Gemeente Zwolle

A28 krijgt nieuwe geluidsschermen

Maandag 9 augustus 2004 is Rijkswaterstaat gestart met het plaatsen van geluidsschermen aan de zuidelijke zijde van de A28 waar momenteel geen verkeer rijdt. De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot en met vrijdag 3 september 2004. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer op het Zwolse wegennet. Onverwachte omstandigheden, zoals het weer, kunnen een wijziging in de planning noodzakelijk maken.

Het werk wordt uitgevoerd aan de viaducten ter hoogte van de Rembrandtlaan, Middelweg, Rijnlaan, Rieteweg en Katerdijk. Momenteel is Rijkswaterstaat al bezig met het plaatsen van geluidsschermen ter hoogte van het viaduct aan de Ceintuurbaan. De werkzaamheden worden hier naar verwachting 27 augustus afgerond.

Planning werkzaamheden
De planning van het plaatsen van de geluidsschermen en sierstroken is als volgt:

16 augustus ? 3 september Rembrandtlaan, Middelweg, Rijnlaan

9 augustus ? 27 augustus Katerdijk

16 augustus ? 3 september Rieteweg

De werkzaamheden worden uitgevoerd buiten de spitstijden, oftewel tussen 9.00 en 16.00 uur.

Gevolgen verkeer
Het verkeer op de Rembrandtlaan, Middelweg, Rijnlaan, Katerdijk en Rieteweg moet ter hoogte van de A28-viaducten rekening houden met enige overlast veroorzaakt door plaatselijke wegversmallingen en snelheidsbeperkingen. Het verkeer op de Ceintuurbaan wordt tijdens de werkzaamheden via de middenberm naar de andere rijbaan geleid. De automobilist wordt hier door middel van borden op geattendeerd.


---