Politie Zuid-Holland-Zuid

10/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

10-08-2004 - Persberichten District II

AANHOUDING NA BELEDIGING
LEERDAM- Op de Lingestraat is maandagmiddag 9 augustus een 20-jarige man uit Leerdam aangehouden. De man was staande gehouden omdat hij zonder helm op een brommer reed. Hij weigerde zijn adres te geven en beledigde de agenten vervolgens. Daarop werd hij aangehouden waarbij hij zich verzette. Hij is meegenomen naar het bureau in Gorinchem.

JOYRIDING
GORINCHEM- Op de Nieuwe Hoven zijn op 10 augustus rond 04.00 uur twee vrouwen aangehouden. De vrouwen van 16 en 19 jaar uit Gorinchem reden rond 04.00 uur op de Concordiaweg toen de Politie Zuid-Holland-Zuid hen zag. Het viel de politie op dat de dames stadslichten voerden. Zij zetten de auto op de Nieuwe Hoven stil en spraken de dames aan. De 16-jarige bestuurster gaf in eerste instantie een valse naam op en bleek natuurlijk niet in het bezit van een rijbewijs. Ze vertelde dat ze de auto meegenomen had van haar opa, die er niets van af wist.

LORD OF THE RINGS ZWAARD GESTOLEN
PAPENDRECHT- Uit een winkel op Den Briel is maandagavond 9 augustus een zwaard gestolen. Het Lord of the Rings zwaard lag in de etalage. De inbreker(s) hebben met een stoeptegel de ruit ingegooid en hebben het collectors item meegenomen. Het zwaard is ongeveer 1,5 meter lang en weegt 20 kilo. Het zwaard is voorzien van een stootblad met twee vogelkoppen met daartussen een oog met daarin de afbeelding van de oude grijze Gandalf, de tovenaar. De onderzijde van het handsvat is een vogelpoot. Wanneer mensen weten wie het zwaard heeft gestolen of iets meer weten kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).