Gemeente Arnhem

Inspraak nieuw vrijwilligersbeleid
Organisaties en inwoners van Arnhem kunnen tot 30 september a.s. reageren op het nieuwe vrijwilligersbeleid dat de gemeente Arnhem ontwikkelt.
De gemeente Arnhem ontwikkelt nieuw vrijwilligersbeleid dat inspeelt op de behoefte aan een integrale visie op het vrijwilligerswerk in Arnhem. Uit een conferentie van de Vrijwilligerscentrale in 2002 en een nulmeting in 2003 onder de vrijwilligersorganisaties bleek een groot draagvlak voor het ontwikkelen van een integraal vrijwilligersbeleid. Er is regelmatig overleg geweest met vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties en gemeentelijke diensten. Dit heeft geresulteerd in een conceptnota Inzet op inzet, vrijwilligersbeleid in Arnhem.
Ook landelijk wordt de nieuwe richting ondersteund. Arnhem doet mee aan een pilot over integraal vrijwilligersbeleid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De nota Inzet op inzet beoogt niet alleen een integrale visie maar is er ook op gericht om de vrijwillige inzet in Arnhem te behouden en te versterken. Door de kwaliteit van vrijwilligersorganisaties te vergroten, samenwerking met bedrijfsleven te versterken, de waardering van het vrijwilligerswerk meer zichtbaar te maken en zicht te houden op het vrijwilligerswerk.

Reacties kunnen tot 30 september 2004 gestuurd worden aan de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, t.a.v. Nurten Ozdemir, Postbus 5283, 6802 EG Arnhem of nurten.ozdemir@arnhem.nl. Alle ingekomen opmerkingen worden bij de raadsvergadering behandeld samen met de nota Inzet op inzet. Naar verwachting zal dat in december gebeuren. De exacte datum van de raadsbehandeling is nog niet bekend. Iedereen die reageert wordt hierover tijdig geïnformeerd.

De nota Inzet op inzet is te vinden op internet www.arnhem.nl onder wonen&leven/leven in de stad/werk&inkomen. Wie de nota thuis wil ontvangen belt het secretariaat beleid van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, tel. (026) 377 4858.