Ingezonden persbericht



---

---------


- PERSBERICHT -

Siebel CRM-applicaties voor IBM DB2 Universal Database voor Linux

Siebel Systems en IBM maken de voordelen van Linux op bredere schaal inzetbaar

SAN FRANCISCO, California-10 augustus 2004 - Siebel Systems en IBM hebben bekend gemaakt een gezamenlijke database-ondersteuning voor Linux te leveren voor de CRM-suite van Siebel Systems. Samen met IBM werkt Siebel Systems momenteel aan een uitbreiding van de ondersteuning voor Siebel 7.7 voor DB2 Universal Database voor Linux en ondersteuning voor de Web Server en App Server tiers bij nieuwe versies van de Siebel CRM-applicaties, die voor 2005 gepland zijn.

Deze nieuwe strategische koers volgt direct op de recente introductie van Siebel 7.7, het meest uitgebreide en complete assortiment CRM-applicaties dat momenteel op de markt beschikbaar is. Siebel 7.7 is een totaaloplossing die volledig beheer van klantrelaties mogelijk maakt op alle punten van interactie voor alle betreffende kanalen en op die manier bijdraagt tot optimale bedrijfsprestaties. De ondersteuning voor Linux die Siebel Systems nu biedt, is een zoveelste bewijs voor het aanhoudend streven van de onderneming tot reductie van de TCO (Total Cost of Ownership) voor de klant, aansluiting bij open industriestandaarden en concrete aandacht voor de wezenlijke behoeften van de klant.

Het feit dat de CRM-applicaties van Siebel Systems nu ook geschikt worden voor DB2 Universal Database voor Linux van IBM illustreert het grote vertrouwen van beide bedrijven in één van de snelst groeiende open source systeemomgevingen. IBM en Siebel Systems verzorgen de marketing, levering en service voor Siebel CRM voor DB2 Universal Database voor Linux om hiermee tegemoet te komen aan de snelgroeiende vraag naar eenvoudige en betaalbare, open softwaresystemen.

"De beschikbaarheid van de marktleidende CRM-applicaties van Siebel Systems voor DB2 Universal Database voor Linux betekent een krachtig en toch voordelig open platform voor bedrijfssystemen van enterprise-klasse," aldus Ed Abbo, chief technology officer bij Siebel Systems. "Siebel Systems en IBM geven met deze samenwerking een nieuwe impuls aan een belangrijke ontwikkeling om onze klanten meer keuzemogelijkheden en flexibiliteit te bieden bij de implementatie van bedrijfsessentiële applicaties die bijdragen tot grotere tevredenheid onder de eigen klantenkring, hogere winstgevendheid en reductie van de bedrijfskosten."

"Deze bekendmaking onderstreept het belang van ons IBM business partner ecosystem, waardoor wij in de gelegenheid zijn onze klanten het breedst mogelijke scala van marktleidende softwaresystemen aan te bieden," zegt Surjit Chana, vice president strategy en planning bij de IBM Software Group. "Door deze samenwerking tussen IBM en Siebel Systems komt een bundeling tot stand van onze zakelijke expertise, producten en diensten enerzijds, en de uitdrukkelijk praktijkgeoriënteerde bedrijfsapplicaties van Siebel Systems anderzijds. Het resultaat is een ongeëvenaard niveau van oplossingen met ruimte voor flexibiliteit en keuzevrijheid."

IBM en de ondernemingen die wereldwijd met IBM samenwerken, zijn zich bewust van de vele voordelen die Linux te bieden heeft op het gebied van integratiemogelijkheden, schaalbaarheid, lage kosten en betrouwbare beveiliging. Naarmate steeds meer bedrijven hun oplossingen ook beschikbaar maken voor IBM platforms onder Linux, wordt het aantal opties voor kleine, middelgrote en internationaal opererende ondernemingen ook steeds uitgebreider.

Siebel Systems is een Premier Business Partner onder het PartnerWorld for Developers programma van IBM. Premier Business Partners zijn de partners waar IBM zich het meest intensief voor inzet en die de hoogste vorm van ondersteuning ontvangen op het gebied van verkoop, marketing en technische assistentie.

Over IBM
IBM is de grootste IT-onderneming ter wereld. Het bedrijf is al 80 jaar lang dé absolute marktleider op het gebied van bedrijfsinnovatie. Op basis van mensen en middelen van IBM zelf en van de belangrijkste Business Partners, biedt IBM een breed pallet van diensten, systemen en technologieën dat grote en kleine organisaties in staat stelt het maximale profijt te halen uit de nieuwe mogelijkheden van e-business. Meer informatie over IBM vindt u op .

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van zakelijke applicatiesoftware waarmee bedrijven producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen via meerdere kanalen en meerdere divisies. Met wereldwijd meer dan 4000 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-toepassingen, analytische producten en bedrijfsprocessen die volledig zijn afgestemd op specifieke branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Organisaties kunnen hiermee superieure klantervaringen bieden en winstgevendere relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan dertig landen. Meer informatie over Siebel Systems en haar klanten is te vinden op www.siebelsystems.nl.

# # #

Uitspraken in dit persbericht ten aanzien van de richting waarin productstrategie en productmarketing van Siebel Systems zich momenteel ontwikkelen, zijn niet bedoeld om Siebel Systems bindend te verplichten tot enige vastomlijnde koers van productmarketing en -ontwikkeling, noch interpreteerbaar als deel van licentieovereenkomsten of enige contractuele overeenkomsten met Siebel Systems, dochterondernemingen van Siebel Systems of bij Siebel Systems aangesloten bedrijven. Afgezien van historische informatie, bevat dit persbericht "forward-looking statements" (uitspraken met betrekking tot de toekomst), waarbij rekening dient te worden gehouden met risico's en onzekerheden

De toekomstige financiële resultaten van Siebel Systems kunnen afwijken van de resultaten zoals besproken of voorspeld in deze uitspraken met betrekking tot de toekomst, zulks op basis van factoren waaronder, maar niet beperkt tot, risico's in verband met klantrelaties, zoals de beschikbaarheid van producten en diensten van Siebel Systems, implementatie van producten en diensten door klanten, relaties met klanten, derde partijen en system integrators. concentratie van inkomsten binnen een relatief gering aantal klanten, aanwezigheid van fouten of onvolkomenheden in producten, het vermogen tot succesvol groeimanagement, significant grotere geconstateerde of verwachte concurrentie en de behoefte tot voortgaande uitbreiding van productdistributie en aanbod van diensten. Meer informatie over factoren die van invloed kunnen zijn op de financiële resultaten van Siebel Systems is beschikbaar in het Annual Report (Jaarrapport) van Siebel Systems, formulier 10-K, de Quarterly Reports (Kwartaalrapporten), formulier 10-Q, en andere stukken die door Siebel Systems zijn gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission. Genoemde rapporten en stukken zijn beschikbaar op www.sec.gov. Siebel Systems verplicht zich niet tot actualisering van de informatie in dit persbericht.

Meer informatie
Sandra Wasseur
Senior Marketing Director Western Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020-5401000

Karin Schop
Account Executive
Text 100 Public Relations
Tel: +31 20 5304347
E-mail: karins@text100.nl