Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


10 augustus 2004


Epe - snelkraak benzinestation.


Op dinsdag (10-08) vond er kort na 01.00 uur een snelkraak plaats bij een benzinestation aan de Hoofdstraat. De daders vernielden de voordeur. Ontvreemd werd een hoeveelheid rookwaar. Bij de snelkraak werd een kleine donkerkleurige auto gesignaleerd die met grote snelheid wegreed. Een getuige heeft getracht de auto te volgen, maar deze reed dusdanig hard, dat hij het nakijken had.


Epe - snelle reactie buren bij keukenbrand.


Op maandag (09-08) zagen buren bij een woning aan de Hoge Weerd rond 20.40 rook uit de keuken komen. Door het raam zagen ze de 67-jarige bewoonster op de keukenvloer liggen. Omdat de woning hermetisch was afgesloten en snel handelen belangrijk was, hebben de buren een keukenraam ingeslagen en eerste hulp verleend. De vrouw werd terplekke onderzocht door het ambulancepersoneel; opname in het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.
De oorzaak van de brand was een smeulende pan op het gasfornuis.


Putten - verkeersongeval.

Op maandag (09-08) vond er rond 22.20 uur een aanrijding plaats op de Strandboulevard tussen een 41-jarige bromfietsster en een 55-jarige automobilist, beiden uit Putten.
De toedracht van het ongeval is niet geheel duidelijk.
De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Harderwijk. Aldaar
werd tevens een bloedproef afgenomen ivm het mogelijk gebruik van alcohol. Haar passagier, een 38-jarige man uit Putten, raakte lichtgewond aan zijn knie.


Ermelo - verkeersongeval.

Op maandag (09-08), rond 23.00 uur, kwam een 19-jarige bromfietser uit Uddel ten val op de Koningsweg toen hij een geparkeerde auto wilde ontwijken. Bij deze manoeuvre raakte hij in een slip op de onverharde weg en raakte de auto. Toen hij viel, gleed hij nog een stukje door en liep een snijwond op aan zijn rechterenkel. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis te Harderwijk.


EINDE BERICHTEN



---- --