn rijbewijs inleveren.


Gouda Rijden onder invloed

De politie heeft dinsdag 10 augustus omstreeks 03.00 uur een 49 jarige automobilist uit Boskoop aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd toen hij op de Rijksweg A12 reed. Bij controle door de agenten bleek hij een alcoholgehalte te hebben van 1075. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.


Waarder Aanrijding tussen twee fietsers

Op maandag 9 augustus omstreeks 17.45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het Westeinde tussen twee fietsers. Een 17-jarige man uit Driebruggen reed op zijn fiets over de weg richting Waarder toen hem een man (leeftijd onbekend) uit Woerden tegemoet kwam fietsen. In een bocht zagen ze elkaar te laat waardoor ze tegen elkaar botste. De man uit Woerden werd met onbekend letsel overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis te Woerden.


Gouda Rijden onder invloed en zonder rijbewijs

Op maandag 9 augustus omstreeks 23.10 uur zag de politie dat een 19-jarige bestuurder uit Gouda door rood licht reed. Op de Krugerlaan werd hij gecontroleerd en bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 630 ug/l (limiet 220 ug/l). Ook bleek na controle dat de bestuurder zonder geldig rijbewijs reed en dat zijn voertuig onverzekerd was. Het voertuig van de verdachte werd hierdoor in beslag genomen. Bij controle van het voertuig bleek er een nepvuurwapen, een veerdrukpistool, in te zitten. De politie nam het wapen in beslag. De verdachte is ingesloten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.


Gouda Aanhouding na inbraak stadskantoor

Op dinsdag 10 augustus omstreeks 02.44 uur hield de politie een 25-jarige man uit Gouda aan op de Agnietenstraat die even tevoren had ingebroken in het stadskantoor. De verdachte had een ruit op de eerste etage verbroken en zich de toegang tot het stadskantoor genomen. Hierop had hij een computer weggenomen. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een verder onderzoek in.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --