Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk - verdachte autokrakers aangehouden

Publicatiedatum: 11-08-2004

Een 18-jarige Nijkerker en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn woensdagochtend door de Nijkerkse politie aangehouden op verdenking van inbraken in auto's. Getuigen waarschuwden omstreeks vijf uur de politie nadat gezien was dat er op de Lorentzhof in een auto werd ingebroken. Agenten troffen even later de twee verdachten aan die aan de opgegeven signalementen bleken te voldoen. Bij het zien van de agenten sloegen de mannen op de vlucht maar konden na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. Bij hun vlucht gooide een van de verdachten iets van zich af, wat later een autoradio bleek te zijn. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - reiziger aangehouden met valse OV-jaarkaart
Publicatiedatum: 11-08-2004

De politie heeft dinsdagavond op het NS-station Ede/Wageningen een 19-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van valsheid in geschriften. De man liep bij een controle door een conducteur tegen de lamp toen ontdekt werd dat de OV-jaarkaart, waar de man mee reisde, vervalst bleek te zijn. De conducteur waarschuwde de politie, die de Amsterdammer aanhield. Het vervalste vervoersbewijs werd in beslag genomen. De verdachte Amsterdammer is voor verder onderzoek overgedragen aan de dienst Spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - dronken automobilist aangehouden na aanrijdingen
Publicatiedatum: 11-08-2004

Een 24-jarige Nijkerkse automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag in zijn woonplaats door de politie aangehouden. De man wordt ervan verdacht op de Oosterstraat, nabij de splitsing met de Singel en de Kolkstraat, een fietser te hebben aangereden om vervolgens door te rijden zonder zich bekend te maken. Vervolgens ramde hij even later op de Spoorstraat een lantaarnpaal. Gewaarschuwde agenten troffen de Nijkerker na het tweede ongeval nog bij zijn auto aan. De man bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. In het bureau moest hij de ademanalyse ondergaan, waarbij een alcoholpromillage werd vastgesteld van 1,79 (drieënhalf maal het toegelaten maximum). Kort daarop bleek dat de Nijkerker op het Plein ook een fietser had aangereden. De fietser, een 20-jarige plaatsgenoot van de verdachte, was daarbij ongedeerd gebleven. Daarnaast bleek het rijbewijs van de Nijkerker ongeldig te zijn verklaard. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Harskamp - verdacht trio opgepakt na diefstalpoging
Publicatiedatum: 11-08-2004

Een 33-jarige man uit Ingen, een 33 vrouw uit Den Haag en een 54-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn afgelopen maandagavond door de politie in Harskamp aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een aanhangwagen. De politie kwam het verdachte trio op het spoor na een melding van getuigen, die kort voor middernacht enkele personen over een schutting aan de Molenweg in Harskamp hadden zien klimmen. Agenten troffen daar even later een aanhangwagen aan waarmee men kennelijk aan de haal had willen gaan. De aanhangwagen was vastgelegd met een ketting maar die bleek te zijn verbroken. Volgens de getuigen zouden de daders er met een auto vandoor zijn gegaan. Kort daarop zagen de agenten de bewuste auto rijden, die er bij het zien van de politie vandoor ging. De bestuurder reed zich vast op een doodlopend erf, waarop de beide inzittenden, de 33-jarige Ingenaar en de vrouw uit Den Haag, werden aangehouden. Volgens de getuigen zou er echter sprake zijn van drie verdachten, waarop er in de omgeving van de Molenweg met behulp van een politiehond werd gezocht. Die trof de 54-jarige verdachte aan op het dak van een berging in een brandgang aan de Beatrixstraat. Mogelijk maakte het verdachte trio gebruik van meer auto's. Door de getuigen was nog een andere verdachte auto gesignaleerd. Een van hen is de verdachten vermoedelijk te slim af geweest door de autosleutels, die nog in het contact zaten, te verwijderen. De verdachte auto is voor onderzoek veiliggesteld en afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - aangehouden na overtreden rijverbod

Publicatiedatum: 11-08-2004

Een opgelegd rijverbod wegens alcoholgebruik was in de nacht van dinsdag op woensdag voor een 32-jarige Wageninger kennelijk aan dovemansoren gezegd. Surveillerende agenten zagen de man op de Dorpsstraat in Bennekom aanstalten maken om op zijn bromfiets weg te rijden. De man wekte de indruk in kennelijke staat van dronkenschap te zijn en kreeg van de agenten een rijverbod. Even later zagen de agenten de Wageninger toch rijden, waarop hij werd aangehouden. Bij de man werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,57 (drie maal zoveel als is toegestaan). Tegen de Wageninger is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in de West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 11-08-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag op verschillende plaatsen in het district West-Veluwe Vallei snelheidscontroles gehouden. Hieronder een overzicht:
- Wageningen, Lawickse Allee, controle tussen 07.45 en 10.00 uur. Van de 1400 gecontroleerde passanten reden er 30 te hard. Hoogst gemeten snelheid: 105 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.
- Deelen (Ede), Delenseweg, controle tussen 08.00 en 13.30 uur. Hier werden 39 hardrijders geflitst op een aantal van 700 passanten.
- Wekerom, Apeldoornseweg, controle gedurende de middaguren (exacte tijdstippen niet bekend). Ruim 2000 voertuigen passeerden de radar, daarvan reden er 28 harder dan het daar geldende maximum van 100 km/u. Hoogst gemeten snelheid: 120 km/u.

- Otterlo, Apeldoornseweg, controle tussen 15.00 en 21.00 uur. Van ruim 2400 voertuigen werd de snelheid gecontroleerd, 43 reden er te hard. Hoogst gemeten snelheid: 138 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl en klik op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen in de regio Gelderland-Midden. Voor een overzicht van de boetes in verband met te hard rijden zie de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---