Ingezonden persbericht


Plantronics verscheept meer dan 1 miljoen Xbox Live headsets

Populariteit duidt op groeiende rol van spraaktoepassing in gaming;

Plantronics verstevigt haar marktleiderschap in het gamesegment

Hoofddorp, 10 Augustus 2004 - Plantronics (NYSE:PLT), marktleider in communicatie-headsets, kondigt vandaag aan dat er meer dan één miljoen headsets naar Microsoft verscheept zijn voor de Xbox Live on-line gaming service sinds hiermee begonnen is eind 2002. Deze mijlpaal benadrukt de groeiende rol die Plantronics speelt in het leveren van spraaktoepassingen om de spelbelevenis te versterken. De door Plantronics ontworpen en gemaakte headset wordt geleverd met de Xbox Communicator en levert een superieure geluidskwaliteit voor spraaktoepassing zodat gebruikers kunnen communiceren met gamers over de hele wereld via de populaire Xbox Live service van Microsoft.

De Plantronics' Xbox Live headset tilt de toepassing van spraak naar een volgend niveau en vergroot hiermee het sociale aspect van on-line gaming. De headset maakt het mogelijk strategie te bespreken met teamgenoten, spelbevelen uit te delen en tegenstanders verbaal te lijf te gaan. Plantronics heeft ruim 40 jaar ervaring in ontwerp en ontwikkeling van headsets voor NASA, de 911 alarmcentrales in Amerika en andere specifieke toepassingen. Deze ervaring is toegepast bij de ontwikkeling van de superieure en uiterst betrouwbare audiokwaliteit waar gamers om vragen.

"We zien een geweldige mogelijkheid in de markt voor games en geloven dat de populariteit van de Xbox Live headset een indicatie geeft van hoe succesvol we kunnen zijn bij het uitbreiden van ons marktleiderschap," aldus Peter Wuyts, de nieuwe Regional General Manager van Plantronics. "We kunnen de intensiviteit van de spelervaring vergroten door middel van de combinatie van kristalheldere geluidskwaliteit en de groeiende toepassing van on-line gaming door diensten als Xbox Live."

Plantronics heeft al meerdere stappen ondernomen om haar marktleiderschap uit te breiden in het gamingsegment en de consumentenmarkt in het algemeen. Zo heeft het bedrijf haar team voor consumentenmarketing versterkt, het productontwerpteam uitgebreid en legt daarnaast de nadruk op technologische vernieuwing en klantonderzoek.

Ondanks dat de Xbox Live headset de eerste Plantronics headset is die on-line console gaming ondersteunt, is Plantronics vandaag de dag al een van de grootste leveranciers van gaming headsets en biedt een groeiende serie producten waaronder de populaire .Audio 90 en de DSP-500 voor PC games en de Xbox Live headset voor console games. Bovendien is Plantronics vernieuwend in het ontwerpen van verschillende draagmogelijkheden, zodat spelers de headset kunnen dragen naar gelang hun individuele speelstijl.

"Spraak is een belangrijk onderdeel van de ultieme gaming beleving die Xbox Live haar gebruikers biedt." vertelt Todd Holmdahl, General Manager, Xbox Hardware. "Plantronics maakt uitstekende communicatie mogelijk door middel van de superieure geluidskwaliteit en een opvallend en betrouwbaar ontwerp waar de gebruikers om vragen. We kijken uit naar een langdurige samenwerking met Plantronics en een continue ontwikkeling van vernieuwende en kwalitatief sterke producten voor de gaming markt."

Over Xbox

Xbox (http://www.xbox.com/) is het onderdeel van Microsoft gespecialiseerd in games. Xbox ontwikkelde een uitgebreide collectie van vernieuwende games, hardware en de Xbox Live on-line service waarmee gamers hun Xbox-console kunt aansluiten op een wereldwijd netwerk van breedbandgamers. De Xbox is voor dit doel ontwikkeld; met de ingebouwde harde schijf en Ethernet-verbinding kun je een ongekende on-line gaming experience verwachten. Xbox is beschikbaar in Europa, Noord Amerika, Azië en Australië.

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon/ mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 2700 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: "One small step for man,..." Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 20 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners.

Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.

Margriet Luttikhuizen

t: 00 31 (20) 421 05 65

e: Margriet@l-dj.nl