SIDN

Bart Boswinkel en Jaap Akkerhuis verlaten SIDN

Arnhem, 10 augustus 2004 - Twee SIDN-medewerkers van het eerste uur, Bart Boswinkel en Jaap Akkerhuis nemen afscheid van SIDN. Beiden waren vanaf mei 1999, toen het bureau SIDN een feit werd, in dienst van SIDN.

Jaap Akkerhuis was vanaf mei 1999 bij SIDN in dienst als technisch adviseur. Namens SIDN was Jaap actief in diverse internationale organisaties zoals ICANN, CENTR, IETF en RIPE. Hij was daarin lid van diverse commissies en (vice-)voorzitter van verschillende werkgroepen. Sinds 1 augustus 2004 is hij in dienst getreden van NLNetLabs. Samen met NLNetLabs voerde SIDN het experiment SecReg (Secure Registry: een proef met secure DNS) uit. Jaap zal van afstand SIDN van technische adviezen blijven voorzien.

Ook Bart Boswinkel is na meer dan vijf jaar SIDN toe aan een nieuwe uitdaging. Per 1 september 2004 verlaat hij SIDN. Bart was vanaf mei 1999 directeur van het bureau SIDN. Onder hem groeide het bedrijf SIDN uit van vier naar meer dan 30 medewerkers. Evenals Jaap was Bart zeer actief in internationale organisaties, in het bijzonder binnen ICANN en CENTR. Hij is lid van het Executive Committee van CENTR. Ook heeft hij een grote rol gespeeld in de totstandkoming van de country code Names Supporting Organization (ccNSO) binnen ICANN. Bart zal als zelfstandig consultant bij SIDN betrokken blijven.

De directietaken van Bart Boswinkel worden waargenomen door Dirk van Kappen die is aangesteld als interim-directeur.

SIDN bedankt Bart Boswinkel en Jaap Akkerhuis voor alles wat zij voor de organisatie hebben betekend. Zij waren zowel nationaal als internationaal voor een groot deel het gezicht van SIDN en hebben mede door hun inzet SIDN goed op de kaart gezet. SIDN wenst hen heel veel succes in hun nieuwe functies.

SIDN
Sinds 31 januari 1996 is de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) verantwoordelijk voor de registratie van internet-domeinnamen binnen het .nl-domein. SIDN beoogt een zo groot mogelijke openheid over haar beleid. Daartoe is alle relevante informatie opgenomen op haar website: www.sidn.nl SIDN is gevestigd in Arnhem.