Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 augustus 2004


Verdachte inbraak aangehouden


De politie heeft vannacht een 33 jarige verdachte uit Apeldoorn aangehouden. Bij de politie kwam omstreeks 03.30 uur een melding binnen dat er bij een horecagelegenheid aan het Hofveld ingebroken werd. Getuigen zagen een man uit de horecagelegenheid komen en probeerden de man tegen te houden. Deze wist echter te ontkomen. Door het gegeven signalement en enig speurwerk kon de Apeldoorner enige tijd later worden aangehouden. In de horecagelegenheid was een gokautomaat opengebroken. De man is ingesloten en de politie zet het onderzoek vandaag voort.


Kop staart aanrijding


Bij een kop-staart aanrijding op de Laan van Westenenk zijn maandag rond 13.00 uur twee automobilisten licht gewond geraakt. Een 48 jarige bestuurder uit Bochum (D) remde af voor voetgangers die wilden oversteken. Een 58 jarige automobilist uit Apeldoorn kon niet op tijd remmen en botste op de auto van de man uit Bochum. Beiden hadden nekklachten en werden door ambulancepersoneel onderzocht. Zij liepen geen verwondingen op.


Fietsster raakt gewond


Een 53 jarige fietsster uit Apeldoorn raakte maandagmorgen omstreeks 07.10 uur gewond na een aanrijding met een 57 jarige fietsster uit Apeldoorn. De vrouw fietste over het fietspad van de Laan van Maten richting Eglantierlaan. Haar werd geen voorrang verleend door de 57 jarige vrouw die van links naderde. De 53 jarige werd overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer naar huis.


Paard uit de wei


Agenten hebben vannacht rond 04.00 uur een loslopend paard in de wei gedreven. Het dier liep op de Zuidbroeksweg en was uit de wei ontsnapt. Bleek dat de afrastering van de wei kapot was. Nadat de agenten het edele dier in de wei hadden gedreven, werd de afrastering door de agenten zo goed mogelijk gedicht om een nieuwe ontsnapping te voorkomen.


Inbraak in school


Bij een school aan de Glanziershorst werd afgelopen nacht ingebroken. Ontvreemd werd een systeemkast. Om binnen te komen werd een ruit vernield.


Controles

Maandag werd op verschillende kruisingen een rood licht controle gehouden. Hierbij werden in totaal 4 bestuurders bekeurd.
Verder werd maandag rond het middaguur een gordelcontrole gehouden op de Kerkweg in Beekbergen. 17 bestuurders werden bekeurd omdat zij de gordel niet droegen en 1 bestuurder kreeg een bon, omdat de APK van de auto verlopen was.


EINDE BERICHTEN



---- --