Apple Benelux

Apple start levering Motion

Bunnik, 10 augustus 2004

Apple maakt vandaag bekend dat Motion met onmiddelijke ingang leverbaar is. Motion is het baanbrekende, nieuwe programma om in real time animaties te maken, en biedt ontwerpers de creatieve en technische mogelijkheden om snel en intuïtief professionele resultaten te behalen. Zo kan in real time een voorvertoning van geproduceerd werk worden bekeken, met methodische animatietechnieken worden gewerkt, en profiteren gebruikers van integratie met zowel Final Cut Pro HD als DVD Studio Pro 3, allemaal voor slechts 289 euro (incl. BTW).

"Tijdens de National Association of Broadcasters-conventie stond Motion direct in de belangstelling en won het programma er diverse prijzen", aldus Rob Schoeben, Vice President Applications Marketing van Apple. "Dankzij de revolutionaire technologie, het baanbrekende gebruiksgemak en het aantrekkelijke prijskaartje van 289 euro gaat Motion wellicht hetzelfde doen voor de bewerking van bewegende beelden als wat Final Cut Pro heeft gedaan voor niet-lineaire bewerking: professionele resultaten mogelijk maken voor een groter publiek."

"Dankzij de real-timefunctionaliteit en de "Behaviors" in Motion kunnen ontwerpers net zo snel werken als hun denktempo", zegt Mike Goedecke, oprichter en Creative Director van Belief, een ontwerp- en productiestudio voor tv-programma's te Santa Monica. "Motion heeft onze manier van werken veranderd, zodat we nu meer kunnen experimenteren, creatiever bezig kunnen zijn en een nog betere indruk kunnen maken op onze klanten."

De nieuwe behaviors in Motion maken gebruik van methodische animatietechnieken om natuurlijke simulaties te maken, zoals zwaartekracht en wind, of om complexe interactie tussen meerdere objecten na te bootsen, zoals aantrekking en afstoting. Gebruikers genereren met de behaviors automatisch en zonder enige moeite eenvoudige of complexe vloeiende bewegingseffecten en kunnen op elk gewenst moment onderdelen aanpassen, zonder zich met ingewikkelde en tijdrovende keyframes bezig te hoeven houden. Gebruikers die bekend zijn met keyframes, kunnen met de Keyframe Editor van Motion exacte parameterwaarden toekennen aan specifieke frames.

Motion bevat tevens een geavanceerde partikel-engine waarmee ontwerpers snel en eenvoudig realistische partikelpresets, zoals rook, vonken en vuur, op elke animatie kunnen toepassen. Bovendien kunnen ze direct een voorvertoning bekijken van meerdere filters en partikeleffecten tegelijk. In Motion kunnen gebruikers vrijwel elk grafisch element op het scherm omzetten in een partikel om er vervolgens onbeperkte, aangepaste speciale effecten mee te maken.

In de innovatieve gebruikersinterface van Motion verliezen ontwerpers weinig tijd aan het beheer van vensters en paletten en kunnen ze zich volledig richten op het creatieve proces. De Motion-functie "Dashboards" biedt gebruikers contextuele, semi-transparante zwevende paletten met tools en parameterschuifknoppen voor de objecten die ze op het scherm bewerken. Zo kunnen ze de Motion-behaviors snel en eenvoudig toepassen via een grafische regelaar op het dashboard, zodat ze snel en interactief met verschillende animaties kunnen experimenteren. Met de 25 "Gestures" in Motion hoeven gebruikers niet te zoeken naar toetscombinaties of menuonderdelen, maar kunnen ze zich concentreren op het creatieve proces. En in het projectpaneel van Motion zijn alle lagen, filters, behaviors, maskers en objecten van een project in één oogopslag beschikbaar.

Motion sluit bovendien naadloos aan op de professionele programma's van Apple, zoals Final Cut Pro HD, de nieuwste versie van de met een Emmy bekroonde montagesoftware van Apple, DVD Studio Pro 3, een professioneel programma om dvd's te maken, Shake 3.5, een nieuwe versie van de toonaangevende software voor montage en visuele effecten, Soundtrack, de innovatieve muziekcompositietool en Logic Pro 6, de standaard voor muziekproductie op de computer.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Motion is verkrijgbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore) en bij de erkende Apple resellers voor een adviesprijs van 289 euro (incl. BTW). Meer informatie over de kenmerken en systeemvereisten van Motion is te vinden op www.apple.com/nl/motion

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, iTunes en iPod zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie:

Voor Nederlandstalige informatie over Apple:http://www.apple.com/nl

Voor de wereldwijde website van Apple:http://www.apple.com

Voor wereldwijde persberichten van Apple en fotomateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de on line iTunes Music Store.

Home >Persinformatie > Persberichten